trendi-mandula-kormok

20+ Trendi Mandula Körmök, Amik Egészen Biztosan Inspirálni Fognak:

Megkérdeztük a profikat, miért működnek olyan jól a mandula körmök, és adunk egy kis inspirációt a következő manikűrödhöz.

 

Szinte bármilyen körömforma alkalmas egy jó kis körömművészetre: legyen az hegyes karom vagy rövid és zömök, mi azon a véleményen vagyunk, hogy egy jól előkészített vászon, függetlenül attól, hogy hogyan van megformázva, lehetőséget ad arra, hogy te vagy a műkörmösöd valami csodálatosat alkosson.

 

Mindent szeretünk, de be kell ismernünk – van valami a mandula alakú körmökön lévő művészetben, ami igazán megfogott minket.

 

“A mandulaköröm szépsége, és az, hogy mit tehet a művészet a formával, abban rejlik, hogy más, mint amit egy szögletes körmön mindenféle hosszúságban el lehet érni. Ezért is a menő” – mondja Elle Gerstein körömművész.

 

Ha szeretnél még további inspirációt gyűjteni, akkor nézd meg az őszi köröm mintáinkat is, hogy trendi szezonális körmökkel kezd az őszt!

 

Az alábbiakban megtalálod a leginnovatívabb, legdurvább, mentés-értékű mandulaköröm manikűröket, amelyeket a profik kínálnak.

 

20+ trendi mandula körmök:

mandula-kormok-1

Instagram/@glossipgirlnails

1. Színes gepárd

 

Még a körömművészek is szeretnék minél tovább megőrizni a manikűrjüket, ezért egy hét szolid levendulalakk (DND Kazoo Purple) után Grace Smith úgy tartotta fenn a bulit, hogy kézzel festett gepárdmintát egy sötétebb lilával az alapra. Smith szeret olyan művészeti alkotásokat készíteni, amelyek meghosszabbítják a körmöket. “Mindig pompásan néz ki, ha a hegyet francia manikűrrel emeljük ki, vagy bármilyen függőleges vonalat használunk” – mondja. De nyugodtan gondolkodj a dobozon kívül is azzal a “vonallal”, amely itt gepárdmintás formát ölt.

Instagram/@the.nail.nest

2. A Cruella

 

Mind a színben felcserélt szívecskék, mind a csöpögő fekete lakk függőleges vonalakkal hívja fel a figyelmet a köröm hosszára és formájára ebben a manikűrben. A klasszikus fekete-fehér valaha is ilyen vagányan nézett ki? Következő kérdés: Valaki kedvet kapott, hogy felkapjon néhány dalmatát?

Instagram/@misspopnails

3. Az Orbit

 

Miss Pop körömművész küldte végig a kifutón a Jeremy Scott 2019-es tavaszi/nyári divatbemutatóján ezt a megjelenést, amelyet “the orbit” becenévre kereszteltek, mert csak a köröm széleihez simul. Bár bármilyen formán működik, a mandulaköröm hossza és lekerekített hegye gyönyörűen illik ehhez a stílushoz. Az élénk Essie árnyalatokat használta (a képen balról jobbra): Butler Please, Cute As A Button és In The Cabana.

Instagram/@bycheznails

4. A tigris éve

 

A holdújév tiszteletére Emily a piros, a fekete és az arany klasszikus színeit használta a tigrismintás francia rajzoláshoz. “Én személy szerint imádok vicces csavarokat tervezni a klasszikus francia manikűrre, mert ezek igazán jól kiegészítik a mandulás körmeimet” – meséli az Allure-nak. “A francia tippek sok körömformán remekül mutatnak, de különösen a mandulakörmökön”.

 

Instagram/@bycheznails

5. Neon Twist

 

Emily eredetileg ezt a megjelenést a halloweeni jelmezéhez tervezte, amit Kim Possible Shego-jának öltözött, de szerintünk akkor is megfelelő, ha nem rajzfilmgonosznak öltöztél be. Elég trippesen néz ki, de elég könnyű manikűrre bomlik ahhoz, hogy otthon is elkészítsd: fesd a köröm felét egyszínűre, majd fejezd be egy fél francia tippel.

 

Instagram/@anycitynight

6. Fogkrémes tincsek

 

“Azt hittem, hogy óceán ihlette körmöket készítek, mielőtt a párom azt mondta, hogy úgy néznek ki, mint a fogkrém” – írta Lauren a @anycitynight-ról erről a dizájnról. A mentolos-friss megjelenést teljes egészében a YouTuber Simply Nailogical holografikus körömvonalának, a Holo Tacónak az árnyalataival készítette: Hydropower (aqua), Blue Freezie (királykék) és Sparkling Water (jégkék).

