3 Természetes Hajfestési Módszer, Amivel Elkerülheted Kemikáliákat:

Mindig jó érzés belenézni a tükörbe, és látni, hogy a hajad ragyogó egészségtől ragyog. Az ideális külsőre való törekvésünk során azonban gyakran használunk olyan kezeléseket, amelyek többet ártanak, mint használnak, és csak a tökéletesség múló illúzióját sikerül megteremteni. Nos, a nyár beköszöntével mindannyiunknak jó alkalom nyílik arra, hogy pihentessük a hajunkat, és kipróbáljunk néhány valóban friss megközelítést!

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy van néhány gyógynövény alapú festék, amelyek szép árnyalatot adnak a hajadnak anélkül, hogy tönkretennék természetes szépségét.

Akinek barna haja van, az zsálya és rozmaring keverékével fényessé teheti és gyönyörű mély árnyalatokat adhat neki.

Amire szükséged lesz:

  • Zsálya (szárított) – 4-6 evőkanál
  • Rozmaring – 1-2 evőkanál


A pontos mennyiség a haj hosszától és a kívánt hatástól függ.

Festési folyamat:

Adja hozzá az összes összetevőt forró vízhez. Tartsa alacsony hőfokon forralva 4 percig, majd hagyja a kapott keveréket körülbelül egy órán át főni. A tiszta hajat többször öblítse le a keverékkel. Ezt a gyógymódot naponta alkalmazhatja a száraz hajra egy szórópisztoly segítségével. Ismételje folyamatosan az eljárást, hogy elérje a kívánt eredményt.

Árnyalatok:

A telítettebb szín érdekében adjon hozzá fekete teát. Aranyszínű irizálás érhető el, ha a rozmaringot kamillával helyettesítjük. A szép barna árnyalatokhoz hársfa levelek és gallyak főzetére van szükség, míg a mélyebb barna tónusok dióhéjjal érhetők el.

További tanácsok: Érdemes figyelembe venni, hogy a természetes festékek általában 1-2 árnyalatnyi hajszínváltozást eredményeznek.

A kávé érdekes csokoládébarna árnyalatot adhat a szép sötét fürtöknek, a koffein és a hasznos ásványi anyagok pedig erősebbé és fényesebbé teszik a hajat.

Amire szükséged lesz:

  • Őrölt kávé – 2-3 evőkanál
  • Leave-in kondicionáló – 5-8 oz


A pontos mennyiség a haj hosszától és a kívánt hatástól függ.

Festési folyamat:

Készíts egy csésze erős kávét, hagyd főni, majd tedd a hűtőbe. Keverje össze a kondicionálót az őrölt kávéval, és adja hozzá a hűtőből kihűlt kávét. Vigye fel a keveréket a száraz hajra, és hagyja rajta egy órán át. Ezután mossuk le samponnal. A rögzítéshez használjon kávéfőzetet minden mosás után.

Színek:

A festési folyamat időtartama befolyásolja a szín intenzitását. A varázslatos bordó árnyalatok eléréséhez kakaót, orbáncfüvet vagy szedret adhat hozzá. A mély sötét árnyalat megtartásához használjon makk héjából vagy lucfenyőkéregből készült főzetet.

További tanácsok: Hajszerkezetének javítása érdekében naponta 5 percig fésülje a friss levegőn. A haj sűrűségének megadásához használjon ricinusolajat.

Szőke fürtjei szépségének megőrzéséhez nem kell új világosítókhoz folyamodnia: a természet ajándékai ugyanolyan hatékonyan adják a fürtöknek azokat a magával ragadóan ragyogó árnyalatokat.

Amire szükséged lesz:

  • Kamillavirág – 2-4 evőkanál
  • Méz – 3 evőkanál
  • Citrom – 0,5-1


A pontos mennyiség a haj hosszától és a kívánt hatástól függ.

Festési folyamat:

A kamillavirágokat forró vízbe tesszük, és körülbelül fél órán át főzzük. Adjunk hozzá mézet és citromlevet, keverjük jól össze, és a haj hosszában alkalmazzuk. Tegyünk egy zacskót a hajunkra, tekerjük be a fejünket egy törölközőbe, és hagyjuk fél órán át állni. Meleg vízzel mossuk le, használjunk olajos kondicionálót.

Színek:

A meleg arany árnyalatok eléréséhez használhatsz rebarbaragyökérport. Ha a lehető legvilágosabbá szeretné tenni a haját, adjon hozzá fahéjat és gyömbért.

További tanácsok: A természetes festékek néha száraz hajat okozhatnak. Ezt elkerülheted, ha aloe vera levet, valamint kamélia-, argán-, kókusz-, olíva- vagy lenmagolajat használsz.

3 Természetes Hajfestési Módszer, Amivel Elkerülheted Kemikáliákat

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!