tavaszi_divat

2022 Tavaszi Divat: Ezt Kell Tudnod, Hogy Trendi Legyél

A divathónap eljött és elmúlt. Most itt az ideje, hogy átgondoljuk mindazt, amit láttunk – beleértve az átmenő vonalakat, amelyek meghatározzák majd a tavaszi szépségtrendeket. Ismét a szabadságról és a mulatozásról szóló posztpandemikus álmok kelnek életre a kifutón a csillámok égi alkalmazásai és a vibráló színekkel, irányított kézműves vagy jól elhelyezett díszítésekkel jellemezhető művészi hajak formájában. Az Y2K-redukció is jelen van, és az ezredfordulón kedvelt elegáns középső részek és a több-az-más csillogás tagadhatatlanul visszatérnek. Előretekintve, az idei szezon legemlékezetesebb szemkijelentései az elektromos pigmentek felkarolását látták, amelyek neon árnyalatokban és áramvonalas formákban túláradóak és jövőbe mutatóak voltak. Íme, egy visszatekintés a 2022-es tavaszi szezon hét legjobb szépségtrendjére.

A 7 legnagyobb szépségtrend a 2022-es tavaszi kifutókról

Csillogás a nagy vagy a nagy otthonban

 

A csillogás és a szikrázás lendületesen jelent meg a New York-i divathéten, Collina Strada földszínű “tündérkert” csillámoktól a fülön, a kézen és a lábon át LaQuan Smith szexi szárnyas szeméig, gazdag rubinvörös és tengerészkék árnyalatokban. Innen csak tovább erősödött a lendület. “Olyan, mintha kis gyémántok táncolnának a bőrükön, ahogy sétálnak és mozognak a zenére” – mondta Inge Grognard sminkmester az Y2K-szerű testcsillámokról a Blumarine színpadán, ahol Anthony Turner fodrász szintén csillámokat szórt, hogy a hosszú, kifésült hullámok hologramszerű ragyogást kapjanak. Párizsban az éteri ragyogás a Lanvin-nál jelent meg, ahol a sminkesek cellofánszerű lila pigmentet maszatoltak a szemhéjakra, és a belső sarkokban egy extra pop csillogó körömvirágot adtak hozzá a színblokkoló hatás érdekében.

 

Fejet forgató hajdíszek

 

Az idei szezonban rengeteg statement-szerű hajkiegészítőt vehettél magadhoz. A kiemelkedő darabok között voltak Maryam Nassir Zadeh vaskos geometrikus hajcsatjai és Tory Burch fém és egyszínű hajcsatjainak halmai, amelyek egy adag belvárosi New York-i fényt adtak a hullámos, hátrahajtott hajnak. Londonban Simone Rocha csillogó tiarákat, Yuhan Wang pedig apró, színes kristályvirágos gömböket mutatott be. A legmegkapóbb mind közül? A Fendinél a Fendi ivadéka, Delfina Delettrez által tervezett, muránói üvegből öntött antúria hajtűket a 70-es évek ihlette hullámokba és elegáns kontyokba tűzték, Antonio Lopez divatillusztrátor ódájaként.

 

Művészien megmunkált haj

 

“Ez a haj, mint kiegészítő – majdnem olyan, mintha egy táskát párosítanál egy bizonyos ruhához” – mondta a hajlegenda Guido Palau a Loewe színpadán, ahol a felforgató, élénk árnyalatokban, például mély türkizkékben és ametisztlilában pompázó parókák voltak a végső állásfoglalás. Palau filozófiája számos bemutató – például a Halpern és a Dries Van Noten – hozzáállását foglalta össze, ahol a váratlan szabások, anyagok és pszichedelikus árnyalatok – amelyek kombinációban a leghatásosabbak – a kísérletezés mellett szóltak.

 

Neon fényes szemek

 

A hónap során rengeteg hagyományos fekete szemfestés volt, de a savasan élénk vonások és színpöttyök voltak azok, amelyek leginkább beégtek az emlékezetünkbe. A Proenza Schouler-nél az elektromos fukszia és mandarin színű, telített mosások a szemhéjakon törték meg a formát, míg a Versace-nál és a Chloé-nál az élénk színfoltok voltak minden megjelenés központi elemei. A legextrémebb példa talán a Weinsanto volt, ahol a legvakítóbb árnyalatú forró rózsaszínnel telítettek a szemen, az orcákon vagy az ajkak közepén.

Magas fényű smink

 

A szájfényt továbbra is vastagon és bátortalanul tették fel az Y2K-divatban. A Fendi teljes mértékben megvalósult diszkó glam megjelenésének csúcsát a magasfényű nude és a merész piros puttonyok jelentették. A Blumarine-nál nemcsak az ajkak, hanem a szemhéjak is kaptak egy kis áttetsző MAC Lipglass-t, hogy megragadják a fényt és visszatükrözzék a környező csillogást. A Giambattista Valli-nál Isamaya Ffrench sminkmester a harmatos arcbőrt korall és sötét bogyó árnyalatú, fényes ajkakkal dobta fel, míg a Nina Ricci-nél a modellek lakkozott, inkább au naturel hatást keltő sminket viseltek.
 

90-es évekbeli központi részek

 

Nevezzük ezt a Gen Z hatásnak – a középső részek iránti megszállottság folytatódik. A Chanel megélt bobjaitól a Prada számtalan pókeregyenes elválasztásáig, a karcsú, szimmetrikus középső rész univerzális vonzereje folyamatosan látható volt. Végül is minden hosszúsághoz és textúrához illik. Nem is beszélve a stílus örök francia lányos vonzerejéről.

 

3D díszítések

 

Akár festői pigmentvonásokkal, akár dekoratív matricákkal, a díszítés más dimenzióba emeli az egyébként csupasz arcszínt. James Kaliardos sminkmester a Rodarte ruháin látható illusztrált gyöngysorokat idézve, a modellek tekintetét szabadon, bonyolult képzőművészeti mintákkal rajzolta körbe, ami trippes, élő vászon hatást keltett, míg Kenneth Ize-nél a szemhéjak, orrok és hosszúkás karmok szürrealista szellemben fémes aranyfestékkel voltak megfestve. Egy másik dimenzióba emelve a dolgokat, a 3D-s sminkek a Luar-nál, ahol gyöngyházdekorok hangsúlyozták a borotvaéles macskaszemeket, és az Etro-nál, ahol fémes ezüst drágakövek csillagképe díszítette a szem alatti részeket. Végül pedig az Acne szívbemarkoló, flitteres ajkai, amelyek a textúrát és a csillogást a következő szintre emelték.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!