Instagram/@boskie_pazy

7. Old Macdonald

 

Agata Trochowska a tehénmintás körömdíszítő trendet egy aranyos kis rajzfilmtehénnel egészítette ki. Ezek a hosszú, mandulás körmök elég helyet adnak ahhoz, hogy rengeteg helyre jusson, és Bessie tálaljon néhány nagy arcot.

8. Lángoló francia

 

Natalie a @playing_with_nails-től Rihanna könyvéből merít ezekkel a lángoló francia tippekkel. Alapként az Essie klasszikus Ballet Slippersével kezdte, az ékezetekhez pedig a Zoya gazdag bordó Rachael árnyalatát használta.

Instagram/@natnails89

9. Fishnet

 

A körömművész, Natalia azt mondja, hogy ez a megjelenés egy “kézzel készített pointillism-dizájn”, de a mi szemünkben az elegancia és a részletgazdagság egy húszas évekbeli hálós harisnyára emlékeztet.

Instagram/@enamelle

10. Összekevert teknősbéka

 

Néhány évtized múlva visszanézünk majd az ilyen körömdizájnokra, és azt gondoljuk, hogy “pontosan így nézett ki 2022”. Elle Gerstein körömművésznek sikerül úgy kombinálnia a francia, a teknőc és a mix-and-match trendeket, hogy közben mégis egységes összhatást kelt. Gerstein megjegyzi, hogy ez a megjelenés csak zselés lakkozással érhető el (ő a LeChat “átlátszó üvegszerű zselét” használta a rétegek szendvicsként való összekapcsolásához a háromdimenziós teknősbéka-effektus érdekében.) A rétegezés eléréséhez többszörös UV-keményítésre volt szükség, de ez a megjelenés megéri a fáradságot.

Instagram/@enamelle

11. Kozmikus kristály

 

Ez a kalcitkristályról mintázott, lágy megjelenés nyugalmat és derűt sugároz a csillagos matricákkal vagy anélkül. Gerstein az OPI Angel Flights to Starry Nights géllakk változatát használta alapként. “Nem keményítettem [az alapot], ehelyett vettem egy áttetsző fehéret, és azt márványoztam a kékbe, amíg a zselé még nedves volt, hogy enyhén kavargó legyen” – meséli az Allure-nak. Ezután UV-lámpa alatt megszilárdította a márványt, mielőtt matt fedőlakkot adott volna hozzá, majd ismét megszilárdította, arany csillag és hold matricákat adott hozzá, és fényes fedőlakkal zárta le.

 

12. Vízszintes francia

 

A mandula alakú körmöknek valóban megvan az a hosszabbító hatásuk, de a művészetnek, amit hozzájuk választasz, nem feltétlenül kell. Ez a manikűr, a Sundays in New York egyik signature lookja, enyhén ívelt vízszintes vonalakat tartalmaz, amelyek inkább az összkép lekerekített formáját erősítik. Ez egy könnyen elkészíthető részlet is, amely feldobja a franciádat.

 

13. Oldaltörlés

 

Hemi Park körömtechnikus kitalálta a tökéletes nevet erre a finom megjelenésre: ezüst bélések. “Szuper gyors, mégis elegáns ezüst vonalak, hogy kiegészítsem ezt a gyönyörű mély sötétkék teal színt a kedvenc mandulaformámon” – írta az Instagramon. A megjelenést zselés lakkokkal (LeChat Perfect Match Destiny és liner Silver Glitter színben) alkotta meg, de ezt a hatást hagyományos lakkokkal is elérheted. Helyettesítsd az OPI CIA – Color Is Awesome nevű lakkját a teal színnel, és próbáld ki a Zoya Alicia nevű lakkját a csillámmal.

Courtesy of ManiMe

14. A Swoop

 

Az egyik ok, amiért érdemes körömtekercset vagy matricát használni, az az, hogy függetlenül attól, hogy milyen hosszú vagy formájú a körmöd, kivágható és reszelhető. Így kötelességünk leszögezni, hogy bármilyen körömformájú körmöt használhat ez a Mimi D által tervezett ManiMe wrap – de a mandulaköröm rajongóknak mindenképpen. Ez a változat, amely szintén a franciára készült, megtartja a hagyományos színeket, de a hegyet szélesebb, absztraktabb csavart formára nyújtja.

