15 Haj Tipp, Amelyek Leegyszerűsíthetik Az Életed:

A szép, egészséges hajért az emberek keményen megdolgoznak, de nem is kell. Rengeteg olyan játékmegváltó hajápolási hack létezik, amely sokkal könnyebbé teheti a reggeli rutinodat. Sőt, egyszerűen a hajad megismerése is sokkal könnyebbé teheti az életedet. Ha például meleg időjárásnak teszed ki a tincseket, az segít serkenteni a növekedést.

Összegyűjtöttünk egy listát azokról a hajápolási tippekről, amelyekről azt fogod kívánni, hogy bárcsak hamarabb kipróbáltál volna!


1. Használj citromlevet és napfényt, hogy természetes fényeket kapj.

Szeretnéd kivilágosítani a hajad, de nem akarsz újabb lyukat ütni a pénztárcádba? Ha az élet citromot ad, színezd a hajad. Önts egy tálba citromlevet, és márts bele egy fogkefét. Ezzel a fogkefével finoman fésüld át a hajad, majd menj ki a napra körülbelül 45 percre. Tegye ezt 2 hetente egyszer, és természetes módon világosítja a haját.

2. A szárítólemezek eltávolíthatják a statikus feszültséget a hajból

Itt az ideje, hogy tényleg megkapd a pénzed a hajszárító lepedőkért. Kefélj vagy simítsd végig a lepedőt az egész hajadon egy lepedővel, a hajtövektől a hajvégekig. Ez segít megszabadulni a statikus feltöltődéstől a hajadban. Hasonló hatást érhetsz el azzal is, ha használat előtt szárazpapírt dörzsölsz a kefédre és a fésűdre, vagy közvetlenül a kefédre ragasztasz egy szárazpapírt.

3. A fogkefékkel megszelídítheted a bosszantó babahajakat és a tehénszőrszálakat.

Egy nagy, dudorodó tehéntincs eléggé meghatározza a rossz hajnapot. Megvan a megoldás: fújj be egy fogkefét erős tartású hajlakkkal, és használd arra, hogy lelapítsd vele a babahajakat és a tehénszőrszálakat. Ez segít lenyomni őket a hajad többi részével együtt.

 


4. Aludjon selyempárnán.

Ha alvás közben kényezteted magad, az a hajadnak is segíthet! Ha selyempárnán alszol, megelőzheted a hajad töredezését és károsodását, ami az éjszaka közepén történhet, különösen, ha alvás közben mozogsz. Őszintén, miért ne akarnál egy szép, selyem párnán aludni?

5. Adj egy kis támaszt a hajcsatodnak.

Rendszeresen kibomlanak a hajtincseid? Nos, a hajad tartószerkezetének is szüksége van egy kis saját támogatásra! Csak fújd be őket hajlakkkal vagy szárazsamponnal, hogy segítsd őket megtapadni! Ez különösen jól működik vékony szálú, finom hajnál.

6. A párapermetező flakonok gyors megoldást nyújthatnak.

Rendszeresen kibomlanak a hajtűid? Nos, a hajad tartószerkezetének is szüksége van egy kis saját támogatásra! Csak fújd be őket hajlakkal vagy szárazsamponnal, hogy segítsd őket megtapadni! Ez különösen jól működik vékony szálú, finom hajnál.

7. Szárítsd meg a hajad egy pólóval.

Azt gondolhatod, hogy normális dolog törölközővel szárítani a hajadat… valószínűleg ugyanazzal a törölközővel, amivel a tested többi részét is megszárítod mosás után. Lányok, kérlek! Amikor egy hagyományos fürdőlepedővel szárítod a hajad, a törölköző textúrája és a súrlódás, amit a hajad dörzsölése okoz, göndörséget és töredezést okozhat. Ha pamutpólót használsz, és dörzsölés helyett összenyomod a hajadat, az felszívja a vizet anélkül, hogy súrlódást okozna. Hasonlóképpen, a hajszárítást hideg, nem forró fokozaton is elvégezheted, hogy még inkább elkerüld a göndörödést.

