3 Alapvető Szépség Trükk, Amivel A Szemöldököd Kiemeli A Szépségedet:

A jó szemöldök mindig divatos. A szemöldöktrendek évről évre változnak, de mostanában minél nagyobb és dúsabb, annál jobb. Ez nem jelenti azt, hogy hagynod kell, hogy a szemöldököd megzabolázhatatlan legyen – felfedünk néhány tippet és trükköt, hogy a szemöldököd mindig a helyén maradjon! És ha a szemöldök növesztéséről van szó? Van néhány kulcsfontosságú szemöldökhack, amit mindenképpen tudnod kell!

 

Hogyan növesszük a szemöldököt.

1. Hagyd békén a szemöldököd
Nehéz lehet nem szedni, gyantázni vagy cérnázni a szemöldöködet, különösen, ha úgy érzed, egész életedben ezt csináltad, de ha azt akarod, hogy nőjön a szemöldököd, békén kell hagynod. Legalább 12 hétig ne végezz semmiféle ápolást – akár egy évbe is beletelhet, mire a szemöldököd teljesen benő, így neked is ki kell venned a részed abból, hogy hagyd őket virágozni!

 

2. Fésülje a szemöldökét
Tudtad, hogy a szemöldököd fésülése serkenti a növekedést? Szerezz be néhány orsókefét, és naponta fésüld át vele a szemöldöködet. Ez segít dúsan nőni, és azt is biztosítja, hogy szelídítve tartsd őket.

 

3. Hámlassza
Akárcsak a kefélés, a szemöldököd hámlasztása is serkenti a szőrnövekedést. Az arctisztítás után használj hámlasztót a szemöldöködre és a körülötte lévő bőrre. Masszírozza körkörösen a szemöldökét, majd öblítse le a terméket. A legjobb eredmény érdekében hetente háromszor hámlasztja a szemöldök területét!

 

4. Próbálja ki a vazelint
A bőrödnek hidratáltnak és tápláltnak kell lennie, ha a rajta lévő szőrszálak növekedni akarnak. A vazelin tömítő gátat képez, és segít bezárni a nedvességet, hogy felgyorsítsa a bőröd természetes regenerálódási folyamatát. Tisztítsd meg és szárítsd meg a szemöldököd területét, és hetente 3-4 alkalommal kend be vazelinnel.

 

5. Használjon szemöldöknövesztő szérumot
Alkalmazzon naponta szemöldöknövesztő szérumot a szemöldökére. Sok növekedési szérum működik úgy, hogy kondicionálja a hajadat és megújítja annak természetes megújulási ciklusát. Észre fogod venni a különbséget a szemöldököd szőrzetének mennyiségében és erősségében a tápláló összetevőknek köszönhetően, amelyek helyreállítják és javítják a szemöldöködet.

 

6. Használj olajat
Az olyan olajok, mint a ricinusolaj, a kókuszolaj és a jojobaolaj a vazelinhez hasonlóan elősegítik a szemöldök növekedését azáltal, hogy egy olyan gátat hoznak létre, amely magába zárja a nedvességet. Az olaj egy lépéssel tovább is megy, fokozza a vérkeringést és serkenti a sejtek anyagcseréjét. Alkalmazza a választott olajat a szemöldökére, mielőtt lefekszik, és hagyja rajta éjszakára.

 

Hogyan formázzuk a szemöldököt.

Ha már a kívánt hosszúságúra növesztette a szemöldökét, itt az ideje, hogy megformázza azt! Íme 4 lépés a tökéletes szemöldök formázásához.

 

1. lépés: Találd ki az arcodnak legmegfelelőbb szemöldökformát.
Minden arcnak jobban áll egy bizonyos szemöldökforma. Csak azért, mert egy szemöldökforma jól áll a barátnődnek vagy a kedvenc hírességednek, nem feltétlenül jelenti azt, hogy neked is jól áll.

A kerek arcoknak például a legjobban a strukturált, szögletes ívű és hosszabb végű szemöldök áll, míg a szív alakú arcoknak gyakran a lágy, lekerekített ívű szemöldök áll a legjobban, amely kiegészíti az éles szögeket. Az Ön számára legmegfelelőbb forma megtalálása az első legfontosabb lépés!

 

2. lépés: Itt az ideje a vágásnak
Használj szemöldökollót a hosszú hajszálak levágásához – csak ne vágd le túlságosan. Hogy biztosan ne vágja le őket túlságosan, fésülje fel a haját egy spulával, és csak a hosszú hajszálakat vágja le, egyszerre csak egy-egy hajszálat.

 

3. lépés: Használjon arcolajat
Szeretnéd, ha ez a folyamat a lehető legfájdalommentesebben menne végbe, ezért használj arcolajat a bőröd és a szőrtüszők kenésére. Óvatosan masszírozzon bőséges mennyiségű olajat a szemöldökcsontjára, hogy a területet előkészítse a következőre. Ez megakadályozza a szőrszálak letörését, és megkönnyíti a fájdalom nélküli csipeszelést.

 

4. lépés: Tépje ki
Egy csipesz segítségével tépje ki a rakoncátlan szőrszálakat. Ügyeljen arra, hogy ne tépje túl, és a szőrszálakat a szőrnövekedés irányába csipkedje, miközben feszesen tartja a bőrét. Keresse a kósza szőrszálakat a szemöldök elején lévő két pont között, valamint az ív alatt és a farok végén túl.

 

Hogyan rajzoljunk szemöldököt

Ha smink segítségével szeretnél vastagabb szemöldököt, kövesd ezt a 4 lépést.

 

1. lépés: Körvonalazás
Egy szemöldökceruza segítségével készíts egy körvonalat úgy, hogy húzol egy vonalat a szemöldököd alá. Ugyanezzel a ceruzával hozzon létre hajszerű foltokat, hogy kitöltse a ritkás területeket.

 

2. lépés: Definiálás
Használjon egy szögletes ecsetet és a szemöldökéhez és a szemöldökceruzához hasonló vagy azonos árnyalatú színes préselt púdert. Határozza meg a szemöldöke formáját, de ne töltse ki túlságosan a szemöldök belső sarkait. A végpontokat is kerüld el a túlságosan durvára húzástól, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy behúzva vannak.

 

3. lépés: Tisztítsd meg
Egy orsókefével kefélje végig a szemöldökét, és szedje fel a felesleges púdert. Használja az ecsetet a vonalak elsimítására és a természetes szemöldökkép kialakítására.

 

4. lépés: Fedje el az alkut
Ahhoz, hogy valóban definiált legyen a szemöldöke, vigyen fel fedőfestéket az íve alá egy lapos végű fedőecsettel. Ezzel eltüntetheted a felesleges szemöldökápolót, és szemöldököd természetes és gyönyörű lesz.

3 Alapvető Szépség Trükk, Amivel A Szemöldököd Kiemeli A Szépségedet

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!