oltozkodesi_trendek

14 Öltözködési Trend, Amit Végre Elfelejthetünk:

Egy okos latin közmondás szerint: “Az idők változnak, és mi is változunk velük”. Amik tegnap még rendkívül divatosnak tűntek, ma már eltűntek a boltok polcairól. Az emberek pedig új trendeket követnek.

Ezek a trendek voltak rendkívül népszerűek néhány évvel ezelőtt, viszont mostanra már lejártak és valami jobbnak adtak helyet:

1. Lyukas farmerek

A farmer nyilvánvalóan az alapruházat klasszikus része. A térdnél lyukas modellek (és volt, amelyiknek szinte az egész lábszára lyukas volt) 2015-ben hatalmas sláger volt, de mostanra már a múlté. Manapság a tervezők már nem készítenek ilyen modelleket, és a hanyag megjelenés már nem népszerű.

2. Babaszerű szempillák

Az elmúlt években egyre kevesebb lány vágyott nagyon dús szempillákra. Most a természetes megjelenés a király, és a nőknek nem kell ilyen őrültségeket csinálniuk ahhoz, hogy vonzónak érezzék magukat. Azonban a klasszikus szempillahosszabbítást, amely kiemeli a pillák mélységét és kicsit hosszabbá teszi a szempillákat, még mindig csinálják.

3. Nagy szemöldök

A gondozatlan, nagy és bozontos szemöldök, amit Cara Delevingne modell tett trenddé, ma már nem népszerű. A szemöldök köré összpontosított sminket már nem használják, és jelenleg még maga Cara is kisebb szemöldökkel rendelkezik.

4. Nagy kalapok

Azok az emberek, akik nem félnek a merész döntésektől a mindennapokban, nagyon szerették a nagy kalapos trendet. A városokban még mindig látni embereket, akik ilyen kalapokat viselnek, de már nem olyan sokan. De ha nyaralni mész egy napsütötte országba, akkor tudnod kell, hogy a nagy szalmakalapok még mindig ugyanolyan népszerűek, mint régen.

5. Hajtogatott szoknyák

A rakott szoknyák voltak 2016 egyik legnagyobb trendje. A középhosszú szoknyák voltak a legnépszerűbb modellek. 2019-ben azonban ezeket a szoknyákat már nem vásárolják olyan arányban, mint 3 évvel ezelőtt.

6. Kötött csizma

A kötött csizmák több éven keresztül rendkívül népszerűek voltak. Akkoriban az emberek úgy gondolták, hogy ezek a szokatlan cipők gyengédebbé és romantikusabbá teszik a megjelenést. Ezek a csizmák azonban nagyon gyorsan és könnyen koszolódnak, különösen, ha az időjárás nem igazán jó. Ma már szinte lehetetlen ilyen csizmát viselő lányt látni, mert már nem népszerűek.

7. Fodros szoknyák és ruhák

A 2010-es évek elején a széles fodor rendkívül népszerűvé vált, de végül eltűntek a boltok polcairól. A Dior fodros kabátja azonban, amelyet a népszerű tervező az 1940-es évek elején készített, továbbra is megjelenik a cég minden új kollekciójában. Tehát, bár a fodrok kevésbé népszerűek, ez nem jelenti azt, hogy teljesen eltűntek.

8. Pizsamaszerű öltönyök

2017-ben a kényelmes pizsamaszerű öltönyök nagy sikert arattak az Instagram-sztárok és bloggerek körében. De nem tartott sokáig: most, 2019-ben már nem népszerűek ezek az “ágyba bújós” ruhák, és az emberek már csak otthon hordják őket.

9. Bandázs ruha

A híres bandázsruhát Hervé Leroux tervező találta ki 1989-ben. Igazán szűk, és kiemeli a test legszebb részeit. Az egész megjelenést fittebbé és karcsúbbá teszi. Volt idő, amikor sok nő vásárolt ilyen ruhát. De jelenleg a tervezők áramlóbb modelleket gyártanak, amelyek nem korlátozzák a mozgást.

10. Pehelykabát szoknyával

A szoknyával kombinált pehelykabátok rendkívül népszerűek voltak, de nem sokáig. Elég hamar eltűntek a városi utcákról. Most már csak a gyerekek és a tinédzserek viselik ezeket a kabátokat, az idősebb nők nem.

11. Keresztbe tett táska

A deréknál lejjebb lógó, vékony pánton lévő kis kézitáska szintén antitrendnek számít mostanában. Ezeket felváltották a rövidebb pántú, derékmagasságban lógó modellek.

12. Nyitott boka

Sok trendi ember láthatóan többet törődött a megjelenésével, mint az egészségével. Sokan közülük még a nagyon hideg időben is teljesen nyitott bokát viseltek. De ez a trend mára már eltűnt, és nem nagyon látni ma már senkit így járni.

13. Szőrmés papucsok

A szőrmés papucsok hatalmas sláger volt az egész világon, majd villámgyorsan eltűntek. Mostanában rendkívül nehéz ilyen modellt találni egy boltban. Még a Gucci hivatalos weboldalán, amely a szőrmés loaferek trendteremtője volt, sincsenek már megvásárolhatóak ezek a modellek.

14. Choker

2016-ban a chokerek visszatértek a világ kifutóira, és az év egyik legfontosabb kiegészítőjévé váltak. A fonott chokerek nagyon népszerűek voltak, de ma már felváltják őket a vastag láncokra emlékeztető chokerek. Ezek lettek a 2019-es nyár-ősz egyik legnagyobb trendje.

Úgy gondoljuk, hogy minden embernek joga van azt viselni, amit szeretne. Ha jól érzed magad bizonyos ruhákban, nem kell figyelned a trendekre.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!