8. Hagyj benne száraz sampont, amíg alszol.

Ha nincs időd zuhanyozni, akkor előre megtervezheted, hogy reggelre rendbe hozod a hajad. Tegyél száraz sampont a hajadba, mielőtt lefekszel. Éjszaka beledolgozza magát a szálakba, így hajadnak nagyobb lesz a volumene, amikor felébredsz. Bárcsak az élet minden problémája megoldódna alvás közben!

9. A kontyokhoz használj pörgettyűket a hajtűk helyett.

Egyetlen egyszerű csere megkönnyítheti a hajápolásodat, ha rendszeresen használsz hajtűket. A pörgettyűk tulajdonképpen több hajtű munkáját is képesek elvégezni, miközben a kontyodat tartják. Csak pörgesd be a kontyod elejébe és hátuljába is 2 darabot! Ez olyan egyszerű, hogy még hajpántra sincs szükséged.

10. Fonj be nedves hajat, hogy reggelente fürtöket kapj.

Göndör fürtöket kaphatsz anélkül, hogy göndörítőgépet vagy akár hajszárítót kellene használnod. Miután este megmostad a hajad, csak annyit kell tenned, hogy befonod a hajad és lefekszel aludni. A hajadtól vagy a kívánt stílustól függően vagy több fonatba, vagy egy francia fonatba kösd a hajad. Reggel oldja ki a fonatokat, fújja be a haját textúrázó spray-vel, és gyűrje össze a haját, hogy pattogós hullámokat kapjon.

11. Viselj zuhanyzósapkát, hogy bezárd a nedvességet.

Vannak, akik szeretnek kondicionálót tenni a hajukba, miközben zuhanyoznak. Ehelyett vidd fel, mielőtt beszállsz, és még egy zuhanyzósapkát is viselj, hogy megvédd. A zuhanyzásból származó gőz segít bezárni az értékes nedvességet.

12. Fektess be a közös mosásba.

Mielőtt megkérdeznéd, ez nem azt jelenti, hogy egy barátoddal együtt mosod a hajad. Azt jelenti, hogy csak kondicionálóval mosod a hajad, samponnal nem. Csökkentve a hajad vegyszer-túladagolását, a közös mosás természetes dússágot és testességet adhat a hajadnak. Megakadályozhatja a hajad kiszáradását is.

13. Kísérletezz samponalternatívákkal.

A sampon megfoszthatja a hajadat a természetes olajaitól. Vannak alternatívák, amelyeket alkalmanként használhatsz a hajad tisztítására, hogy megmentsd ezeket az értékes olajokat. Olyan dolgokkal tisztíthatod a hajad, mint a szódabikarbóna vagy az ecet. Ez igazán jól jöhet azokon a napokon, amikor elfelejtettél sampont venni a házhoz. Ez a módszer megkíméli a hajadat az időnként előforduló káros vegyi anyagoktól is, amelyek a samponokban vannak.

14. Ne mosd túl sokat a hajadat.

A hajad tisztítása fontos, de sosem akarod túlzásba vinni a dolgot. Hetente egyszer vagy kétszer mosd meg, és próbáld meg a hagyományos hajápolási módszerekkel és a száraz samponos tisztítással vegyíteni a rutinodat. Ez jó formában tarthatja a hajadat. Emellett ez alapvetően csak egy tanács, hogy ne csinálj semmit, ez a legegyszerűbb (és legolcsóbb) része ennek a listának.

15. A kókuszolaj eltüntetheti az ősz hajat.

Az ősz haj, akár a korból, akár a stresszből ered, méltóságteljessé teheti az embert. De nem mindenki akarja kipróbálni ezt a kinézetet, különösen, ha fiatalon őszül meg. Az egyik természetes gyógymód, amely lassíthatja a korai őszülést, ha minden este tiszta kókuszolajjal masszírozod a fejbőrödet, másnap tisztítással. A laurinsav és a közepes láncú zsírsavak ereje révén visszafordíthatja az őszülést. Citromlé hozzáadásával szintén hasznos vitaminokat juttathatsz a hajadba.

15_haj_tipp

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!