5 Dolog, Ami Akkor Történik A Hajaddal, Ha Nem Használsz Többé Sampont:

Az utóbbi időben egyre többen hagyják el a samponokat, és természetesebb módszereket választanak hajuk tisztítására. Ezt a szépségápolási megközelítést no-poo-nak hívják, és bár a fürdőszobában zajlik, semmi köze a vécéhez. Azok, akik ezt a módszert alkalmazzák, úgy vélik, hogy így fényesebb és egészségesebb marad a hajuk.

 

Meglepődve tapasztaltuk, hogy a sampon nélküli hajmosásnak lenyűgöző egészségügyi és szépségápolási előnyei vannak, ezért úgy döntöttünk, hogy mélyebbre merülünk ebben a kérdésben.

1. A fejbőröd egészségesebb lesz.

 

Bár a kedvenc samponodtól csillogóan tiszta lesz a hajad, az, hogy a fejbőrödön van egy kis faggyú, valójában jót tesz a hajadnak. A fejbőröd kiegyensúlyozott mennyiségű olajat termel, ami egészségesen és természetesen hidratáltan tartja a hajadat. Mivel a sampon célja a felesleges olaj eltávolítása, a túlzott használata károsíthatja a hajadat, mivel a fejbőröd túlságosan kiszárad.

 

2. A hajad teltebbnek tűnhet.

 

Sok olyan termék van a piacon, amelyek azt ígérik, hogy a hajad dúsabbnak tűnik, de a no-poo alkalmazása valóban segíthet elérni ezt. A túl sok termék használata valójában károsíthatja a hajadat és a bőrödet, és hosszú időbe telik, amíg ezt helyrehozod. A kevesebb határozottan több, ha hajápolásról van szó. A durva vegyi anyagokat tartalmazó termékek elhagyása valóban erősebbé és dúsabbá teheti a hajadat.

 

3. A hajad kevésbé tűnhet zsírosnak.

 

Amikor sampont választasz, valószínűleg azt szeretnéd, hogy sikeresen eltávolítsa a zsírt a hajadból. De ha túl gyakran samponozod a hajad, akkor valójában még zsírosabbnak tűnhetnek a tincsek. Minden egyes alkalommal, amikor samponnal mosod a hajad, stresszeled a fejbőrödet, aminek hatására az azt a jelzést küldi, hogy még több faggyút termeljen, hogy megnyugtassa magát.

 

4. Lehet, hogy kevesebb hajformázó termékre lesz szükséged.

 

Annak ellenére, amit a samponreklámok próbálnak elhitetni velünk, a no-poo lehet, hogy valóban jobb állagú hajat eredményez, amelynek nincs szüksége spray-kre és zselékre ahhoz, hogy gyönyörűen nézzen ki. A faggyú és az olaj, amit a fejbőröd termel, létfontosságú a fürtjeid számára, és a lemosásuk valójában rosszabb állapotot eredményez a hajad számára. Ha a szálak teljesen megfosztottak a természetes olajtól, akkor tompának tűnhetnek, és nehezebben formázhatóak.

 

5. Kevésbé leszel kitéve az egészségtelen vegyi anyagoknak.

 

A kedvenc samponodnak biztosan csodálatos illata van, de a mesterséges összetevők, amelyek ezt a kellemes illatot adják, potenciálisan károsak és irritálóak lehetnek. És bár ezek a vegyi anyagok segíthetnek azonnali eredményt elérni, hosszú távon károsíthatják a hajadat és a bőrödet. A sok samponban található szulfátok például irritálhatják a bőrödet és kiszáríthatják a fejbőrödet, az egyéb vegyi anyagok pedig még a hormonháztartásod egyensúlyát is képesek megbontani. Sampon helyett válasszon néhány biztonságosabb és kíméletesebb módszert a haj tisztítására, például szódabikarbónát vagy kókuszolajat.

5 Dolog, Ami Akkor Történik A Hajaddal, Ha Nem Használsz Többé Sampont

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!