15 Tipp, Boldog Házasságban Élő Pároktól:

A kutatások szerint a szerelembe esés mindössze egy másodperc ötödrésze alatt megtörténik. A házasság hosszú élettartama azonban nem tudományos kérdés. Minden azon múlik, hogy milyen munkát végzel azért, hogy minél tovább életben tartsd. Néhány felhasználó a redditen megosztotta velünk a legjobb tippjeit a boldog házassághoz, néhányan közülük már 15 éve együtt vannak, úgyhogy jó eséllyel tudják, miről beszélnek.

 

Olyan egyszerű, mégis hatékony tippeket választottunk, amelyek szinte azonnal hasznosíthatóak.

 

1. Ha nézeteltérésbe keveredsz, ne próbáld meg azonnal megoldani. Szánjatok 5-10 percet arra, hogy külön-külön átgondoljátok, majd beszéljétek meg. Ha időt szánsz arra, hogy összeszedd a gondolataidat, megelőzheted a vitákat.

 

2. Ha nem tudtok csendben ülni a pároddal, vagy elmenni és spontán lenni együtt, akkor ki kell találnotok, hogy miért. Megkérdeztem egy barátomat, hogy “barátkoznál-e a házastársaddal, ha nem lennétek házasok?”. Azt mondta, hogy nem. Ez olyan szomorú, és végül katasztrófával fog végződni, hacsak nem teszünk valamit. Legyetek egymás legjobb barátai. A vágy végül eltűnhet, de a barátság és a kényelem képes elvinni a hátán egy házasságot.

 

3. A házasság nem arról szól, hogy a kapcsolatunk problémamentes legyen, hanem arról, hogy a kapcsolatunk hatékonyan oldja meg a problémákat.

 

4. Valaki egyszer azt mondta nekem: “Ha egyszer megházasodsz, a feleséged a családoddá válik, a családod pedig a rokonaiddá”. Tényleg átsegített minden stresszes családi összejövetelen, tudva, hogy fedezzük egymást, azaz egy csapat vagyunk.

 

5. A vitatkozás lényege nem a győzelem, hanem az, hogy megértsük, honnan jönnek, és miért fontosak az említett feltevések.

 

6. A házasság nem a romantikus érzelmekre épül, hanem a hűségre, a bizalomra, a kommunikációra és a kitartásra. Minden nap meghozom a döntést, hogy ezzel az emberrel töltöm az életem hátralévő részét.

 

7. Adjatok teret egymásnak. Csináljatok különböző dolgokat, legyen különböző hobbitok. Ez segíteni fog abban, hogy emberként fejlődjetek, és új, friss perspektívákat adjatok egymásnak.

 

8. A harag nem ok és nem mentség a rossz viselkedésre. Dühös lehetsz, veszekedhettek, de soha ne sértegesd, ne engedj a szidalmazásnak, ne dobálj vagy vágjál oda fizikailag. Ha nem tudod, vagy úgy döntesz, hogy nem tudod kontrollálni, mi jön ki a szádon, amikor dühös vagy, akkor először ezen dolgozz, és csak utána házasodj meg.

 

9. Továbbra is viselkedj úgy, mintha udvarolnál a házastársadnak. Randiestek, testi szeretet, és a szeretet szavai és gesztusai. Hódítsd meg őket továbbra is, és lepd meg őket apró dolgokkal. Tartsd frissen.

 

10. Vannak olyan viták vagy nézeteltérések, amikre rá kell aludni, hogy kitaláljátok mi okozta. Tízből kilencszer úgy ébredtek fel másnap reggel, hogy mindketten félreértettetek valami apróságot, vagy csak rosszkedvűek voltatok.

 

11. Ne izguljatok az apróságokon. Ha minden apróságot kritizálsz, amit csinálnak, nem sokáig akarnak majd veled lenni.

 

12. A romantikus érzelmek nehéz időkben nehezen tudnak előjönni. Tudatos döntés, hogy kitartasz. És mindig vannak nehéz idők, egy házasság nem megy tönkre csak azért, mert ezek a dolgok megtörténnek. Egy kapcsolat 2 ember között lehet hullámvasút. Persze ne tarts ki a bántalmazáson keresztül. A kitartás sosem éri meg valódi törődés és bizalom nélkül.

 

13. Ha feldúlt vagy, magyarázd el és dolgozz ki egy megelőző tervet. “Mérges vagyok, mert azt vártam, hogy 2 napja kiviszed a szemetet, de nem tetted. Sajnálom, hogy nem hoztam fel mindig. Legközelebb szólok, mielőtt elérzékenyülnék, így azonnal megoldhatjuk a problémát, és kihagyhatjuk a vitát.”

 

14. A legnagyobb átmenet az, ha korábban nem éltetek együtt. Egyeseknek nehéz lehet megszokni, hogy mindent meg kell osztaniuk, de a jó kommunikáció kulcsfontosságú ahhoz, hogy a dolgok működjenek. Beszéljétek meg a pénzügyeket; ha már házasok vagytok, átveszitek egymás adósságait és felelősségét. A pénzügyek az egyik, ha nem a legnagyobb okai a házasságok kudarcának, ezért korán egyezzetek meg, és maradjatok is így.

 

15. Tanuljátok meg elfogadni a furcsaságokat. A férjem például minden nap, hiba nélkül bejön, leveszi a cipőjét és a zokniját, és ott hagyja a zokniját, ahol leveszi. Ez engem az őrületbe kerget, de Istenem, ha egy nap nem lépne be az ajtón, és nem venné le a lábáról… Teljesen összetörnék. Mert ez azt jelenti, hogy elment.

15 Tipp, Boldog Házasságban Élő Pároktól

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!