4 Csodálatos Dolog, Ami Történni Fog, Ha Rendszeresen Eszel Mandulát:

A mandulafogyasztás szó szerint megmentheti az életét. Egy tanulmányban az Amerikai Szívgyógyász Szövetség megállapította, hogy az alacsony diófogyasztás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. A diófélék közül a mandula különösen kiemelkedik, nemcsak az íze, hanem az egészségügyi előnyei miatt is.

 

Szeretnénk bemutatni 4 olyan változást, amit a szervezeted tapasztal, ha naponta fogyasztasz mandulát:

 

Csökkenti a pattanásokat.

 

A tanulmány szerint a súlyos pattanásos betegek körülbelül 9%-kal kevesebb E-vitamint mutattak ki a véráramukban. A mandulaevés a bőr állapotának javítására egy régóta ismert, közel-keleti hagyományos gyógymód, amelyről kiderült, hogy tudományosan is alátámasztott. A mandula tele van E-vitaminnal és antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a pattanások gyógyításában és a bőr megfiatalításában, ha elviseli a magas omega-6 zsírsavtartalmát.

 

Segít a cukorbetegség kezelésében.

 

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek fizikai állapota javulni fog, ha naponta fogyasztanak mandulát. Nemcsak az artériák eltömődésének megszüntetésében segít a “rossz koleszterin” csökkentésével, hanem ásványi anyagainak köszönhetően hozzájárul a vércukorszint csökkentéséhez is.

 

Segít a szülés utáni regenerálódásban.

 

Indiában régi hagyománya van annak, hogy a mandulát természetes gyógymódként fogyasztják a bélműködés szabályozására és az energiaszerzésre. A mandula az ayurvédikus étrendek alapvető összetevője, és gyakran ajánlják a nőknek szülés után, hogy segítsen nekik a gyors felépülésben és a terhességi csíkok elkerülésében.

 

Lehet, hogy okosabb lesz tőle a baba.

 

Heti 74 gramm mandula elfogyasztása okosabbá teheti a babát egy spanyol tudósok által végzett tanulmány szerint, amely során 2208 terhes nőt figyeltek meg. A gyermekeket ezután 1, 5 és 8 éves korukban figyelték meg. Azok a gyerekek, akiknek az anyukája mandulát evett a terhesség alatt, magasabb pontszámot értek el az IQ-teszteken.

 

Bónusz: nyers, áztatott vagy pörkölt mandula?

 

Az ayurvédikus orvoslás szerint a nyers és a pörkölt mandula is ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazza, így ugyanazokkal az előnyökkel jár. Másrészt a mandula egy éjszakán át tartó áztatása és hámozása segíthet csökkenteni a mandula tanninszintjét. Szóbeli források szerint a tanninok nagy mennyiségben fogyasztva akadályozhatják a tápanyagok felszívódását, de a legújabb tanulmányok nem találtak bizonyítékot ennek alátámasztására.

4 Csodálatos Dolog, Ami Történni Fog, Ha Rendszeresen Eszel Mandulát

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!