szakitas_kell_azonnal

16 jele annak, hogy eljött a szakítás ideje:

Sokkal jobb szinglinek lenni, mint egy meh kapcsolatban élni. Megígérem.

Ahogy Pat Benatar egyszer bölcsen énekelte, a szerelem egy csatatér. Bár érdemes lehet mindent beleadni egy kapcsolat életben tartásába, néha itt az ideje, hogy meglengessük a fehér zászlót. Ezt ne tekintsd közel sem kudarcnak! Ehelyett, ha szakítasz, hogy megtaláld a hozzád illőt, az azt jelenti, hogy bátor vagy, erősödtél, és még egy csomó más hízelgő jelzővel illetnek. És ne feledd, hogy a lista legtöbb pontja semmiképpen sem kőbe vésett – ezek a dolgok páronként változnak.

Az alábbi 16 jel arra utal, hogy szakítani kell:


1. Ha a szex olyan vonzónak tűnik, mintha a következő öt fogorvosi időpontodat egyhuzamban tennéd meg.

Minden hosszú távú kapcsolatnak vannak hullámvölgyei. Van, amikor egy életen át szeretnél ezzel a személlyel szexelni, csak gyors szüneteket tartva a feltöltődéshez. Máskor a libidód összecsomagol, és eltűnik szabadságra, és a beindulás ellenkezőjét hagyja maga után. (Hová megy? Talán egy pihentető wellness-utazásra? Csak találgatni lehet.) De ha a partnereddel való szex gondolatától is megborzong a bőröd, vagy a libidód csak más emberek iránt érdeklődik, akkor az alapvonzalom, ami egy kapcsolat fenntartásához szükséges, lehet, hogy elhagyta az épületet.

2. Ha nem támogat téged a családja előtt, vagy fordítva.

Volt egy barátom, akinek a kapcsolata a csecsemővel ölelkező kiskutya romantikus megfelelője volt: szinte émelyítően imádnivaló. Az egyetlen probléma az volt, hogy a barátja családja nem volt hajlandó találkozni vele, mert történetesen más fajhoz tartozott, mint ők. Attól való félelmében, hogy elidegeníti a szeretteit, a barátom barátja soha nem erőltette őket, hogy megnyíljanak, vagy nem volt velük őszinte arról, hogy mennyit jelent neki a kapcsolatuk. Bár a barátnőm fülig szerelmes volt a srácba, mégis lemondta a kapcsolatot, mert a férfi nem tudta támogatni őt ilyen létfontosságú módon. Egy bizonyos pont után az az érzés, hogy a férfi szégyelli őt, túl fájdalmas volt ahhoz, hogy a szerelem megérje. Persze ezek a helyzetek bonyolultak, és a faji hovatartozáson túl is sokféle oka lehet, de az, hogy kiállsz a családod mellett azzal kapcsolatban, akit szeretsz, általában nem tárgyalható.

3. Ha bántalmazóak.

Senki sem érdemli meg, hogy bántalmazó kapcsolatban éljen, legyen szó fizikai vagy érzelmi bántalmazásról. Íme néhány információ arról, hogyan lehet a lehető legbiztonságosabban kiszállni egy bántalmazó kapcsolatból.

4. Ha nem annyira szélsőséges, de úgy tűnik, hogy mindig megrekednek a gonosz üzemmódban.

Ha valaki miatt állandóan rosszul érzed magad a bőrödben (még akkor is, ha nem akarja!), akkor mennie kell. Jobb szinglinek lenni, mint olyan emberrel, aki lehúz, ahelyett, hogy felemelne, hogy a legdurvább önmagad legyél, aminek tényleg a párkapcsolat egyik fő előnyének kellene lennie.

5. Ha a céljaitok az életben teljesen ellentétesek.

Tegyük fel, hogy a partnered egy nagyváros szívében szeretne élni, míg a te ideális jövőbeli otthonod a legpinteresterebb vidéki pajta. A kompromisszum mindig egy lehetőség, de ha vadul eltérő elképzeléseitek vannak arról, hogyan szeretnétek élni az életeteket, előfordulhat, hogy az egyik félnek túl sokat kell feladnia magából ahhoz, hogy igazán boldog legyen.

6. Ha körülötted mindenki azt mondja, hogy dobd őket.

Ha a családod és a barátaid felszínes okokból azt akarják, hogy szakíts, nyugodtan hagyd figyelmen kívül őket. Kit érdekel, ha a partnered zenekari pólót hord üzleti öltöny helyett? De ha van egy olyan zsörtölődő érzésed, hogy az aggodalmaik jogosak, akkor talán érdemes meghallgatnod a véleményüket. Elvégre ki ismerhetne téged náluk jobban?