Instagram/@PearNova

15. Geometrikus francia

 

Kezdesz itt egy mintát érezni? Ha semmit sem veszel ki ebből a számtalan manikűrből, bármit lehet franciásítani. Itt Aistė P. manikűrös egy vékony részletező ecsetet használ, hogy különböző méretű, egymásba nyíló neonszínű háromszögeket hozzon létre a köröm hegyén. A vibráló színek a Pear Nova és a Claws, a TBS körömszalonban játszódó vígjátéka együttműködéséből származnak.

16. Francia romantika

 

Az emelkedett francia trendnek nem kell a hegyével kezdődnie és véget érnie. “Alapként a The Gel Bottle Biab 019-es gélpalackkal kezdtem – ez a leggyakrabban használt gélépítőm” – meséli az Allure-nak a Vamp Collective look mögött álló alkotó. “Ezután a franciákhoz egy stamping technikát használtam, és néhány finom piros szívecskét adtam hozzá, hogy ennek a klasszikus megjelenésnek egy szuper aranyos csavart adjak.”

 

17. Pretty in Plaid

 

Még ha néhány körmödön meg is tartod a klasszikus franciát, egy olyan akcentus, mint Natalie forró rózsaszín kockás mintája, frissé teszi a megjelenést. Kézzel festette a dizájnt különböző vastagságú csíkokkal (már megint azok a függőleges vonalak), így a művészet körömről körömre hasonló maradt.

 

Instagram/@colorbox_nails

18. Örvényesítsd a saját kalandodat

 

Ha felfelé, lefelé és körbe-körbe nyúlik, az még mindig a francia manikűr egyik változata? Mimi a Colorbox nevű chicagói körömszalonban nem aggódott a szemantika miatt. Ehelyett szabadon engedte fekete részletező ecsetjét, és olyan körkörös köröket, félkörös örvényeket és hurok-de-hurkokat készített, amelyek felhívják a figyelmet a tökéletesen feltöltött mandulaformára.

Instagram/@boskie_pazy

19. Peacocking

 

Egy dolog egyértelmű ezzel a páva-dizájnnal kapcsolatban: Mindenki, akivel találkozol, mondani fog róla valamit. Agata Trochowska körömművész, aki előszeretettel fest imádnivaló állatokat a mandula alakú körmökre, hagyja, hogy a tollak ujjról ujjra terjedjenek a teljes hatás érdekében. Ezt, be kell valljuk, valószínűleg a legjobb, ha lefényképezed, és egyenesen a körömépítő művészedhez viszed.

 

Instagram/@anastasia.totty

20. Királyi vörös

 

Francia, egyszínű vagy örvényes, ennek a megjelenésnek egyetlen központi eleme van – a LeChat nail királyi árnyalata, az Emperor Red. Csak ezzel a vörössel és néhány fekete akcentussal Anastasia Totty egy egész világot teremtett a divatos dizájnból, amelyek mind a köröm elegáns hosszára irányítják a figyelmet.

 

Courtesy of Chillhouse

21. Absztrakció

 

Molly Romah, a Chillhouse vezető körömtechnikusa szerint “a mandulás körmök nagyon népszerű kérés” a szalonban. “Ez az egyik legkedveltebb formánk, mert mindenkinek jól áll” – mondja. A fenti képen látható absztrakt hullámok bármilyen körömformán működnének, de különösen szemet gyönyörködtetőek, ahogy itt látható mandulakörmökön.

Instagram/@disseynails

22. Retro kockás köröm

 

A közösségi médiában kedvelt kockás deszka a nadrágokon, táskákon és vödrös sapkákon, Dayanna Issey pedig a körmökre is átviszi ezzel a kézzel festett manikűrrel. Őszi viseletre tervezte, a Cirque őszi színek sokaságával (Georgette, The Devil Wears Cirque Colors, Hustle, Urbanized, Doe A Deer és Tumbleweed), de azt javasoljuk, ne várd meg az évszakváltást, hogy te is kipróbáld ezt a trendet. Ez a körömforma egy kicsit inkább a mandula koporsós oldalán van, így ha nem tudod eldönteni, melyiket kedveled jobban, ez egy arany középút.

 

Instagram/@disseynails

23. Háromdimenziós francia

 

Láttunk már mindenféle francia tippet, és most a legvégsővel zárunk: texturált francia tippekkel, amelyek egyenesen leugranak a körömről. Issey az OPI pasztelllila Achievement Unlocked lakkját használta körmei nagy részén, de a kiemelkedő az apró szivárványos gyöngyök, amelyeket gondosan alkalmazott, hogy utánozza a francia tipp formáját.

 

20+ Trendi Mandula Körmök, Amik Egészen Biztosan Inspirálni Fognak

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!