sminkelesi_hiba

14 Sminkelési Hiba, Ami Tönkreteszi Az Egész Megjelenésedet:

A tanulmány női résztvevői egyetértettek abban, hogy a smink kiemeli szépségüket és egészségesebbnek mutatja őket azáltal, hogy csökkenti az egyébként látható foltokat és sápadtságot. Ily módon teljesen érthető, hogy a nők miért próbálják elérni a tökéletes sminket különböző technikák kipróbálásával. A smink azonban egyfajta művészet, és mint a művészi kifejezés minden más formájánál, a gyakorlat teszi a mestert! Ahhoz, hogy elérjük ezt a tökéletességi szintet, el kell követnünk néhány hibát, hogy tanulhassunk belőle.

Megkerestük a 14 leggyakoribb sminkelési hibát, amelyek nap mint nap tönkreteszik a megjelenésünket és a bőrünket.


1. Smink felvitele száraz bőrre

Sok nő követi el azt a hibát, hogy teljesen száraz bőrre viszi fel a sminket. Az első lépés, hogy hetente egyszer hámlasztunk, és utána gazdag hidratáló krémet alkalmazunk. A rendkívül száraz bőrű nőknek hidratáló krémet, sőt, alapozót is kell használniuk, mielőtt felkenik az alapozót. Az is nagyon előnyös lenne, ha a táskádban tartanál egy kis tonikot a smink felfrissítéséhez. Végül, a száraz bőrhöz nem illik a púderes smink, ezért jobb, ha ragaszkodik a krémes termékekhez, vagy szakembertől kér tanácsot.

2. Matt rúzs felvitele száraz ajkakra

Ha a rúzs levétele után hámlanak az ajkaid, az valószínűleg azért van, mert matt rúzst használsz anélkül, hogy előtte hidratáltad volna az ajkaidat. Ahogy az arc többi részével is tenned kell, hetente egyszer hámlasztani és hidratálni kell az ajkakat, hogy jó állapotban tartsd őket a rúzs felviteléhez. A legjobb, amit tehetsz, hogy közvetlenül a rúzs felvitele előtt adsz hozzá egy ajakalapozót. Az alapozó nem veszélyezteti a rúzs matt hatását, mint a hidratáló, és még merészebbé teszi azt.

3. Nem váltogatod az alapozókat, ahogy öregszel

Ahogy öregszel, sok minden megváltozik – többek között a bőröd rugalmassága is. Az arcod megereszkedik bizonyos helyeken, amelyek korábban feszesek voltak, és különböző területeken ráncok jelennek meg. Ez azt jelenti, hogy az alapozó, amit fiatalabb korodban használtál, kiemelheti ezeket a területeket, ahelyett, hogy elrejtené őket. Az alapozó cseréje a bőröd igényei alapján létfontosságú, és jobb, ha ragaszkodsz a folyékony alapozóhoz, mivel az hidratáltan tartja a bőrödet.

4. Túl sokat pumpálod a szempillaspirálodat

Az a rossz szokás, hogy a szempillaspirál pálcáját ki-be pumpálgatja a tubusból, borzalmas, és kerülendő. A túl sok pumpálás levegőt kényszerít a tubusba, ami meghívja a baktériumokat a tubus belsejébe, ami miatt a szempillaspirál hamarabb kiszárad. Emellett a termékek sörtéi túlterhelődnek, amitől a szempilláid csomósnak tűnnek. Annyit kell tenned, hogy kiveszed a pálcát, és a végén kissé megcsavarod, hogy eltávolítsd a felesleges terméket.

5. Nem kevered el a sminkedet a nyakadig.

A sminkeléskor sok nő elfelejti, hogy az állkapocsvonal alatt elkeverje a sminket. Ez a rossz szokás csúnya megjelenést eredményez, hiszen a különbség nagyon szembetűnő, és egyáltalán nem hízelgő. A legjobb módja a probléma megoldásának, ha az állkapocsvonal alatt elkevered a sminked, hogy ne legyen feltűnő vonal. Akár folyékony, akár púderes alapozót használsz, ne feledd, hogy az arcod alsó részein egészen a nyakad közepéig vigyél fel belőle.

6. Az alapozó tesztelése a tested rossz pontjain

Az egyik leggyakoribb hiba a smink árnyalatainak tesztelése a kezeden. Sajnos a kezeden több lehet a pirosság, mint az arcodon, ami a rossz árnyalatot jelzi. A különböző árnyalatokat az állkapocsvonaladon kellene tesztelned, hogy pontosabb példát kapj arra, hogy az egyes árnyalatok hogyan állnak rajtad. Az ajakszínek esetében kérjen pultmintát, és próbálja ki egy tiszta ecsettel az ajkán.

7. Nyáron nem váltogatod az alapozót

Ahogyan az időjárás változásával váltogatod a ruháidat, úgy az alapozó árnyalatát is érdemes változtatnod, amit használsz. 10-ből 9 embernek 1-4 árnyalattal sötétebb az arcbőre nyáron a napsütés miatt. Az az alapozó, amelyet télen használtak, valószínűleg nagyon sápadtnak fog tűnni, ha nyáron használják. Ez változást igényel annak érdekében, hogy a lehető legtermészetesebben nézzen ki, és ne hívja fel a figyelmet az arcára minden rossz okból.

