4 Életfilozófiai Tanács A Történelmünk 4 Legfontosabb Spirituális Vezetőjétől:

Sok spirituális tanító van szerte a világon, akik azért vannak, hogy segítsenek nekünk előrehaladni az életben, azáltal, hogy spirituális útjuk bölcsességeit megosszák velünk. Mindannyian a saját tanáraink vagyunk, de ők sokféle támogatást és tudást nyújtanak, hogy elősegítsék a növekedésünket.

 

Válassz ki egy spirituális vezetőt és olvasd el a hozzá tartozó életfilozófiai tanácsot, amely segíteni élet kihívásainak leküzdésében és a béke megtalálásában

 

1. Buddha: Buddhizmus

 

A megértés + együttérzés művelése lehetővé teszi számunkra, hogy lehűtsük a haragot. A félelmet meghaladhatjuk, ha felfedezzük a forrását. Tökéletesen “teljesek” vagyunk. Az elménk egy majom! És a “mindfulness meditáció” segíthet nekünk elkapni.

 

Szeretteink folytatása vagyunk (ők bennünk vannak). A legbensőségesebb módon vagyunk eredendően összekapcsolódva (így nem kell egyedül éreznünk magunkat). Te nem a hang vagy a fejedben.

 

Ha azon tudunk dolgozni, hogy nagyobb tudatosságot fejlesszünk ki magunkról, akkor végül képesek leszünk azonosítani ezt a belső hangot és meglátjuk valódi önmagunkat, a megvilágosodott természetet mindannyiunkban.

 

2. Jézus: Kereszténység

 

A szeretet mindent legyőz. “Mester, Isten törvényének mely parancsai a legfontosabbak?” Jézus azt mondta: “Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szenvedélyeddel, imádságoddal és értelmeddel. Ez a legfontosabb, az első minden listán. De van egy második is, ami mellette áll: szeress másokat úgy, mint magadat.”

 

“… Ha valaki tisztességtelenül kihasznál téged, ragadd meg az alkalmat, hogy gyakorold a szolgálat életét.” Élj nagylelkűen. Ismerd meg a régi törvényt: ” Szeresd a felebarátodat.”

 

Hagyd, hogy a legjobbat hozzák ki belőled, ne a legrosszabbat. Amikor valaki megnehezíti a dolgodat, válaszolj az ima erejével, mert akkor az igazi énedből, az Isten által teremtett Énedből dolgozol.

 

3.  Krisna: Hinduizmus

 

Segítsd az embereket a lelki tudásoddal a változásban. Egyszer Indra isten megsértődött azokra, akik Krisnát imádták, és megpróbálta elpusztítani őket. De Krisna közbelépett és megmentette őket. Indra látva őrültségét, bocsánatot kért, és Krsna meg is adta.

 

Mindannyian követünk el hibákat, néha szörnyű hibákat. Ne legyél lábtörlő, de adj teret másoknak is, hogy megváltozhassanak. Lehet, hogy meglepnek téged.

 

4. Lao-tzu: Taoizmus

 

A kedvesség egy mélyen erőteljes tulajdonság. Gyakran gyengeségként értelmezik. A kedvesség érzékenység és tisztelet minden élet iránt. Talán ezt az erényt a Dalai Lámában lehet összefoglalni, aki gyakran mondja: “A vallásom nagyon egyszerű, a vallásom a jóság”. Az életben sokkal fontosabb, hogy kedvesek legyünk, mint hogy igazunk legyen, vagy hogy fontosak legyünk.

 

A szelídség a megbocsátás, az elfogadás és a szeretet ernyője. Nagyon hasonlít a jógikus ahimsa, vagyis az erőszakmentesség kifejezéshez. Amikor abbahagyjuk az igazunk és a felsőbbrendűségünk hangoztatását, akkor elkezdjük elfogadni magunkat és másokat, és sok konfliktus megszűnik az életünkben.

4 Életfilozófiai Tanács A Történelmünk 4 Legfontosabb Spirituális Vezetőitől

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!