17 Egyszerű Trükk, Ami Megkönnyíti Bármelyik Nő Életét

A nők élete tele van olyan problémákkal, amelyek, bár apróak, mégis nagyon elronthatják a napjainkat. Például egy szoknya, ami a lábunkhoz tapad, vagy az örök kérdés, hogy “rövidre vágassuk a hajunkat vagy sem?”. De kiderül, hogy valójában elég könnyű rájönni ezekre a dolgokra.

Ez a 17 trükk megkönnyíti az életedet és javítja a hangulatodat:

Ha eleged van a száraz és törékeny hajból

A nedves haj törölközővel való szárítása és a turbán készítése káros a hajadra. Törékennyé és szárazzá teszi a hajat. Ideális esetben törölköző és hajszárító használata nélkül szárítsd meg a hajad. De mivel ez valószínűtlen dolog, a legjobb, ha mikroszálas törülközőt vásárolsz, vagy egy régi pólót használsz ezekre a célokra.

Ha nem fér bele a farmeredbe.

Gyakran előfordul, hogy a farmer mosás után összemegy, és különböző furcsa testhelyzeteket kell felvennünk, hogy beleférjünk. Ehhez azonban csak annyit kell tenned, hogy a farmert meleg vízzel lefújod, hogy az anyag átázzon, majd az egyik oldalra, majd a másik oldalra nyújtod. Fontos, hogy a derékrész legyen kigombolva és kigombolva, amikor kinyújtjuk a darabot. A 10-15 ismétlés után az anyag ki fog nyúlni.

Ha a sminkpalettád koszos lesz

A kozmetikai raklapok általában elég gyorsan koszolódnak. És nehéz úgy megtisztítani őket, hogy a kozmetikumok ne vizesedjenek el. Amit tehetsz: nyújts egy pillanatra egy nedves törlőkendőt a sminklap sima felületére – ez lehet például egy szemhéjfestékeket tartalmazó doboz is -, és dörzsöld át ezzel a rögtönzött “szivaccsal” a palettát.

Ha a szoknyád folyton a lábadhoz tapad.

Tegyük fel, hogy elfelejtetted befújni a szoknyádat antisztatikus szerrel, vagy új ruhában mentél el, de kiderült, hogy sok a statikus elektromosság a levegőben. Ebben az esetben használhatsz egy expressz módszert. Csak nedvesítsd meg a kezed, és csúsztasd végig a lábadon – így legalább néhány órára megúszod, hogy a szoknyád hozzád tapadjon.

Ha nem sok krém maradt a tubusban, és fukarnak érzed a kidobását.

Egy tubus krémből kinyomni a maradékot nehéz dolog. Ha félbevágod a tubust, a krém elég gyorsan kiszárad. De van egy másik módszer is, amit használhatsz – le kell vágnod a tubus tetejét, és “beforrasztani” a szélét. Ehhez zárja le a széleket pergamenpapírral, és melegítse fel hajvasalóval. Így egy kis tubust kapsz, amiben kevesebb levegő van, és könnyebb lesz kinyomni belőle a krém maradványait.

Ha a ruha hátul kilóg a ruhából.

Előfordul, hogy szeretnénk, ha egy ruha szorosan illeszkedne a hátunkra, de egy kicsit túl nagy, vagy egyszerűen csak kilóg. A ruhát egy érme segítségével a testalkatunkhoz igazíthatjuk. Mindössze annyit kell tenned, hogy a ruha elülső részének anyagát egy érmére feszíted, és egy gumiszalaggal rögzíted.

Egyfajta díszgombot kapsz, és a ruha hátul is szépen illeszkedik majd. Mégis, jobb, ha ezt a hacket sűrű anyagú ruhákon teszteled, amelyekről tudod, hogy nem fognak deformálódni.

Ha már unod, hogy a hajad zöldes árnyalatú.

A szőke lányoknak elég nehéz megőrizni a hajszínüket világos és tiszta. Talán mindazok, akiknek világos hajuk van, már tudják, hogyan szabadulhatnak meg a sárgás árnyalattól. De mit tehetsz, ha a hajad zöldes árnyalatú? A haj általában a rézzel való érintkezés után válik ilyen árnyalatúvá, ami a legtöbb medencében megtalálható. Ezért, ha medencébe látogatsz, használj kitörölhetetlen kondicionálót, amely megvédi a hajadat.