7. Ha ki nem állhatod a mindennapi szokásaikat.

Az normális, hogy néha egy kicsit az őrületbe kergetjük egymást – talán a rágógumi rágása kicsit túlságosan is a tehénét utánozza, vagy a férfi képtelen felakasztani a vizes törölközőt, ami az agyadra megy. De ha az ő kis furcsaságai megmagyarázhatatlanul elárasztanak téged dühvel, az egyikőtök számára sem kellemes életforma!

8. Ha mindig ideges vagy, hogy megcsalnak.

Talán már korábban is félrelépett, vagy talán azért aggódsz, mert néhány dolog, amit mond, nem stimmel. Akárhogy is, soha nem szabadna 24/7-ben bizonytalannak lenned amiatt, hogy valaki hűséges marad-e. Gondolj arra, hogy mennyi mással is tölthetnéd ezt az időt, például azzal, hogy találsz valakit, akinek nincs egy gyanúsan kényelmes kifogása arra, hogy miért van az ágyában egy pár másvalaki fehérneműje.

9. Ha nem tudod abbahagyni az álmodozást arról, hogy egyedül beutazod a világot.

Néha az emberek vágynak egy kis egyedüllétre, hogy megtalálják önmagukat, és előtte megállapodni nem érzik helyesnek. Még ha az illető, akivel együtt vagy, nagyjából tökéletes is, az időzítés nem lehet megfelelő, mert egyszerűen még nem fejezted be a felnőtté válást. Tarts egy kis szusszanásnyi szünetet, és tudd, hogy ha a kapcsolat megfelelő, akkor újra összejöhetsz, ha pedig nem, akkor találsz valakit, aki jobban illik a fejlettebb énedhez.

10. Ha nem értetek egyet a gyerekekkel kapcsolatban.

Ez akkor érvényes, ha a partnerednek mindene a családi élet, míg te soha nem akarsz gyereket, vagy éppen fordítva. De szóba jöhet az is, hogy politikailag, vallásilag és erkölcsileg hogyan szeretnéd nevelni ezeket az elméleti gyerekeket. Ha ezekben a nagy dolgokban teljesen ellentétesek vagytok, nem kevés összeütközésre számíthatsz, ami a családi boldogságotok útjába áll.

11. Ha semmi, amit együtt csináltok, nem izgat titeket.

Bár egy kapcsolat nem lehet mindig csupa izgalom, de egy olyan, amelyikből teljesen hiányzik minden izgalom, nem túl szórakoztató. Ha hosszú távon együtt vagytok, lesznek olyan időszakok, amikor a szexuális életetek eléggé csendes, ami ideális, amikor a hálószobán kívüli tevékenységek izgalomba hoznak, hogy ezzel a személlyel legyél. És ha a mindennapi életet időnként túl rutinszerűnek érzed, remélhetőleg a szexuális életed mindkettőtöknek örömet okoz. A lényeg, hogy a rendszeres izgalom a kulcs.

12. Ha állandóan ugyanazokon a dolgokon veszekedtek.

A veszekedésekre szükség van a kapcsolatokban, de a lényeg az, hogy ezekből még erősebb párrá nőjetek. Ha újra és újra ugyanazokat a vitákat éled át, az annak a jele lehet, hogy vannak olyan problémák, amelyeken nem biztos, hogy képesek vagytok túllépni. Legalábbis arra utal, hogy ezek a problémák túl nagyok ahhoz, hogy egyedül megoldjátok őket, és ilyenkor jól jöhet egy párterapeuta felkeresése.

13. Ha úgy gondoljátok, hogy minden megoldódhat, ha valamelyikőtök változtat valamin.

Abban reménykedni, hogy meg tudsz változtatni valakit, általában a katasztrófa receptje, ahogy az is, ha csak azért próbálod megváltoztatni azt, aki vagy, mert azt hiszed, hogy ettől valaki más boldog lesz. Persze, mindenkinek egész életében arra kellene törekednie, hogy fejlődjön, de a változások gyakran nehezen ragadnak meg, ha nem magadnak, hanem másnak szólnak.

14. Ha mindig érzelmi hullámvasúton utazol.

Könnyű összekeverni a veszekedés és a kibékülés drámáját a valódi szenvedéllyel, pedig ezek nem egy és ugyanaz! Ha rendszeresen elég gyorsan váltogatjátok a kapcsolati csúcsokat és mélypontokat ahhoz, hogy ostorcsapást kapjatok, talán mindketten jobban tennétek, ha valami stabilabbat találnátok – vagy ha szinglik lennétek!

15. Ha ki nem állhatjátok egymás barátait.

Teljesen rendben van, ha mindketten nem igazán kedvelitek a partnered csapatának egy-két tagját, de ha legszívesebben az egész csapatot egy másik bolygóra küldenétek, akkor ez nem megy.

16. És ha a megérzésed azt súgja, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak.

A női megérzés nem vicc. Még ha nem is tudod megmondani, hogy pontosan mi nem stimmel, elég, ha egyszerűen tudod, hogy valami nincs rendben.

szakítás_ideje_pinterest

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!