13 Apró Változtatás, Amivel Rögtön 10 Évvel Fiatalabbnak Fogsz Látszani:

Gyakran előfordul, hogy sokkal fiatalabbnak érezzük magunkat, mint amilyennek kinézünk. Az időt nem állíthatod meg, de lehetőséged van rá, hogy a belső fiatalságot a külsődre is kivetítsd.

 

Ma 13 trükköt mutatunk be, hogy csak akkor jusson eszedbe a korod, ha a személyidre nézel.

Szemöldök

Idősít: Drámai, formás és grafikus szemöldök.

Fiatalít: Nem véletlen, hogy a vastag, természetes szemöldök jelenleg nagyon keresett – tudat alatt a fiatalsággal társítják.

Legyen a szemöldököd színe a hajszíneddel azonos árnyalatú vagy egy félhanggal sötétebb. Ceruza helyett inkább válasszon szemöldökárnyékolót. A vonalak simák és természetesek lesznek, míg a szobrászat korosabbá teszi a szemöldököt.

Krémes textúrák a sminkben

Idősít: A púderes textúrák az érett bőrt idősebbnek mutatják. Fennáll a veszélye, hogy maszkká változtatja az arcot, és a legkisebb ráncokat is kiemeli.

Fiatalít: Válassza a krémes textúrákat (rouge-ok, szemhéjfestékek, highlighterek stb.).

Könnyű alapozók

Idősít: A vastag alapozóréteg beleül az apró ráncokba, és még hangsúlyosabbá teszi azokat.

Fiatalít: Könnyű, folyékony textúrájú alapozó, amely fényvisszaverő részecskéket tartalmaz. Ezek szétszórják a fényt, és bőrét belülről ragyogóvá teszik, így fiatalnak és frissnek tűnhet.

Rouge

Idősít: Sötét árnyalatok az arccsontodon. A kiemelkedő arccsontok elegánsabbá teszik az arcodat, ugyanakkor éveket adnak hozzá – akárcsak a sápadt bőr, rouge nélkül.

Fiatalít: Világos és csillámos rouge. Próbálj meg friss árnyalatokat választani, például rózsaszínt vagy barackszínt, bőrtípusodtól függően. Alkalmazd őket megfelelően az arcodon.

Barna ceruza a fekete helyett

Idősít: Fekete szemceruza a szem körül. Az ilyen smink vizuálisan összezsugorítja a szemet, így a bőrpír még nyilvánvalóbbá válik, ha van. Az összkép a fáradtságot sugallja.

Fiatalít: A fekete ceruzát cseréld le barna vagy sötétkékre. Ezek a színek ragyogóbbá teszik a szemed, és elrejtik az olyan korjegyeket, mint a sárgás fehérség és a halványodás.

A szempillák maximális hossza.

Idősít: A festetlen szempillák, még akkor is, ha a sminked többi része elkészült.

Fiatalít: Használj szempillagöndörítőt és volumennövelő szempillaspirált. A szélesre tárt szemek képesek tíz évet eltüntetni az arcodról.

A haj mennyisége és fénye

Idősít: A volumen nélküli frizurák és a kifakult haj.

Fiatalít: Teremtsen volument hajhab vagy hab segítségével, és fejezze be a frizurát olajos maszkkal: öntsön egy keveset a tenyerére, futtassa végig ujjaival a haját a közepétől a végekig, különös figyelmet fordítva rájuk. Az optimális hajhossz az áll alatt, de a váll fölött van.

Egyes arcfelületek világosítása

Idősít: Pigmentfoltok, karikák a szem alatt és egyéb sötét foltok.

Fiatalít: A sötét karikák elfedése nem elég. Vigyen fel egy kis (a normál tónusánál egy árnyalattal világosabb) korrektort a szem és az ajkak sarkaira, az orrlyukak külső részeire és az állra.

Világos árnyékok a felső szemhéjon

Idősít: A leeresztett felső szemhéj a fáradt szemek hatását kelti.

Fiatalít: Használjon világos árnyékokat a szempillák közelében, míg a szemhéj lefelé tartó részénél alkalmazzon sötétebb árnyalatot. A világos árnyalat kiemeltebbé teszi a szemhéjakat, míg a sötétebb elrejti a felső részt.

“Nedves ajkak” hatású rúzs

Idősít: A matt rúzsok csökkentik a térfogatot, a bőrt száraznak tűntetik, és kiemelik a ráncokat. Mindezek a tényezők éveket adnak hozzá.

Fiatalít: A fényvisszaverő részecskék szétszórják a fényt és vizuálisan enyhítik a ráncokat. Ezenkívül egy nedves ajkak hatású rúzs némi térfogatot ad az ajkaknak.

Egyensúly a napbarnított és a sápadtság között

Idősít: Túl sok napozás vagy fordítva – túlságosan sápadt bőr.

Fiatalít: Válaszd a lágy arany, karamell és barack árnyalatokat. A sárga színek melegítik a bőrt, így fiatalabbnak tűnik. Ezt ragyogóan bizonyítják az ázsiai nők, akik sokkal fiatalabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában.

Világos haj

Idősít: A sötét haj nem tesz jót az érett bőrnek, mivel kihozza az összes életkori változást.

Fiatalít: Válassz új színt a természetes színedtől függően. Ez legfeljebb két árnyalattal legyen világosabb az utóbbinál.

Grépfrút parfüm

 

Dr. Alan Hirsch, a Szaglás és Ízlelés Kezelési és Kutatási Alapítvány (Chicago, IL) vezérigazgatója szerint azok a nők, akik a grapefruitos jegyeket tartalmazó parfümöt vagy hasonló illatú testtejet használnak, majdnem 10 évvel fiatalabbnak tűnnek mások számára.

13 Apró Változtatás, Amivel Rögtön 10 Évvel Fiatalabbnak Fogsz Látszani

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!