toxikus_parkapcsolat

16 ok, amiért véget kell vetned a toxikus párkapcsolatodnak:

Bár eltarthat egy ideig, amíg rájössz, hogy mérgező kapcsolatban élsz, de ha kilépsz egy ilyen kapcsolatból, minden a fókuszba kerül.

Az életed olyan sok területen kap lendületet, hogy ez a 16 dolog csak a kezdet:

1. Nem kell többé tojáshéjon járnod.

Mondj búcsút annak, hogy mindig azon aggódsz, hogy a másik feled irracionálisan dühös lesz, ha nyitva hagyod a konyhaszekrényeket!

 

2. A memóriád alaposan felfrissül.

A mérgező kapcsolatokban mindkét embernek gyakran futó listája van arról, hogy a másik mit csinált rosszul vagy jól az utóbbi időben. Ha egyedül vagy, elfelejtheted az összes sérelmet, és végül találhatsz egy olyan kapcsolatot, ahol nincs szükség erre a fajta számolgatásra.

 

3. A barátságaid újra olyan csodálatosak lesznek, mint régen.

Ha olyasvalakivel randizol, akiről a barátaid tudják, hogy nem jó neked, akkor vagy úgy tesznek, mintha kedvelnék a partneredet, vagy egyenesen azt mondják, hogy béna. Még ha megpróbálod is megtartani magadnak a párkapcsolati problémáidat, akkor is eléggé lehetetlen, hogy ne szólj a barátaidnak, ami ahhoz vezet, hogy még jobban utálják a partneredet. Most anélkül tölthetsz velük időt, hogy aggódnál amiatt, hogy megbántod a partnered érzéseit, és anélkül is, hogy úgy éreznéd, hogy elítélnek.

 

4. Belevetheted magad a munkába anélkül, hogy visszavágást kapnál.

A neheztelés a mérgező kapcsolatok védjegye, és gyakran akkor üti fel a fejét, amikor az egyik fél úgy érzi, hogy a másik valamilyen módon elhagyja őt. Ha a karriered előrehaladására koncentrálsz, az felszíthatja ezt az érzést valakiben, aki nem támogat téged teljes mértékben. Abban a pillanatban, hogy kirúgod a neked nem jó partnert, megszabadulsz a bűntudat nagy részétől.

 

5. Nem aggódsz állandóan amiatt, hogy szakítanak veled.

Az érzelmileg mérgező kapcsolatokban még a kisebb veszekedések is magukban hordozzák azt a fenyegetést – akár verbálisan, akár némán -, hogy ezúttal ennyi volt. Ebből a vitából nincs visszaút, és a kapcsolatnak vége. Ha egy pár egészséges kötődéssel rendelkezik, mindkét partner felismeri, hogy hacsak nem egy igazi, mindent eldöntő dologról van szó, a veszekedés olyasvalami, amin átvészelitek, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Ha pedig szingli vagy, nos, akkor egyszerűen egyáltalán nem kell párkapcsolati veszekedésekkel foglalkoznod!

 

6. A gyengédséget valami szépnek és egyszerűnek láthatod.

Ahelyett, hogy olyasvalaminek tekintenéd, amit az emberek viták miatt visszatartanak, vagy olyasvalaminek, amiből sosem tudsz betelni, mert a partnered nem tartja olyan fontosnak, mint te, de nem hajlandó kompromisszumot kötni.

 

7. Az állandó aggodalmaskodást nyugodtan hagyhatod abba.

Azzal gyötrődni, hogy valaki vajon elhallgat-e, vagy valóban kórházban van valahol, nem tesz jót a szívednek.

8. Abbahagyhatod az aggódást, hogy mindig te vagy a hibás.

A távolságtartással tisztánlátás jön. Ha a kapcsolatodban rutinszerűen te vitted el a balhét, ha egyszer kikerülsz belőle, rájössz, hogy kizárt, hogy te voltál a felelős minden egyes problémáért, ami kettőtök között felmerült.

 

9. Nem kell többé védekezned a családod előtt.

Ha a szüleid utálják azt a személyt, akivel randizol, bármilyen említésük a családod személyes harmadik világháborújává válhat. A szakítás automatikus lökést ad a kapcsolatodnak azokkal az emberekkel, akik az életednél is jobban szeretnek.

 

10. Nem fogsz öt év múlva arra ébredni, hogy valahogy belekényszerültél abba, hogy rossz emberrel alapíts családot.

Mindezt azért, mert volt annyi önismereted, hogy kiszállj, mielőtt elindultál volna ezen az úton! (És még ha el is indulsz ezen az úton, soha nem késő változtatni.)

 

11. Nem kell többé hatalmi játszmákba bocsátkoznod.

Folyamatosan azt számolgatni, hogyan nyerhetsz meg vitákat vagy bizonyíthatod az igazadat, kimerítő! Mostantól ezt az energiát valami sokkal kifizetődőbb dologra fordíthatod, például a 2016-os nagy versenyre való edzésre.

 

12. Kitalálhatod, hogyan lehetsz következetesen boldog.

Persze, az érzelmi hullámvasutazás eleinte izgalmas. De végül a mélypontok egyszerűen nem érik meg a magaslatokat. Egy rossz kapcsolat után szinglinek lenni segít rádöbbenni, hogy lehetséges, hogy az idő nagy részében elég jól érezd magad, ahelyett, hogy egy instabil forrástól függne a boldogságadagolásod.

 

13. Nem kell többé a féltékenységgel foglalkoznod.

Ha az exed mindig is gyanakodva figyelte, hogy mit csinálsz nélküle, akkor most már kimostad a kezeidet abból a bizonyos problémából. Ha pedig te voltál az, aki aggódott az exed elkóborlása miatt, akkor kiderítheted, hogy ez a bizonytalanság most is megmaradt-e, hogy elment, majd szemtől szembe kezelheted.

 

14. Találhatsz valakit, aki neked való.

Egy egész nagy világ van odakint, tele potenciális romantikus lehetőségekkel, akik valóban boldoggá tesznek.

 

15. Megszabadulsz a kontrollált kritikától.

Nagyszerű, ha valaki, akivel randizol, segít abban, hogy jobb, teljesebb emberré válj. Nem olyan nagyszerű? Amikor ezt kontrolláló, felesleges kritikákkal próbálja elérni minden egyes dolgoddal kapcsolatban.

 

16. És végre nőhetsz anélkül, hogy ez riadót fújna.

Egy mérgező kapcsolatban a növekedésed pánikot kelthet a partneredben, mivel azt a jelét láthatja benne, hogy meg fogsz változni, és el fogsz menni. Ha ettől megszabadultál, akkor bármilyen módon bővítheted a látókörödet. Legyen szó akár arról, hogy egyedül utazol, franciát tanulsz, vagy karrierváltás után kutatsz, azt teheted, ami szerinted segít abban, hogy a legjobb önmagaddá fejlődj.

toxikus_parkapcsolat_pinterest

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!