13 Elterjedt Online Szépségápolási Módszer, Ami Egyenesen Veszélyes:

Ezek a veszélyes haj-, bőr- és sminktrendek lehet, hogy menőnek tűnnek, de a szakértők szerint tiltott dolgok.

Ezeket az online szépségtrendeket mindenképpen kerüld el!

Nem kellene szenvedned azért, hogy jól nézz ki. Bizonyos szépségápolási kezelések még a fájdalmasnál is fájdalmasabbak lehetnek, és olyan területre léphetnek, ahol komoly károkat okozhatnak. Kerüld el ezeket a szépségápolási trendeket és kezeléseket, amelyektől a szakértők óva intenek.

Deréktámaszok használata a karcsú deréktáj eléréséhez

Ez a trend azt jelenti, hogy a homokóra alak elérése érdekében a nap több órájában, hosszabb időn keresztül fűzős derékkötőt viselünk. A probléma ezzel a vélt alakformáló megoldással azonban az, hogy használatából potenciális egészségkárosodások származhatnak. Gondoljunk bele, milyen feszesnek érzi ezt a ruhadarabot a bőrén, amikor felveszi; aztán képzelje el, hogyan érzik magukat tőle a belső szervei.

Az anyajegy otthoni eltávolításának kísérlete

A legtöbbünknek vannak anyajegyei, és igen, idegesítőek és bosszantóak, de ha el szeretnéd távolítani az anyajegyet, kérd egy szakképzett bőrgyógyász segítségét, és soha, de soha ne próbálkozz otthoni barkácsolással. “Láttam már olyan embereket, akiknek az egész testén piros sebek voltak, amikor padlizsánkivonattal vagy más növényi online gyógymóddal próbálták eltávolítani az anyajegyeiket” – mondja Dr. Anna Guanche, bőrgyógyász, a Bella Skin Institute alapítója. “Az eredmény az lett, hogy mind hegesedtek – gyakran véglegesen.” Egy másik ok, amiért érdemes szakembert felkeresni? A bőrgyógyászod megvizsgálhatja az anyajegyet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem rákos.

“Botox” online rendelése és befecskendezése az arcába.

Akár hiszed, akár nem, ez minden nap megtörténik. Több száz weboldal árul olyan injekciót, amelyről azt állítják, hogy Botox (vagy valami állítólag hasonló). Még házhoz is szállítják. Bár csábítóan hangozhat, különösen ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe kerülne elmenni egy orvosi rendelőbe, és képzett szakemberrel beadni az injekciót, ezt hagyja meg a profiknak. Nemcsak, hogy nem tudhatja, mit is fecskendez be valójában, de az orvosi háttérrel vagy idegméreggel kapcsolatos tapasztalattal nem rendelkezőknek nem szabad ilyen céllal semmilyen terméket beadniuk maguknak.

A dezodor használata sminkalapként

Bár az izzadásgátlót úgy alkották meg, hogy a hónalj alatt a nap folyamán minimálisra csökkentse az izzadást, határozottan nem arra készült, hogy az arcodra kerüljön. Ennek ellenére az emberek elkezdték használni arcalapozóként. A szakértők szerint nem túl okos ötlet. Ha izzadásgátlót teszel az arcodra, az valószínűleg eltömődött pórusokhoz vezet, ami mitesszereket és pattanásokat eredményezhet. Ráadásul a dezodorban használt illatanyagok esetleg irritálhatják és gyulladásba hozhatják az arcbőrt.

Az önbarnító csíkok kijavítása varázslatos radírral

Néhány szépségblogger a Magic Eraserre, a ház körüli foltok eltávolítására szánt tisztítószivacsra esküszik, mint az önbarnító csíkok gyors megoldására. A szakértők szerint ez nem túl okos ötlet. A szivacsok nemcsak dörzsölnek, de olyan vegyi anyagokat is tartalmaznak, amelyeket nem szabad a bőrre tenni, nemhogy belesikálni. Kiütéseket, viszketést, bőrszakadást és ritka esetben szisztémás és életveszélyes allergiás reakciót, úgynevezett anafilaxiát okozhatnak. A csíkmentes műbarnaság érdekében azt javasolják, hogy a felvitel előtt hámlasztózzunk, és közvetlenül a felvitel után alaposan mossuk meg a tenyerünket és a talpunkat.

Ragasztó használatával eltávolítani mitesszereket

A mitesszerek lényegében eltömődött pórusok, amelyek barna pöttyöknek tűnnek az arcodon. Trükkös az eltávolításuk, de szerencsére rengeteg olyan vény nélkül kapható kezelés létezik, amely működik. Az egyik, amit nem szabad használni, az a ragasztó – igen, jól olvastad. A közelmúltban megjelent az a trend, hogy a mitesszerek és egyéb foltok eltávolítására hagyományos iskolai ragasztót használnak. Amellett, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a szemedbe kerül, ez a fajta ragasztó nem az arcodra való, és irritálhatja a bőrödet, valamint nagy eséllyel csak rontani fog a helyzeten.

