5 Perc Alatt Elkészülhetsz A Sminkeddel, Ha Ezt A Rutint Használod:

Vallomás: Szörnyű vagyok, ha időbeosztásról van szó. Ha azt mondod, hogy este 7-re legyek valahol, akkor valószínűleg 7:20 körül fogok megjelenni. Fogd a lustaságra, vagy az idő konstruktumának nyilvánvaló semmibevételére (vagy mindkettőre), de mesterien elsajátítottam a sminkelés művészetét öt perc alatt (vagy kevesebb!). Az ötperces arcom mindössze néhány alapvető dologból áll, amelyek segítségével természetesnek és mégis kifényesedettnek tűnök – ami egyébként titokban a kedvenc sminkem.

5_perces_smink

Olvass tovább a gyors ötperces arckészítési rutinomról:

1. Először is: hidratálnom kell.

A fényvédővel formulázott hidratáló krém mindig az első lépésem, függetlenül attól, hogy épp sminkelek-e vagy sem. Nemcsak előkészíti a bőrömet, hogy egész nap hidratált legyen, hanem sima vásznat is teremt a smink felviteléhez.

 

2. Ezután a korrektor abszolút kötelező.

Amikor csak néhány percem van a sminkelésre, kihagyom az alapozót, és helyette egy sokoldalú concealert választok. Ez egy gyors és egyszerű módja annak, hogy kiegyenlítsem a bőr tónusát a sötét foltok és a szem alatti karikák célzásával, és hagyja, hogy a bőröm átragyogjon, ami természetesebb megjelenést eredményez. (A szerkesztő tippje: Óvatosan járjon el a teljes fedésű concealerek használatakor. Némelyikük alapozó nélkül is zökkenőmentesnek tűnik, mások viszont több elkeverést igényelnek a természetes megjelenéshez).

 

3. Ezután jöhet a szemöldök.

A határozott szemöldök egy jó ötperces arcfestésnél (és általában véve is) elengedhetetlen, mert azonnal kifinomultabbnak tűnök tőle. Mindössze néhány kefével át kell húzni egy spulával, és néhány mozdulat a ceruzával, hogy vintage Brooke Shields szemöldököt kapjak.

4. Egy réteg szempillaspirál segít, hogy a szemeim kidomborodjanak.

A sminkem nem teljes egy kis szempillaspirál nélkül, hogy a szemeim jól érvényesüljenek. Mostanában nagyon szeretem a Milani Most Wanted Lift and Curl Mascara szempillaspirálját, amely segít sűríteni és hosszabbítani a szempilláimat szó szerint egyetlen húzással.

 

5. Egy kis pirosítót teszek az arcom almájára.

Nem mindig használok pirosítót, amikor gyors sminket készítek. De ha van pár másodpercem, akkor pár leheletnyi pirosítót viszek fel az arcom almájára (vagy a legkerekebb részre) a belülről ragyogó megjelenésért.

 

6. Az ötperces arcomat mindig egy kis ajakfestékkel fejezem be.

Mivel ez a sminkelés erősen a természetes oldalra hajlik, egy színezett balzsam felé húzok, amely hidratálja az ajkaimat, miközben egy finom színt ad. A színezett ajakbalzsamot könnyű felvinni, és nem igényel olyan időigényes precizitást, mint a rúzs felvitele.

5_perces_smink_rutin

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!