14 Szemöldök Trükk, Amit Minden Nőnek Ismernie Kell:

A jó szemöldök mindig divatos. A szemöldöktrendek évről évre változnak, de mostanában minél nagyobb és dúsabb, annál jobb. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hagynod kell, hogy a szemöldököd megzabolázhatatlan legyen – felfedeztünk néhány tippet és trükköt, hogy a szemöldököd mindig a helyén maradjon! És ha a szemöldök növesztéséről van szó? Van néhány kulcsfontosságú szemöldök trükk, amit mindenképpen tudnod kell! Olvass tovább, ha életed legszebb szemöldökeit szeretnéd.

 

Hogyan növesszünk szemöldököt

 

1. Hagyd békén a szemöldököd

 

Nehéz lehet nem szedni, gyantázni vagy cérnázni a szemöldöködet, különösen, ha egész életedben ezt csináltad, de ha azt akarod, hogy nőjön a szemöldököd, békén kell hagynod. Legalább 12 hétig ne végezz semmiféle ápolást – akár egy évbe is beletelhet, mire a szemöldököd teljesen benő, így neked is ki kell venned a részed abból, hogy hagyd őket virágozni!

 

2. Fésüld meg a szemöldöködet

 

Tudtad, hogy a szemöldököd fésülése serkenti a növekedést? Szerezz be néhány orsókefét, és naponta fésüld át vele a szemöldöködet. Ez segít dúsan nőni, és azt is biztosítja, hogy szelídítve tartsd őket.

 

3. Hámlassz

 

Akárcsak a kefélés, a szemöldököd hámlasztása is serkenti a szőrnövekedést. Az arctisztítás után használj hámlasztót a szemöldöködre és a körülötte lévő bőrre (én a La Roche-Posay Ultra-Fine Face Scrub for Sensitive Skin-t szeretem, mivel anélkül végzi el a munkát, hogy túl durva lenne). Masszírozd körkörösen a szemöldöködet, majd öblítsd le a terméket. A legjobb eredmény érdekében hetente háromszor hámlasztd a szemöldök területét!

 

4. Próbáld ki a vazelint

 

A bőrödnek hidratáltnak és tápláltnak kell lennie, ha a rajta lévő szőrszálak növekedni akarnak. A vazelin tömítő gátat képez, és segít bezárni a nedvességet, hogy felgyorsítsa a bőröd természetes regenerálódási folyamatát. Tisztítsd meg és szárítsd meg a szemöldököd területét, és hetente 3-4 alkalommal kend be vazelinnel.

 

5. Használj szemöldöknövesztő szérumot

 

Alkalmazz naponta szemöldöknövesztő szérumot a szemöldöködre. Sok növekedési szérum működik úgy, hogy kondicionálja a hajadat és megújítja annak természetes megújulási ciklusát. Észre fogod venni a különbséget a szemöldököd szőrzetének mennyiségében és erősségében a tápláló összetevőknek köszönhetően, amelyek helyreállítják és javítják a szemöldöködet.

 

6. Használj olajat

 

Az olyan olajok, mint a ricinusolaj, a kókuszolaj és a jojobaolaj a vazelinhez hasonlóan elősegítik a szemöldök növekedését azáltal, hogy egy olyan gátat hoznak létre, amely bezárja a nedvességet. Az olaj egy lépéssel tovább is megy. Fokozza a vérkeringést és serkenti a sejtek anyagcseréjét. Alkalmazd a választott olajat a szemöldöködre, mielőtt lefeküdnél, és hagyd rajta éjszakára.

 

Íme 4 lépés a tökéletes szemöldök formázásához.

 

Ha már a kívánt hosszúságúra növesztetted a szemöldöködet, itt az ideje, hogy megformázd azt!

 

1. lépés: Találd ki az arcodnak legmegfelelőbb szemöldökformát.

 

Minden arcnak jobban áll egy bizonyos szemöldökforma. Csak azért, mert egy szemöldökforma jól áll a barátnődnek vagy a kedvenc hírességednek, nem feltétlenül jelenti azt, hogy neked is jól áll.

 

A kerek arcoknak például a legjobban a strukturált, szögletes ívű és hosszabb végű szemöldök áll jól, míg a szív alakú arcoknak gyakran a lágy, lekerekített ívű szemöldök áll a legjobban, amely kiegészíti az éles szögeket. A számodra legmegfelelőbb forma megtalálása az első legfontosabb lépés!

 

2. lépés: Itt az ideje a vágásnak

 

Használj szemöldökollót a hosszú hajszálak levágásához – csak ne vágd le túlságosan. Hogy biztosan ne vágd le őket túlságosan, fésüld fel a hajad egy spulával, és csak a hosszú hajszálakat vágd le, egyszerre csak egy-egy hajszálat.

 

3. lépés: Használj arcolajat

 

Ha azt szeretnéd, hogy ez a folyamat a lehető legfájdalommentesebb legyen, akkor használj arcolajat a bőrödre és a szőrtüszőkre. Óvatosan masszírozz bőséges mennyiségű olajat a szemöldökcsontodra, hogy a területet előkészítsd a következőre. Ez megakadályozza a szőrszálak letörését, és megkönnyíti a fájdalom nélküli csipeszelést.

 

4. lépés: Tépd ki

 

Egy csipesz segítségével tépd ki a rakoncátlan szőrszálakat. Ügyelj arra, hogy ne tépd túl, és a szőrszálakat a szőrnövekedés irányába csipkedd, miközben feszesen tartod a bőrödet. Keresd a kósza szőrszálakat a szemöldök elején lévő két pont között, valamint az ív alatt és a farok végén túl.

 

Ha smink segítségével szeretnél vastagabb szemöldököt, kövesd ezt a 4 lépést.

 

1. lépés: Körvonalazás

 

Egy szemöldökceruza segítségével készíts egy körvonalat úgy, hogy húzol egy vonalat a szemöldököd alá. Ugyanezzel a ceruzával hozz létre hajszerű foltokat, hogy kitöltsd a ritkás területeket.

 

2. lépés: Definiálás

 

Használj egy szögletes ecsetet és a szemöldöködhöz és a szemöldökceruzához hasonló vagy azonos árnyalatú színes préselt púdert. Határozd meg a szemöldököd formáját, de ne töltsd ki túlságosan a szemöldök belső sarkait. A végpontokat is kerüld el a túlságosan durvára húzástól, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy behúzva vannak.

 

3. lépés: Tisztítsd meg

 

Egy orsókefével keféld végig a szemöldöködet, és szedd fel a felesleges púdert. Használd az ecsetet a vonalak elsimítására és a természetes szemöldökkép kialakítására.

 

4. lépés: Fedd el a munkádat

 

Ahhoz, hogy valóban definiált legyen a szemöldököd, vigyél fel fedőfestéket az íve alá egy lapos végű fedőecsettel. Ezzel eltüntetheted a felesleges szemöldökápolót, és szemöldököd természetes és gyönyörű lesz.

14 Szemöldök Trükk, Amit Minden Nőnek Ismernie Kell

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!