5 Egyszerű És Olcsó Trükk, Hogy Mindig Tökéletes Körmöd Legyen:

Már egyszeri kézfogás is árulkodó lehet. A köröm szépsége nem csupán a tökéletes ápoltságon múlik, de az egészségi állapotot is tükrözi. A gyönyörű köröm minden korban az egészség és ápoltság jelképe volt, napjainkban pedig a nőiesség egyik alappillére.

Miért fontos, hogy tökéletes körmeid legyenek?

A kéz olyan, akár egy névjegy, számos mindent elárul tulajdonosáról. Ha maga a köröm nem is tudat annyit az illetőről, mint a tenyérjóslás, rengeteget megtudhatunk viselőjének szokásairól, egészségi állapotáról. A gondok skálája az egyszerű, apró töredezésektől teljesen a komoly, akár beavatkozást is igénylő benövésig terjed. Kezünk éke: a szépen ápolt köröm.

A keleti országokban és Latin Amerikában a hosszú köröm a gazdagság és bőség szimbóluma volt. A hosszú köröm ma is trend, s egyértelműen kiemeli a nők szépségét. Sokan viszont nem olyan szerencsések (vagy valószínűleg nem ismernek annyi körömápolási fortélyt), hogy saját körmüket meg tudják növeszteni.
Sokan küzdenek a töredezett, puha köröm problémájával.

Ezek az apró intő jelek nem egyszerűen szépséghibák, sűrűn az egészségi állapotra utalnak. Az elszíneződött, vagy töredező körmök vitaminhiány, és a szervezetben lezajló védekező folyamatok eredményei. Főként télen, a szervezet vitaminigénye megnő. Ha a étkezés során nem jut elegendő ásványi anyaghoz és vitaminhoz, akkor a test “kevésbé fontos” részeitől von el tápanyagot.
Mivel a körmök a szervezet minden apró változására érzékenyen reagálnak, egy szakember számára minden elváltozás rengeteget mondhat. A legtöbb apró jel ártalmatlan, s csak arra figyelmeztet, hogy túl rengeteg vegyi anyaggal érintkezünk nap mint nap. A szappanok, mosogatószerek, sőt, még a mosás során használt öblítők többsége is elvékonyítja a körmöt.

 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy napjainkban egy kisebb vagyonba kerül a folyamatos manikűröztetés, körömfestetés. Ráadásul még a szabad időnkbe is beleszól az, hogy igazodnunk kell máshoz, miközben mondjuk ott van a vasárnap délután, mikor a kedvenc műsorunk alatt akár mi is megcsinálhatnánk a kezünket. Több kétséged ne legyen, mert ezzel az 5 trükkel könnyedén ki tudod kerülni ezeket a problémákat és elég csak pár egyszerű és nem túl drága dolgot beszerezni hozzá!

Ha már unod a folyamatos herce-hurcát akkor probáld ki ez azt 5 trükköt és könnyítsd meg az életed:

1. Időben korrigálj ha bakiztál!

Lehet már szerezni a drogériákban remek körömlakkozást javító tollakat, amelyek segítségével javítható, ha kicsit kimentünk az elképzelt vonalból. Ha viszont nincs otthon, elég, ha míg a többi körmöd fested, a hüvelykujjad körme hegyére egy picit lakklemosót cseppentesz. Míg az elpárolog, végzel a többi ujjaddal és ha kilóg a lakk, egy mozdulattal leszedheted a bőrödről!

2. Állítsd helyre fedőlakkal!

Ha mindig tökéletesen gyönyörű és csillogó körmökkel akarsz mászkálni, akkor sem muszály lemosogatni 2-3 nap után a lakkod, elég, ha egy réteg fedőlakkot dobsz rá a lakkozás után pár nappal. Ezzel felfrissíted a netán mattá vált árnyalatot és máris olyan, mint az új!

3. Olajozd a körömágyad!

Bár sokan ostobaságnak tekintik a manikűrösök által a kezelés végén felkent körömágybőr ápoló olaj használatát, nincs igazuk! “Mindig van a táskámban egy körömágybőr ápoló tollacska, amivel néha átkenem az ujjaimat. Hiába a legszebb lakk, ha körülötte ki van száradva a bőr, igénytelen kinézetet nyújt!” – vallja az egyik leghírhedtebb, New York-ban dolgozó manikűrös.

 

4. Lakkozás előtt tüntesd el a zsírt a körmödről!

A körmök megtisztítása a legfontosabb, mielőtt bármilyen lakkot is rávinnénk. A manikűrösök speciális folyadékkal teszik ezt, de otthon megfelelő az antibakteriális kézmosó vagy épp az egyszerű, házi ecet. Ez utóbbit folyassunk vattalapocskára és töröljük át körmeinket.

5. Felejtsd el az nedvesítést!

Sok manikűrszalonban már nem kezdik áztatással a kézápolást, körömformázást. Ennek oka az, hogy az ázás hatására a körömlemez állaga megváltozik. “Egy beáztatott körmöt fölöslegesen törlünk le, ahogy távozik belőle a nedvesség, zsugorodik, így a legszebb lakkozás is csúnyán mutat rajta 1-2 órával később.” – jelentette ki az egyik kézszépítő. Pont ugyanezért kellene minden mosogatás és folyadékban való matatást során gumikesztyűt használni!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!