8. Túl sok ragasztót használsz a műszempilláidra

A műszempillák felhelyezésekor rendkívül fontos, hogy a megfelelő mennyiségű ragasztót használd, és ne használd túl. Sok nő túlhasználja, és a végén nem túl hízelgő kinézetű szempillákat kap. Annyit kell tenned, hogy egy kis mennyiségű ragasztót teszel rá egy kefével, és 40-50 másodpercig hagyod száradni. Még ha a csomagoláson kevesebb időt is írnak, akkor is hagyd tovább, hiszen minél szárazabb a ragasztó, annál jobban tapad a szempilláidon. Ne felejts el kicsit több ragasztót tenni a szempillák végére, amelyek hajlamosak gyorsabban lejönni.

 

9. Soha nem tisztítod a keféket

Ha azt hiszed, hogy az ecseteid mosása nem okoz gondot, akkor gondolkodj el még egyszer. A piszkos ecsetek káros baktériumokat hívnak be, amelyek bőrirritációt és pattanásokat okozhatnak. Emellett, ha a sminked miatt kiütések jönnek ki rajtad, az valószínűleg azért van, mert ezzel együtt a bőrödre dörzsölöd a sok baktériumot. Hetente egyszer mosd meg az ecseteidet, hogy a lehető legtovább bírják. Ne feledje, hogy az ecsetek fontos beruházás, amely egy életen át tarthat.

10. A fürdőszobában tartod a sminktermékeidet

Ha mindig is csodálkoztál azon, hogy anyukád miért tartja a rúzsát a hűtőben, itt az ideje, hogy megtudd az okát. Sok szépségápolási termék természetes olajokat és viaszokat tartalmaz, amelyek magas hőmérsékletnek kitéve tönkremehetnek, különösen nyáron. Ez azt jelenti, hogy a hűtőben helyet kell csinálnod a szemránckrém, a parfüm, a körömlakkok, az arcmaszkok, a szemceruza és a rúzsok tárolására. Így pigmentáltságuk egy idő után nem lesz pattogós, és minden használatuknál frissebbek lesznek.

11. Nem sikerül a kontúrozás

Amióta Kim Kardashian elkezdte a kontúrozást, sok nő kezdte el követni ezt a módszert, vég nélkül nézegetve a YouTube-on a tutorialokat. Azonban ha éppen elrontod, akkor egyáltalán ne csináld. A kontúrozás 4 alaplépésből áll: az alapozót és egy világosabb árnyalatot viszel fel a homlokodra, az arccsontodra, az orrodra és az állkapocsvonaladra. Ha ezt jól csinálod, már csak el kell keverned, és az eredmény nem fog csalódást okozni. Másrészt, ha nem érzed magad biztosnak a technikádban, kerüld el teljesen a kontúrozást. A sminked enélkül is remekül fog mutatni.

12. Elfelejted begöndöríteni a szempilláidat, vagy rosszul csinálod.

Ha szereted a szempilláidat, és szeretnéd, hogy elragadóan nézzenek ki, nem hagyhatod ki a szempillagöndörítő használatát. Először is, soha ne göndörítsd be a szempilláidat szempillaspirál felvitele után, mivel ez töréshez vezethet. Ezután ne feledje, hogy gyengéd legyen a szempilláihoz, és ne gyakoroljon túl nagy nyomást, ami végül eltörné őket, és irreális ívet adna nekik. Ehelyett tartsa a szempillagöndörítőt mindkét szemén körülbelül 10-15 másodpercig, majd vigye fel a szempillaspirált.

13. Nem viselsz naptejet az alapozó felvitele előtt

A legtöbb nő nincs tisztában azzal, hogy mekkora kárt okoz a bőrének, amikor anélkül teszi ki az UV-sugaraknak, hogy előtte fényvédőt használna. Dr. Bruce Katz azt tanácsolja a nőknek, hogy fizikai (nem kémiai) fényvédőt alkalmazzanak a sminkjük alá, amíg az teljesen fel nem szívódik. Ha azt gondolja, hogy a sminkje által már tartalmazott SPF elég, akkor téved. Az általa nyújtott védelem szintje nagyon alacsony, és külön fényvédőre van szükség. Emellett a fényvédő krém remek alapozót jelent az alapozóhoz.

14. Túlzásba esel a szemöldöknél

A szemöldök feltöltése pontosan ugyanazzal a színnel, mint a természetes hajad, megszokott hiba, amit sok nő elkövet. Egy ilyen hiba miatt a szemöldököd és az arcod összességében túl keménynek tűnhet. Ehelyett először egy vékony, szögletes ecsetet kell használnod, hogy a szemöldököd szőrzete a lehető legtermészetesebbnek tűnjön. Ezután különböző púderárnyalatok keverésével kezdheted el a feltöltést, hogy a szemöldöködnek olyan színt adj, amely a legjobban illik hozzá, és tökéletesen illeszkedik az arcszínedhez.

sminkelesi_es_stilus_hibak

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!