4 Ok, Amiért A Nők Egy Része Nem Szeretne Gyereket:

Egy tanulmány szerint minél intelligensebb egy nő, annál valószínűbb, hogy gyermektelen marad. Bár ezzel nem értünk egyet, tagadhatatlan, hogy a gyermektelenséget választó nők száma kétségtelenül növekszik.

Megnéztük az emelkedő tendencia mögött meghúzódó lehetséges okokat, és szeretné megosztani azokat közönségünkkel:


Az anyák kisebb valószínűséggel kapnak munkát.

Egy tanulmány szerint az anyáknak számos hátránnyal kell szembenézniük, ha munkába állásról van szó. Bérszakadékot szenvednek el, és kevésbé kompetensnek tartják őket. Ezzel szemben a férfiakról kiderült, hogy nincsenek jelentős hátrányaik, amint apává válnak.

Az anyák hajlamosabbak gyakrabban megbetegedni.

Nemcsak az anyák, hanem általában a szülők is hajlamosabbak megbetegedni azokhoz képest, akik nem szülők. Egy tanulmány szerint a szülők 3-szor nagyobb valószínűséggel vannak kitéve betegségeknek. Egy tanulmány azt is állítja, hogy a gyermekvállalás megdöbbentő 95 héttel csökkenti egy nő élettartamát.

A gyermekvállalás túlságosan stresszessé teheti a házasságokat.

A házasságok eleve nehezek, és a gyerekvállalás valójában még nagyobb terhet jelenthet a kapcsolatnak. A szakértők szerint a szülőkké válás után csökken az elégedettség szintje a partnerek között, ami gyakran vezet ahhoz, hogy eltávolodnak egymástól.

Ez jót tesz a környezetnek.

Míg a kevesebb utazás és a növényi alapú táplálkozás segít hozzájárulni egy jobb bolygóhoz, a gyermekvállalás mellőzése a legjobb dolog, amit tehetsz a bolygóért. Ha eggyel kevesebb gyermeket vállalsz, azzal 58,6 tonnával csökkentheted a világ szén-dioxid-szintjét.

Természetesen vannak hátrányai is.

A gyermekmentesség nagyobb függetlenséggel és kevesebb stresszel járhat, de ettől még nem lesz tökéletes. Ha gyermektelen leszel, lehet, hogy nem lesz senki, aki idős korodban gondoskodna rólad. Kimaradsz abból is, hogy megtapasztald azt, ami a legtöbb ember szerint a legjobb érzés a világon.

Gyerekkel vagy anélkül mindkettőnek megvannak a maga hullámhegyei és hullámvölgyei, válaszd azt az utat, amelyik könnyebbnek tűnik számodra. Ne hagyja, hogy mások véleménye elhomályosítsa az ítélőképességét.

4 Ok, Amiért A Nők Egy Része Nem Szeretne Gyereket

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!