Ha Te Is Így Mosod A Fogadat, Akkor Annak Beláthatatlan Következményei Lesznek!

Kétségtelen, hogy a fogmosás a szájhigiéniai rutin egyik legfontosabb lépése. De ha nem a megfelelő időben teszi, az bizonyos esetekben szabotálhatja a fogak egészségének és erősségének megőrzésére tett erőfeszítéseit. Bár csábítónak tűnhet, hogy közvetlenül reggeli után felfrissítsd a leheleted, jobb, ha rögtön reggel, felkelés után fogat mosol, mert sok gyakori reggeli étel megpuhíthatja a fogzománcot, és ezzel akaratlanul is károsíthatja azt.

 

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mi történhet, ha közvetlenül a reggeli elfogyasztása után mos fogat.

 

1. Károsíthatja a fogzománcot.

 

Az evés utáni fogmosás segít a baktériumok elleni küzdelemben, és megvédi a zománcot a károsodástól, de bizonyos esetekben ez fordítva is működhet. Ha valami savas dolgot eszel vagy iszol, például narancslevet, grapefruitlevet vagy citromos vizet, akkor az ezekben az ételekben lévő citromsav átmenetileg felpuhíthatja a fogzománcot, és az evés utáni közvetlen fogmosás gyengíteni fogja a zománcot.

 

Ha szeretsz meginni egy pohár narancslevet, vagy egy szelet citromot tenni a reggeli vízbe, jobb, ha utána körülbelül 30 percig nem mosol fogat, hogy elkerüld a zománc károsodását. Ha pedig reggel nincs sok időd, akkor érdemes inkább reggeli előtt fogat mosni.

 

2. Befolyásolhatja a fogaid színét.

 

A fogzománc védi a fogaidat, és bár ez a legkeményebb szövet az emberi testben, az evés utáni közvetlen fogmosás bizonyos esetekben károsíthatja azt. Ha a zománc nem olyan erős, mint amilyennek lennie kellene, az sokféleképpen befolyásolhatja a fogaidat, és érzékenyebbé teheti őket a fogak elszíneződésére.

 

3. Érzékenyebbé teheti a fogaidat.

 

Ha valaha is éreztél már hirtelen éles fájdalmat, amikor valami forrót vagy hideget fogyasztottál, az annak a jele lehet, hogy a fogaid túlságosan érzékenyek. A fogérzékenységnek különböző okai lehetnek, és az egyik ilyen ok a gyenge fogzománc. Mivel a fogmosás közvetlenül bizonyos ételek fogyasztása után fokozhatja a fogak érzékenységét, jobb, ha megelőzi ezt a kellemetlen mellékhatást, és étkezés előtt fogat mos.

 

4. Az étkezés előtti fogmosás fokozza a nyáltermelést.

 

A fogmosás közvetlenül ébredés után segít abban, hogy reggel frissebbnek érezd magad, és a nyáltermelésedet is beindítja. Mivel a nyálad antimikrobiális hatóanyagokat tartalmaz, segít könnyebben lebontani az ételt, és természetes módon elpusztítja a fogszuvasodásért felelős káros baktériumokat.

Ha Te Is Így Mosod A Fogadat, Akkor Annak Beláthatatlan Következményei Lesznek!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!