5 Ok, Amiért A Házi Kedvencünk Nem Csak Társ, Hanem Az Egészségünk Záloga Is:

A házi kedvencünk segít abban, hogy boldogabb és egészségesebb legyen az elméd.

 

Világszerte emberek milliói szeretik háziállataikat – ők családtagok! Élvezzük társaságukat, és élvezzük, hogy sétálni, játszani, sőt, beszélgetni és énekelni is lehet velük.

 

Bizonyított tény, hogy a háziállatokhoz való kötődés jót tesz az emberi egészségnek, és még a jobb közösség kialakításában is segít.

 

Nem titok, hogy a háziállatok hozzájárulhatnak a boldogságunkhoz. Tanulmányok szerint a kutyák csökkentik a stresszt, a szorongást és a depressziót; enyhítik a magányt; ösztönzik a testmozgást és javítják az általános egészségi állapotot.

 

A kutyás embereknél például általában alacsonyabb a vérnyomás és kisebb a szívbetegségek kialakulásának valószínűsége. Kimutatták, hogy már a kutyával való játék is növeli az oxitocin és a dopamin jó közérzetet keltő agyi vegyi anyagok szintjét, ami pozitív érzéseket és kötődést teremt mind az ember, mind a háziállat számára.

 

A háziállatok különösen hasznosak lehetnek, ha öregszünk.

 

Egy egészséges öregedéssel kapcsolatos felmérés során az 50 év feletti felnőttek a következő 3 előnyről számoltak be:

  • Kevesebb stressz
  • Jobb céltudatosság
  • Nagyobb szociális kapcsolat

 

5 mód, ahogyan a háziállatok segítik a mentális egészséget

  • A háziállatok csökkenthetik a munkával kapcsolatos stresszt. Háromból két munkavállaló azt mondja, hogy a munka stresszel, és 40% szerint a munkájuk az egészségük útjában áll. Tanulmányok szerint a háziállatok a munkahelyen segítenek csökkenteni a stresszt és javítják a munkavállalók elégedettségét.
  • A háziállatok segíthetnek a termelékenység növelésében, bárhol is dolgozik. Ha egy kutya csatlakozik egy virtuális megbeszéléshez, a csoporttagok magasabbra értékelik a csapattársaik bizalmát, a csapatkohéziót és a bajtársiasságot.
  • A háziállatok segítenek a szorongás kezelésében. Most jobban, mint valaha, sokan szoronganak vagy küzdenek a mentális egészséggel kapcsolatos problémáikkal. A háziállatok társaságot és támogatást nyújtanak.
  • A háziállatok segíthetnek aktívabbnak lenni. Okot adnak arra, hogy kimozduljon a szabadba, friss levegőt szívjon és aktív legyen, ami bizonyítottan javítja a hangulatot, az alvást és a mentális egészséget.
  • A háziállatok biztosítják az összetartozás érzését. A háziállattal való kötődés segít abban, hogy ne érezze magát egyedül. Amikor a gazdik látják, megérintik, hallják vagy beszélgetnek a társállataikkal, az a jóindulat, az öröm, a gondoskodás és a boldogság érzését kelti bennük.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!