hibak_gel_lakk_viselesekor

4 Hiba, Amit Elkövetsz, Amikor Gél Lakkot Viselsz

A tökéletesen jó manikűr lekopása az élet egyik legbosszantóbb frusztrációja. Mivel állandóan csomagokat bontogatok és történeteket gépelek, a gél lakkozás a manikűröm megóvása szempontjából megmentőnek bizonyult. Bár szeretem a rugalmasságot, amit a hagyományos manikűr nyújt, a zselés lakk sokkal tartósabb – ezért hajlamos vagyok minden egyes manikűrt a lehető leghosszabbra nyújtani.

A zselés lakkozással a manikűröd két-három hétig is kitarthat, de a hagyományos lakkozással szerencsés vagy, ha öt-hét napig bírja ki lepattanás nélkül. A tartósság mellett a gél másik nagy előnye, hogy keményebb védőréteget képez a természetes köröm felett, ami a körömnövekedés fokozódását eredményezheti.

Sajnos ez a tartósság és védelem durva lehet a körmökhöz, és gyengébbé, valamint hajlamossá teheti őket a töredezésre. Ezt senki sem szeretné, ezért van néhány dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy megőrizd a körmeid egészségét, amikor zselézel.

 

A gél lakkozással kapcsolatos hibák, amelyeket érdemes elkerülni:


1. Egymás után kapod a zselés manikűrt.

Mivel a zselés körömlakk eltávolítása és felvitele nagymértékű kopást okozhat a körmökön, érdemes a manikűröket időben elosztani. Azzal, hogy következetesen kéthetente kap zselés körmöket, a körömlemez rendkívül megfullad. Ez a köröm kiszáradásához és végül töréshez vezethet, ezért ügyelj arra, hogy a zselék között adj pihenőidőt a körmeidnek. Fontos, hogy a két alkalmazás között egy profi műkörömtechnikus értékelje a körmök egészségét, hogy megállapítsa, a körmökre ráférne-e egy kis szünet a lakkozástól.

2. Túl sokáig hagyod fent a gél lakkot.

Mivel a zselés körömlakk hetekig viselhető a legkisebb lepattanás nélkül, csábító a manikűr élettartamának megnyújtása. Maximum két-három hét után távolítsd el a zselés manikűrt, hogy elkerüld a körömágy és a körömágybőr károsodását. A zselés manikűr túlhúzása nemcsak a körmök meggyengüléséhez vezethet, hanem potenciálisan káros baktériumokat is behozhat. Fontos megjegyezni, hogy amint a zselé elkezd felemelkedni, a nedvesség a zselé alá kerülhet, ami esetleg baktériumok elszaporodásához vezethet.

3. Szakember segítsége nélkül távolítod el a régi zselés manikűrt.

Ha egy zselés manikűr már a végét járja, kísértésbe eshetsz, hogy magad távolítsd el, de a szakértők azt tanácsolják, hogy ne tedd. A gél lakk eltávolításának legbiztonságosabb módja a szakember általi eltávolítás.

Ha semmiképpen nem tudsz eljutni a szalonba az eltávolításhoz, azt tanácsolja, hogy először finoman reszeld le a lakk tetejét, hogy eltávolítsd a fényt, ami lehetővé teszi, hogy az aceton behatoljon és könnyebben feloldja a gélt. Ezután áztass vattakorongokat acetonba (a zselés körömlakk eltávolításához gyakran használt vegyszer), tegyél egy-egy vattakorongot minden körömre, és csomagold be alufóliába. Hagyja rajta a pakolásokat 10-15 percig, majd egy fából készült körömágybőr-tolóval óvatosan nyomja le a gélt a körömlemezekről. Befejezésként enyhén csiszolja le a köröm felületét egy csiszolószerszámmal, és a hidratálás érdekében kenje be olajjal a körmeit és a körömágybőrt.

4. Nem használ körömágybőr olajat.

A körmök sérülését a rugalmasságuk alapján lehet felmérni: A normál körmök valamennyire rugalmasak, de minél keményebb és masszívabb a köröm, annál valószínűbb, hogy letörik. Mivel a hideg időjárás általában véve hajlamos a bőrt szárazabbá tenni, a körömágybőr megfelelő hidratálása sokat számíthat. Ezenkívül az aceton rendkívül száríthatja a körömágyat, ami miatt a körmök idővel letörnek vagy törékennyé válnak.

A körömszárazság elleni küzdelemhez a szakértők azt javasolják, hogy a körömágybőr-olaj mindig legyen kéznél. Régebben azt hittem, hogy a körömágybőrolaj nem elengedhetetlen, de körülbelül két évvel ezelőtt kezdtem el használni, és most már mindig magamnál hordom, különösen a hidegebb hónapokban!. Ha két szalonlátogatás között néhány csepp olajat adsz a körmeidhez és a körömágybőrödhöz, hidratáltan tarthatod őket.

A körmeim ápolása, lakkozással vagy anélkül, mindenképpen prioritást élvez. Így bár valószínűleg nem fogok teljesen lemondani a zselés körömlakkozásról, határozottan kétszer is meggondolom, mielőtt két hétnél hosszabb időre nyújtom a manikűrömet.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!