13 Trükk, Amivel Mindig Tökéletesek Lesznek A Szelfijeid:

A jó szelfi készítésének képessége nem más, mint tudomány. Megvannak a maga szabályai és trükkjei, amelyeket bloggerek és más trendi emberek már régóta használnak. Sok trükköt könnyű megjegyezni és szükség esetén használni.

 

Teszteltünk néhány szelfi trükköt és tippet az internetről, és kiderült, hogy sok közülük tényleg működik.

1. Jó fényviszonyok megválasztása

 

A legjobb módja a minőségi fotó készítésének a természetes fény. A mesterséges fény mindig rosszabb, a vaku pedig gyakran idősebbnek mutat minket, és rossz árnyékokat vet. Amikor fotózunk, álljunk egy ablak elé, és ügyeljünk arra, hogy a fényforrás előttünk legyen, ne pedig a hátunk mögött.

A szakértők azt javasolják, hogy ne fotózz közvetlen napfényben, mert akkor árnyékok lesznek, amelyek eltorzítják az arc arányait.

Szóval,

  • Ha bent vagy, menj közelebb az ablakhoz.
  • Ha éjszaka fotózol a városban, menj közel egy fényesen megvilágított kirakathoz.
  • A legjobb időpont a fotózáshoz a napfelkelte vagy a naplemente: a fény nagyon lágy, és elrejti a bőr problémáit.
  • Kerüld az otthoni fotózást úgy, hogy a fény fölötted van.

 

2. A “modell arc” trükk

 

Nemrégiben népszerűvé vált az interneten egy apró trükk, amellyel modellarcot lehet készíteni a fotókhoz. Az ötlet egyszerű: nyisd ki a szádat minél szélesebbre, tartsd meg a mosolyt, és húzd fel a szemöldököd. Most tartsd felhúzva a szemöldököd, és hagyd abba a mosolygást. Ez a modellarc.

Valószínűleg azt kérdezed: nem lehet csak úgy felhúzni a szemöldökömet? Kísérleteztem, és rájöttem, hogy van különbség. Ha csak felhúzod a szemöldöködet, az arc meglepettnek tűnik, semmi különös nincs benne.

 

3. Nyisd ki egy kicsit a szádat

 

Ahhoz, hogy az arc ellazuljon és érzékibbé váljon a kifejezés, csak annyit kell tenned, hogy kicsit kinyitod az ajkaidat, és a szádon keresztül lélegzel be. Bónuszként: az ajkad teltebbnek fog tűnni.

 

4. Figyelj az ajkak sarkaira

 

A lefelé fordított ajkak sarkai legalább 10 plusz évet adnak hozzá. Mindig legyenek felhúzva, még akkor is, ha komoly arcot vágsz. És ne felejts el mosolyogni a szemeddel, és nézz egyenesen a kamerába, ahelyett, hogy valahová a képernyőre néznél.

5. Válassz jó hátteret

 

Akármit is csinálunk egy fényképből nem hagyhatjuk ki a hátteret, ezért jobb, ha ügyelsz arra, hogy jól nézzen ki, még akkor is, ha az arcod áll a középpontban. Bármilyen smink és bármilyen öltözék elveszíti a fényét egy piszkos szobában. Keress szép helyeket, és próbáld meg változtatni a szöget, hogy érdekesebb legyen a háttér. Az eredmény magáért fog beszélni.

 

6. Találd meg a jó oldaladat és a megfelelő szöget

 

Megtaláltad már a kedvenc arckifejezésed, amivel a legjobban mutatsz? Ha nem, gyakorolj egy kicsit: készíts sok szelfit egy csomó különböző szögből, nézz a tükörbe, és keresd meg a jó oldaladat. Találd meg azokat a szögeket és arckifejezéseket, amelyek jól állnak neked. Valaki szereti a ferde fejet, valaki nem, ez az ízlésedtől függ.

Egyébként, ha felülről irányítod magadra a kamerát, aranyosabbnak fogsz tűnni: a szemek nagyobbnak, az áll és az ajkak pedig kisebbnek tűnnek. Ha pedig alulról készítesz egy szelfit, akkor a tekintet sokkal titokzatosabb lesz, mert az ajkak nagyobbak, a szemek pedig kisebbek lesznek.

 

7. Készíts különleges sminket

 

A szokásosnál ragyogóbb sminket is készíthetsz egy szelfihez. Például használhatsz kontúrozást és formázást árnyékolás nélkül, az ajkak vonalát rúzzsal megnövelheted – az arc élénkebbnek és emlékezetesebbnek fog tűnni. A való életben az ilyen smink lehet, hogy kuszának tűnne, de a kamera nem rögzíti olyan jól a színeket és árnyalatokat, így az arc jobban fog mutatni ilyen sminkkel.

 

8. Használj kiegészítőket a megjelenésedhez

 

Ha már unod a szelfiket, próbáld meg kiegészítőkkel újjá varázsolni őket. Stílusos napszemüvegek, trendi kalapok, ékszerek, sálak és kendők segíthetnek friss megjelenést teremteni.

 

9. Macskaszemes trükk

 

A macskaszemes kinézet megteremtéséhez nincs szükséged plasztikai műtétre. Otthon is elvégezhetsz egy ideiglenes “liftinget”. Fogj 2 tincset az oldaladon, és kösd vissza a hajad alá. A szemzugok és a szemöldök megemelkedik. Persze nem minden szelfire való, de egy próbát azért megér.

 

10. Próbálj meg természetesnek látszani

 

Egy fotónak a valódi hangulatot kell megmutatnia, nem pedig hamis érzelmeket. Ha boldog vagy, mosolyogj, ha szomorú vagy, sírj. Egyébként a fotónak nem kell tökéletesnek lennie.

Az emberek belefáradtak a tökéletes fotókba, és a természetes, véletlenszerű felvételek valójában nagyon népszerűek. Erre sok híresség is rájött – gyakran posztolnak smink nélküli szelfiket, és mutatják meg hétköznapjaikat.

 

11. Ne feledkezz meg a kezedről

 

A szelfik sokkal élénkebbnek tűnnek, ha a felvételen a kezünk is ott van. Megérintheted az arcodat, támaszkodhatsz a kezedre, vagy akár el is takarhatod az arcod egy részét.

 

12. Ne készíts szelfit túl közel az archoz

 

Az előlapi kamera torzítja az arcvonásokat. Ahhoz, hogy azok helyesek maradjanak, a lehető legtávolabbról kell szelfit készíteni, tehát nyújtsd ki a telefont tartó karodat. Ahhoz, hogy a kart eltávolítsd a felvételről, használj zoomot, vagy vágd ki a képet utána.

 

13. Készíts egy fordított szelfit

 

Van egy új, ígéretesnek tűnő fordított szelfi trend. Ez egy olyan szelfi, ami az előlapi kamerával készült, tükörbe nézve. A végtelenített szelfi hatása jön létre, különösen, ha a képernyő közel van a tükörhöz.

 

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!