5 Ok, Amiért Rossz A Leheleted És 5 Megoldás A Problémákra:

A rossz lehelet, más néven szájszag, világszerte minden negyedik embert érint. Fontos, hogy odafigyeljünk a szájüregi egészségünkre és hidratáltan tartsuk a szánkat, mert kellemetlen helyzeteket és szorongást okozhat, ha rossz a leheletünk bizonyos szituációkban. Otthon is használhatsz néhány házi praktikát, hogy a leheleted friss maradjon, de ha ez állandó problémát jelent számodra, akkor tanácsos felkeresned a fogorvosodat.

 

Összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amelyek rossz leheletünk hátterében állhatnak:

 

1. Szabadulj meg a mandulakövektől.

 

A mandulakövek azok a kis fehér pacák, amelyek a manduláidban találhatóak. Alig láthatóak, mivel belül rejtőznek. Ezek azért okoznak rossz leheletet, mert vonzzák a baktériumokat, és mikrobákból állnak.

 

A probléma megoldásának néhány természetes módja az adalékmentes szájvíz használata, az almaecetes gargalizálás, a meleg sós vízzel való gargalizálás és az alacsony nyomású vízköves fogmosó használata, amely segíthet megállítani a kövek kialakulását.

 

2. Ne hagyja ki a reggelit!

 

A reggeli elfogyasztása valóban a nap legfontosabb étkezése a szervezeted számára, beleértve a leheletedet is. Egy tanulmány szerint azok a tinédzserek, akik nem reggeliznek, jobban szenvednek a rossz lehelet miatt, mint azok, akik reggeliznek.

 

Fontos, hogy egészséges, alacsony cukortartalmú reggelit fogyassz, például salátát, almát, joghurtot, tejet és mindenféle rostban gazdag ételt.

 

3. Lélegezz az orrodon keresztül!

 

A szájból való légzés krónikus rossz leheletet okozhat, mert megzavarja a nyáltermelést. Ezért az orrból való légzés okosabb választás, mivel segít a belélegzett levegő nedvességtartalmának felépítésében.

 

Ennek azonban más mellékhatásai is vannak, amelyek negatívan befolyásolhatják a szájüreg egészségét. Ínybetegséget, stresszt és szorongást okozhat, és kisebbé teheti az állkapcsát. Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy még a gyerekek is szenvedhetnek a rossz lehelettől, ha a szájukon keresztül lélegeznek.

 

4. Igyon vizet az csípős ételek fogyasztása után.

 

Az csípős ételek fogyasztása azért okozhat rossz leheletet, mert a vegyi anyagaik a véráramodon keresztül a tüdődbe jutnak, és ennek következtében a leheleteden keresztül távoznak. A rossz leheletre azonban mindig van megoldás, ha úgy döntesz, hogy ezeket az ételeket fogyasztod.

 

Mit kell tenned?

  • Fűszeres ételek: Használj cukormentes rágógumit, miután befejezted az étkezést.
  • Kávé: Igyál vizet az étkezés előtt és után, hogy kiöblítsd a vegyületeket.
  • Tonhal és halak: Adjon citromot az ételéhez, mielőtt elkezdenéd enni.
  •  

5. Használjon fogselymet, hogy eltávolítsa a lepedéket.

 

Bár a fogorvos felkeresése a lepedékprobléma miatt előnyös, csak átmenetileg lehet hasznos, mert a baktériumok mindig bejuthatnak, amikor eszünk és iszunk.

 

Ezért a fogselyem használata jó módszer lehet a lepedék eltávolítására a fogaidról és a rossz lehelet megelőzésére. Fontold meg a szájöblítést is, mivel ez is eltávolíthatja a baktériumokat.

5 Ok, Amiért Rossz A Leheleted És 5 Megoldás A Problémákra

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!