5 Szépségápolási Titok Az Ókori Egyiptomból, Amit Érdemes Kipróbálnod:

Az ókori Egyiptomban mind a férfiak, mind a nők egy igen specifikus szépségápolási rendszert követtek, és a bőr és a haj ápolása a mindennapi életük alapvető része volt. Bár a legtöbben tudjuk, hogy az ókori egyiptomiak nagyon vigyáztak a külsejükre, sokunkat meglephet, hogy néhány szépségápolási praktikájukat még ma is hasznosíthatjuk.

 

Felfedünk néhány szépségtitkot, amelyek lehetővé tették az ókori egyiptomiak számára a hibátlan megjelenést.

 

1. Válaszd az olaj alapú sminket.

 

Az ókori egyiptomiak a szemek díszítésére és a naptól való védelmére alkalmaztak sminket. Növényi olajokkal kevert malachitporból készült szemhéjfestéket használtak, és ma már sok cég készít olajalapú termékeket.

 

Mivel erőteljes hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, az olajalapú smink segíthet abban, hogy bőröd hosszabb ideig fiatalos maradjon, és látványos megjelenést érj el.

 

2. Kényeztesd a bőrödet tejjel és mézzel.

 

Kleopátra, a Nílus legendás királynője tejet és mézet használt, hogy bőrét fiatalosnak tartsa. Ha ezeket a könnyen megfizethető összetevőket beépíted a bőrápolási rutinodba, az segíthet a hibátlan arcbőr elérésében.

 

A méz erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a pattanások kordában tartásában, a tej pedig hatékonyan hidratálja és nyugtatja a bőrt.

 

Korábban már foglalkoztunk méz alapú szépség maszkokkal, ezért ha komolyan érdekel a dolog, akkor nézd meg a korábbi cikkünket.

 

3. Használj hennát a korpásodás ellen.

 

Az ókori egyiptomiak hennát használtak a hajukra, és ennek a természetes hajfestéknek számos egyéb egészségügyi előnye is van. Mivel gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, a henna segíthet megszabadulni a korpától és megelőzheti a hajhullást. Emellett puhán és fényesen tarthatja a hajadat, és megakadályozhatja a haj korai őszülését.

 

4. Vegyél illatos fürdőt dezodor használata helyett.

 

Bár a reklámok arról próbálnak meggyőzni minket, hogy a dezodor napi szintű használatával elkerülhetjük a kellemetlen testszagot, valójában ezzel még inkább büdös lesz a hónaljunk. Mivel a legtöbb izzadásgátló elpusztítja a hónaljadban lévő baktériumokat, más baktériumok elszaporodását idézi elő, ami még erősebb szagot eredményezhet.

 

Az ókori egyiptomiak a kellemetlen testszag elkerülése érdekében alkalmazták az illatos fürdést, és mivel a fürdés semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, érdemes lehet kipróbálni.

 

5. Használj olajokat a ráncok ellen.

 

Az olajok erőteljes hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek, és az ókori egyiptomiak arra használták őket, hogy bőrüket fiatalosan tartsák és megelőzzék a ráncok kialakulását.

 

Még ha zsíros is a bőröd, ha a hidratálást a bőrápolás részévé teszed, az segíthet abban, hogy jobban nézz ki. Sok természetes olaj, például a kókuszolaj, hidratálhatja a ráncos bőrt és megakadályozhatja a korai öregedést.

 

Ha többet szeretnél megtudni a kókuszolaj jótékony hatásairól, és különböző alkalmazási módjairól, akkor nézd meg a korábbi írásunkat a témában.

5 Szépségápolási Titok Az Ókori Egyiptomból, Amit Érdemes Kipróbálnod

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!