Saját szempilla szérum készítése

Rengeteg vény nélkül kapható és vényköteles termék ígéri, hogy meghosszabbítja és dúsítja a szempillákat. Nyugodtan próbálja ki őket, de mindenképpen kerülje el a saját főzet elkészítését a konyhában.

 

Mindannyiunknak emlékeznünk kell arra, hogy mennyire fontosak a szemeink, és mennyire érzékenyek lehetnek. Ráadásul olyan sok olyan lehetőség van a piacon, mint például a Latisse, amelyek biztonságosan elősegítik a hosszú, egészséges szempillák növekedését.

Az aranyérkrém alkalmazása a duzzadt szemekre

Senki sem akar szem alatti táskákkal és sötét karikákkal járkálni, de a legjobb orvoslás az alvás, a hidratálás és a hűsítő termékek, nem pedig az aranyérkrém. Az aranyérkrémeket nem véletlenül használják a test egy adott területére – az összetevők nem az olyan érzékeny területek közelébe valók, mint a szem. Ehelyett használjon hűtött uborkaszeleteket vagy hideg borogatást a szeme alatt, hogy csökkentse a duzzanatot.

Bőrrák kezelése fekete kenőccsel

A Cansema márkanév alatt is ismert fekete kenőcs egy veszélyes és ellentmondásos alternatív rákkezelés, amelyet egyre többen használnak arra, hogy otthonuk kényelmében “gyógyítsák” magukat. A szakértők szerint azonban a szer mérgező. “A terméket általánosan escharotikumnak minősítik – egy olyan helyi paszta, amely égeti és elpusztítja a bőrszövetet, és vastag, fekete heget hagy maga után, amelyet escharnak neveznek” – mondja Dr. Guanche. Ehelyett azonnal keressen fel egy bőrgyógyászt, hogy megbizonyosodjon a megfelelő kezelésről.

A brazil hajszárítás

Talán már hallott erről a népszerű hajegyenesítésről, amely simább hajat eredményez. Bár hajjavító megoldásként üdvözlik, mivel állítólagosan nem károsítja a hajhagymákat, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes az egészségre.

 

“Az FDA erős egészségügyi figyelmeztetéseket adott ki az allergiás reakciók, a mérgezés és az asztmás rohamok kockázatára, amelyeket az eljárás során használt nagy mennyiségű formaldehid okoz” – mondja Dr. Guanche. “Még a “formaldehidmentes” hajpakolások is tartalmaznak formaldehidet, ezért helyette hajkondicionálókat és maszkokat ajánlok.”

A kémiai hámlasztás összetevőinek megvásárlása és otthoni kevergetése

A kémiai hámlasztás olyan kezelés, amelyhez mindenképpen szakembert kell felkeresni, mivel a bőr hólyagosodásával jár, egészen addig a pontig, amíg az le nem hámlik. Nem lehet tudni, hogy valójában mi van a megvásárolt termékben, és sok hamisított termék van forgalomban, ami nagyon veszélyes lehet. Egy jó hírű forgalmazó ezt soha nem engedné meg, mivel a termékeiket csak orvosilag vezetett rendelőknek adják el, amelyeknek kódjaik vannak a nyomon követés céljából.

Színes ceruzák és zsírkréták sminkként való használata

A művészeti és kézműves projektekhez szánt ceruzákat és zsírkrétákat semmiképpen sem sminkpótlóként kell használni. Bár a legtöbb ilyen színezőeszköz nem mérgező, lehetséges, hogy magasabb ólomtartalmúak, mint ami az általánosan biztonságosnak ajánlott. Ráadásul az ezekben a kreatív eszközökben használt színek, festékek és stabilizátorok némelyike veszélyes az arcra, és ennek következtében a betegek véletlenül veszélyes anyagokat nyelhetnek le, vagy a használat során kontaktallergia, bőrproblémák vagy szemfertőzések alakulhatnak ki.

Bőrfehérítés

Ez a trend, hogy a bőrön valódi fehérítőt használnak a bőrpír enyhítésére, a bőr tónusának világosítására és a pattanások eltüntetésére, a szakértők szerint egyenesen veszélyes. Általános szabályként olyan bőrápolási termékeket javaslunk, amelyek a hidrokinon természetes alternatíváit tartalmazzák, például édesgyökér- vagy medvehagyma-kivonatot. Mindkettő erős, bőrnyugtató antioxidáns, amely kiegyenlíti a bőr tónusát és halványítja a sötét foltokat, és a legbiztonságosabb minősítéssel rendelkezik a Környezetvédelmi Munkacsoport Skin Deep összetevő-adatbázisában.

13 Elterjedt Online Szépségápolási Módszer, Ami Egyenesen Veszélyes

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!