Ha nincs megfelelő sminkkeféje.

Néha szeretnénk különleges módon sminkelni, de nincsenek meg a szükséges eszközeink. A jó dolog az, hogy egy blending brushból könnyen készíthetsz egy kis ecsetet a finom vonalak meghúzásához. Ehhez csak össze kell húznod a sörtéket egy gumiszalaggal.

Ha egy kalap pitypanggá változtatja a fejed

Amikor leveszed a kalapot, azt tapasztalhatod, hogy a hajad villanyos, és minden irányba kilóg. Ahhoz, hogy frizurád sima és rendezett maradjon, a kalapot belülről enyhén be kell fújnod antisztatikus szerrel.

Ha úgy kell eltávolítanod a nehéz sminket, hogy ne válj pandává

A nehéz smink eltávolítása hosszú és fárasztó procedúra – a szempillaspirál és a szemceruza foltokká válik, és újra és újra meg kell dörzsölnöd a szemed körüli érzékeny bőrt. Hogy leegyszerűsítsd a feladatot, fogj egy vattakorongot, nedvesítsd meg bőségesen micellás vízzel, vidd a szemedre, és tartsd néhány percig. Ezután néhány húzással eltávolíthatod a sminkedet.

Ha szűk leggingset kell viselnie anélkül, hogy túlságosan feltáró lenne.

Ha szűk ruhát viselsz, például leggingset a fitneszhez, fennáll a veszélye, hogy felfeded az ágyéktájék anatómiai részleteit. Ennek elkerülése érdekében a bugyid falsávjába napi bugyibetétet vagy melltartó bélését helyezheted.

Ha a melltartó pántja folyamatosan kilóg

A ruhákból kilógó alsónemű rossz etikettnek számít. Ez vonatkozik a ruhádból vagy pólódból kilógó melltartópántokra is. A kétoldalas ragasztószalag segít megmenteni a helyzetet – mindössze annyit kell tenned, hogy a szalaggal rögzíted a melltartópántot és a ruha pántját.

Ha a gombok közötti távolság túl nagy

Ez egy újabb trükk, amelyhez kétoldalas ragasztószalagra van szükség. Az ingeden lévő rést szalaggal rögzítheted. Csak egy keskeny csík ragasztószalagot kell használnod, és a probléma megoldódott.

A szél bármelyik pillanatban megjelenhet, és utat törhet magának egy könnyű szoknyával. Hogy elkerüld a kínos helyzetet, belülről rögzíthetsz valami nehezebbet a szoknyád szegélyére, például egy közönséges érmét.

Ha már unod a borotválkozás utáni irritációt.

A borotválkozás utáni irritáció gyakori probléma, amellyel férfiak és nők egyaránt szembesülnek. Csökkentheted a gyulladást, ha nem borotválkozol többé szappannal és tusfürdővel. Ehelyett használj borotvahabot, hogy védőréteget hozz létre a bőr és a penge között. A borotvahabot egyébként bármilyen hajkondicionálóval helyettesítheti.

Ha véletlenül szempillaspirál kerül a szeme körüli bőrre

Kiderült, hogy a szempillaspirált elég könnyű eltávolítani a bőrről: csak annyit kell tenned, hogy szájfényt kensz rá, és letörlöd. Nincsenek sötét vonalak.

Ha a “Vágni vagy nem vágni?” kérdés kínoz téged.

Ez a kérdés sok nőt kínoz, és különböző alkalmazások segítségével keressük a választ, ahol kipróbálhatod az új külsőt. Egy népszerű TikTok blogger azonban azt állítja, hogy sokkal egyszerűbben is meg lehet találni a választ erre a kérdésre.

Mindössze annyit kell tenned, hogy fogsz 2 ceruzát, az egyiket függőlegesen- a fül alá helyezed, a másikat pedig merőlegesen rá az állad alá. Ezután mérd meg a távolságot a ceruzák kereszteződésének helyétől a fülcimpáig. Ha ez több mint 2,4 in, akkor tartsd hosszúra a hajad, ha kevesebb, akkor levághatod.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!