kapcsolat_kialakitasa

3 Tipp, Hogy Olyan Kapcsolatot Alakíts Ki, Amire Igazából Vágysz:

Senki sem akarja, hogy rászorulónak nevezzék. Ez egy gusztustalan címke, egy ütés a gyomorba. Ráadásul igazságtalan leírni valakit, csak azért, mert, nos, szüksége van valakire. Kinek nincsenek? Szükséged lehet több figyelemre. Szükséged lehet jobb szexre. Szükséged lehet arra, hogy a partnered anyja ne küldözgesse neked a családi receptjeit – sőt, akár arra is, hogy egyáltalán ne küldözgessen neked e-maileket. De bármilyen kapcsolatban, legyen szó barátokról, szeretőkről, családról vagy kollégákról, van egy kellemes módja annak, hogy kérd, amit szeretnél. Minden a kézbesítésen múlik: Ha hisztivel és sírva kérsz, akkor túlérzékeny vagy. Ha nyugodtan, higgadtan fogalmazod meg őket, akkor felnőtt nő vagy. Íme, néhány iránymutatás, hogyan fejezd ki a vágyaidat nem harcias, sőt, megközelíthető módon – miközben mások igényeinek is teret engedsz.

Találd ki, mire van igazán szükséged


Igen, néhányan közülünk napi szerelmes üzenetekre, heti bazsarózsákra és a tökéletes meglepetés-szülinapi extravaganciára vágyunk, amelyen (időben) részt vesz az összes legközelebbi barátunk. Nos, nem mindig kaphatod meg, amit akarsz. Mégis, ha elégedetlennek érzed magad a kapcsolatodban, gondold át komolyan, mi az, ami igazán hiányzik. Ha több puccos randevú-vacsorára vágysz, gondolkodj el: vajon arról van szó, hogy lehetetlen foglalásra van szükséged? Ez egy vágy. Vagy arról van szó, hogy különlegesnek és kiemeltnek kell éreznie magát? A kicsinyesnek hangzó vágyak valószínűleg másodlagos érzelmek valami valódi dologhoz képest.

Legyen őszinte és nyitott


Kulcsfontosságú, hogy kommunikáld az igényeidet. Egyszer randiztam egy munkamániással, aki 14 órás munkanapja során fel sem nézett a számítógépéről, ami miatt a legtöbb ébren töltött órában elhanyagoltnak éreztem magam. Egy szép vacsora mellett egy este (nyilván hétvégén) azt mondtam neki: “Figyelj, teljesen beindít a munkamorálod, de ha romantikus kapcsolatunk lesz, szükségem van arra, hogy legalább naponta egyszer flörtölj velem: Hívj fel, írj sms-t, bármit, ami a kedvedre való.” Ő örömmel megtette, és ez végül mindkettőnknek jót tett, mert az, hogy úgy éreztem, meghallgatnak, jobb partnerré tett. Ennek ellenére néha a válasz nem lesz, és fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy milyen áldozatokat nem vagy hajlandó meghozni. Fontos, hogy meghallgassuk mások igazságát, akár tetszik, akár nem. Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy át kell értékelni az igényeidet, lehet, hogy ez azt jelenti, hogy lapozni kell, vagy lehet, hogy más módon kell kielégülést találni. És ha már itt tartunk…

Tanuld meg kielégíteni a saját szükségleteidet


Az önállóság erős szó, de valójában puha élei vannak. Az a képesség, hogy elég jól ismered magad ahhoz, hogy meg tudd adni azokat az örömöket, válaszokat és belső egyensúlyt, amire szükséged van, gyönyörű dolog. A romantikus és egyéb kapcsolatok sokféleképpen gazdagítják az életünket, de ne becsüljük alá az önellátás egyedülálló erejét. Hogy tesztelje, mennyire önállósult, egyszerűen próbálja ki. Dolgozzon fel egy problémát teljesen egyedül. (Ilyenkor a hosszú séták uralják a világot.) Legyen a saját partnere a moziba. Csak egy másik személy adhatja meg azt a hátmasszázst, de a szíved és az elméd sok minden másról is képes gondoskodni.

3 Tipp, Hogy Olyan Kapcsolatot Alakíts Ki, Amire Igazából Vágysz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!