5 Ok, Amiért Ki Kell Próbálnod A Forró Törölközős Terápiát:

A forró törölköző terápia, más néven forró turbán terápia vagy hajgőzölés egy jól ismert szépségtrükk a hajad számára, amelyhez több előny is társul. Ez egyszerűen egy olyan módszer, amikor a fejed köré tekert forró törülközővel gőzölöd a hajadat, nedvesen tartva azt. Ez a módszer egy egyszerű, költséghatékony módszer arra, hogy sérült haját egészséges állapotba hozza vissza.

Íme néhány a forró törölközős terápia előnyei közül:

1. Mélyen behatol a hajgyökerekbe:

A forró törülközőterápia segít a testünk természetes olajainak mélyen behatolni a gyökerekbe és a hajszálakba. Ennek eredményeképpen a haj egészsége helyreállítható, és ez segíthet a korpásodás kezelésében is.

2. Megszabadítja a fejbőrt és a hajat a lerakódásoktól és szennyeződésektől:

Ez a terápia segít a fejbőr és a haj méregtelenítésében és tisztításában, mivel segít eltávolítani a fejbőrünkben és hajunkban megrekedt termékfelhalmozódásokat és szennyeződéseket. Ezért elősegítheti a nedvesség optimális felszívódását.

3. Haj táplálása:

Mivel a hajolaj mélyen be tud hatolni, a haj gyökerétől kezdve táplálja a hajat, és segíthet a haj karbantartásában, valamint a száraz és sérült haj kezelésében. A haj növekedését is segítheti, és a hajhagymákat erősebbé teheti.

4. Javítja a fejbőr vérkeringését:

Ez a terápia segíthet serkenteni a fejbőr vérkeringését, és beindíthatja a kollagén termelését, amely bőrünk egyik fő szerkezeti eleme, ami szintén segítheti a haj növekedését és a haj regenerálódását, így javítva a fejbőr állapotát.      

5. Hajnövekedés és hajerősítés:

Ez a terápia lehetővé teszi, hogy a haj maximális nedvességet szívjon fel, és ez segít abban, hogy a hajszálak erősebbé váljanak, javuljon a haj rugalmassága, és fokozza a nedvességmegtartó képességét, ami előnyös azoknak, akik gyakran formázzák a hajukat, vagy vegyileg kezelték azt.

Így csináld, ha szeretnéd otthon kipróbálni ezt a törülközőterápiát:


Amire szükséged lesz:

 • Az általad választott hajolaj
 • Törölköző (amely vékonyabb textúrájú és könnyebb súlyú)


1. lépés: fejbőrmasszázs

 • Masszírozd meg a fejbőrödet az általad választott meleg hajolajjal.


2. lépés: Mélykondicionálás a hajra

 1. Melegíts fel egy kevés általad választott hajolajat, és tegyél belőle a kezedbe.
 2. Futtasd össze a kezeidet, és az ujjbegyeidet kend be vele, majd óvatosan, lefelé irányuló mozdulatokkal vidd fel a hajadra.
 3. Ne olajozd túl a hajat.
 4. Ezután rögzítsd a hajat egy laza kontyba.
 5. Hagyd rajta egy-két órán keresztül.
 6. Ha szeretnéd, a hőt megtartva egy zuhanyzósapkával is letakarhatod a hajadat.


Tipp: Két olaj keverékét is használhatsz, hogy mindkét olaj előnyeit kihasználd.

3. lépés: Forró törölközős kezelés
Melegítse fel a vizet, de ne túl forróra.

 1. Ezután áztassa a törölközőjét néhány másodpercre a vízbe, majd vegye ki a törölközőt, és csavarja ki belőle az összes vizet.
 2. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, különben megégeti a fejbőrödet.
 3. Ezután fogd a törülköződet, tedd a homlokodra, majd a fejedre, az oldalát a füled alá tűrve, a nyakadnál keresztbe téve, majd csavard meg hátul néhányszor, mielőtt felviszed a fejed tetejére, és az egyik oldalon betűröd.
 4. Hagyja rajta 10-15 percig.
 5. Ha úgy érzed, hogy a törölköződ kihűlt, akkor tedd vissza meleg vízbe, és ismételd meg a folyamatot.


Megjegyzés: A törölközőt a hagyományos módszerrel is a hajad köré tekerheted, ahogyan a vizes hajad köré tekered a fejfürdő után.

4. lépés: Utómunka

 1. Nagyon óvatosan vedd le a törölközőt.
 2. Mosd meg a hajad egy enyhe samponnal és kondicionálóval.
5 Ok, Amiért Ki Kell Próbálnod A Forró Törölközős Terápiát

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!