18 Tipp, Hogy Mi Legyen És Mi Ne Legyen A Táskádban, Hogy Elkerüld A Kínos Szituációkat!

Ahány nő, annyi táska, annyiféle kiismerhetetlen rendszer és összevisszaság. Tegyük a szívünkre a kezünket, mikor tettünk utoljára rendet a táskánkban? Mikor szelektáltuk ki a benne lévő temérdek cuccot? Ugye, hogy már idejét se tudjuk? Nézzük meg, mik a női táska rejtelmei és mi okozza ezt a speciális jelenséget.

Itt az ideje nekiállni..

Itt a nyár, sokkal kevesebb (vagy jelenleg több? ) dologra van szükségünk a hétköznapokban. Vagyis már kikerülhet a tartalék pulcsi, az esernyő – mondjuk ezt azért módjával, mert elég őrült időjárásnak lehetünk tanúi – és számos olyan dolog, amik miatt roppant súlyosnak érezzük a táskánkat. Öntsük ki a tartalmát egy asztalra, és szelektáljunk a tényleg fontos és a rengeteg lényegtelen apróság között. Próbáljunk kialakítani egy rendszert, hogy milyen szisztéma szerint és mennyit pakolunk bele.

A legtöbb nő minden eshetőségre felkészülve egy mini lakást tart a táskájában. Na ugye? Gyógyszert fej- vagy fogfájásra, egy tasak italport meghűlésre, egy kevés probiotikumot és persze pár vitamint. Ez még így rendben is van, de elég kicsi az lehetősége, hogy szükség lenne egy 2. váltócipőre, egy sokadik csere harisnyára, vagy jelenleg egy csavarhúzó készletre. A váltócipőt lehetőleg rendszeresítsük ott, ahová szükségünk van rá, például az irodában, a mindentudó készleteket pedig egy jó minőségű bicskára, amiben minden megtalálható, ami kellhet.

Hétköznapokra jobban járunk, ha egy nagyobb, pakolós táskát rendszeresítünk, amibe több minden belefér, de ezt sem kell túlzsúfolni. Ahelyett, hogy egyterű darabot választunk, törekedjünk egy olyanra, aminek a belsejében több rekeszt találunk. Sőt, az is alkalmas, ha kívül is rendelkezik pár zsebbel.

Ha egy kezelhetőbb és átláthatóbb rendszer a cél, akkor igen jó szolgálatot tehet, ha nem pakolunk mindent egy táskába. Vagyis nem muszáj, hogy az ebéd és az edzőcucc is ugyanabban a táskában kapjon helyet. Nyugodtan vigyünk magunkkal több kisebb táskát, mivel egyszerübben átlátjuk a dolgokat, az ebédünk is gusztusosan ép marad, és a maradék dolog sem fog úszni a morzsában.

Ha mégis egy rekesze van a kedvenc táskánknak, akkor sem kötelező azonnal lecserélni, mivel egy kevés kreatívitással könnyen megoldhatjuk a problémát. Használjunk rendszerezőket, azaz ha kell pár fontos irat a déli meetingre, akkor azt tegyük egy különálló mappába, így véletlenül sem lesz mondjuk rúzsos.

 

10 dolog aminek mindenképpen lennie kell egy női táskában:

A táskánkba rendszeresen kerülnek be dolgok, egytől egyig nélkülözhetetlenek. A táska időnként el is nyel tárgyakat, aztán kisvártatva előadja, természetesen meglepetésszerűen, és a legváratlanabb pillanatban. Mert a táska külön életet él, de a vele történő események kísértetiesen hasonlítanak a tulajdonosára – vagyis ránk. Persze a táska időnként átveszi az uralmat, ilyen esetben a háztartásból hiányzó dolgokat (csavarhúzó, kiskalapács, elemlámpa) bízvást követelhetjük rajta. Mivel ez a folyamat sajnálatos módon hosszú távon gerincferdüléshez vezet, íme az ünnepélyes hatalomátvétel. Közzétesszük pontjainkat, amelyek a harc során a segítségedre lehetnek.

– Egy közepes méretű pénztárca, amiben áttekinthetően elfér az apró- és a papírpénz.
– Külön tartó a személyi okmányoknak és a hitelkártyáknak, melyet ajánlatos egy zárható oldalzsebben tartani.
– Kis méretű neszesszer púderrel, pirosítóval, szempillaspirállal, az aznap használt rúzzsal vagy szájfénnyel, egy mini manikűrkészlettel, szájápolóval, parfümmel, fésűvel és tamponnal vagy egészségügyi betéttel kibélelve.
– Papír zsebkendő.
– Mobiltelefon – ha a táskában nem létezik erre rendelt rekesz, szerezz be egy trendi kevés tartót, amit mindegyik táskádra rászerelhetsz.
– Összecsukható esernyő.
– Notesz, határidőnapló vagy más jegyzetfüzet, toll.
– Névjegykártya – a tartójának megvásárlása külön élvezet.
– Kulcsok – mint újabb dekorációs felület.
– Rágógumi vagy szájspray – minden esetre.

3 eszes trükk:

– Ne cipelj magaddal egész üveg parfümöt, inkább szerezz be egy erre a célra forgalmazott, szórófejes tartót, vagy a kedvenc parfümöd mini verzióját!
– Mivel nem egyfolytában ugyanazt a táskát hordod, az apróságokat javasolt egy nagyobb méretű neszesszerbe, vagy egy úgynevezett cipzáras “táskabetétbe” tenni, így csupán át kell raknod egyik retikülből a másikba, és biztosan nem hagysz otthon semmit.
– Ha vékony szálú harisnyát viselsz aznap, javasolt elrejteni a mindentudó táskában egy tartalékharisnyát.

 

5 nagyon kínos dolog:

– Soha ne legyen a táskádba bedobálva tampon, egészségügyi betét vagy pláne koton: kínos helyzetbe kerülhetsz, ha izgatottan kotorászva véletlenül előkapod. Ezeket a dolgokat rejtsd a táska belső zsebébe.
– Ne tuszkold a tízóraira szánt joghurtot a retikülödbe – képzeld el, hogy fog kinézni mindened, ha a hónod alá csapva összenyomod és kifolyik.
– Ugyanez vonatkozik a kekszekre és csokikra – ha mindenképpen szeretnél egy kevés túlélőcsomagot magadnál tartani, legalább egyenként csomagolt árut szerezz be.
– Ne hordj magaddal gyerekes kabalákat, talizmánokat vagy plüssállatkákat – nemcsak a pasik fognak furcsán rád nézni, ha véletlenül előbukkan.
– És végül: soha ne indulj el sehová egy gyűszűnyi retiküllel, amibe csupán papírzsepi és a szájfény fér bele. Annyi minden megtörténhet…… és akkor egyfolytában jól jön egy körömreszelő vagy egy manikűrolló!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!