12 Részlet, Amire Érdemes Odafigyelni Farmer Vásárlásakor, Ha Trendi Akarsz Lenni:

Minden nőnek átlagosan 7 pár farmere van a szekrényében. Mára ez a ruhadarab valóban univerzálissá vált. Ha megfelelő párosítást választunk, a farmer egyaránt viselhető színházba vagy üzleti megbeszélésre. A megfelelő farmer megtalálása – azé, amelyik elrejti a tökéletlenségeket és kiemeli a test legjobb részeit – azonban sokkal nehezebb feladat.

 

Ezekre a dolgokra kell figyelni a próbafülkékben, hogy olyan farmert válasszunk, amely hosszú évekig viselhető marad.

 

1. Méret:

 

Ne kapkodd el, hogy a számodra túl szűk farmert visszateszed a fogasra. A helyzet az, hogy a farmerek nyúlnak, és ezért egy idő után körülbelül egy fél számmal nagyobbak lesznek. A derékrész és a alsó rész teteje lesz az első rész, ami nyúlik, mert ezekre nehezedik a legnagyobb nyomás viselés közben. Ugyanakkor a próbafülkében túlságosan bő farmerek hamarosan formátlanná válnak, és rosszul fognak állni rajtad.

 

2. Szövet

 

A valódi farmeranyagnak jellegzetes szálak összefonódása van – azok a híres átlós csíkok. A farmer külsejének sötétebbnek kell lennie, mint a belsejének. A farmerben ugyanis csak a kívül uralkodó láncfonalakat festik, így a farmertermék belseje világosabb.

 

3. Cipzárak, gombok és egyéb elemek

 

A farmerek cipzárjainak, gombjainak, szegecseinek és egyéb szerelvényeinek fémből (általában sárgarézből, rézből, alumíniumból vagy nikkelből) kell készülniük. A fém alkatrészek tartósabbak, és jobban működnek a meglehetősen durva farmeranyaggal.

 

Ellenőrizd, hogy nincs-e rajtuk csorba, lepattanás vagy más hiba. A cipzár nem csúszhat magától lefelé, amikor felhúzza a cipzárt, különben zavaró helyzetbe kerülhetsz viselés közben.

 

4. Övhurkok

 

Az övhurok olyan hurkok, amelyek segítenek az öv megtartásában. A farmereken általában 5 övhurok van, hogy az öv maximális tartást tudjon nyújtani. Egyes márkák, mint például a Wrangler, további 2 övhurokkal egészítik ki a terméküket.

 

Ha a farmernadrágon 5-nél kevesebb övhurok van, jobb, ha nem vásárolod meg, mert az öv nem fog jól illeszkedni, ami hátrányosan befolyásolja a kényelmet és az általános megjelenést. Az övhurkoknak egymással párhuzamosan kell elhelyezkedniük, és egyenes és erős vonalban kell felvarrni őket.

 

5. A zsebek mérete

 

A hátsó zsebeknek arányosnak kell lenniük a csípő méretével, különben tönkretehetik a megjelenésünket. Ha gömbölyded a csípőd, ne válassz olyan farmert, amelynek kicsi a zsebe – ezek ugyanis kiemelik a gömbölyded dudorokat. A nagy zsebek nem ajánlottak vékony lányoknak, mivel vizuálisan csökkentik a fenék térfogatát.

 

6. Zsebek közötti távolság

 

A túl nagy távolság a hátsó zsebek között vizuálisan növeli a csípőt. És fordítva – ha túl kicsi, a csípő kisebbnek fog tűnni. Ez a technika a testalkat vizuális korrekciójára használható.

 

7. Címke

 

A címke készülhet bőrből vagy szövetből. A hímzett vagy dombornyomott feliratok és szimbólumok a jó minőségű farmer további jelzői. Figyelj arra, hogy a címke mennyire jól és egyenesen van felvarrva. Ha a varrás megszakad vagy nem egyenes, talán jobb, ha más farmer után nézel.

 

8. Az alsó varrás és a cipzár közötti távolság

 

A magasított farmereket leggyakrabban az alsó varrástól a sliccig terjedő nagy távolság különbözteti meg. Ezek vizuálisan megváltoztathatják a testalkat arányait és meghosszabbíthatják az alsótestet. Válassz olyan farmert, amelynek a slicc és az alsó varrás közötti távolsága rövid, hogy elkerülheted a kellemetlen optikai illúziókat, amelyek rontják a megjelenésedet.

 

9. A belső címke színe

 

A farmer belsejében található címke legyen fehér. Ha piros, zöld vagy bármilyen más színű, az azt jelenti, hogy az új farmernadrágod mosáskor valószínűleg el fogja veszíteni a színét. Ráadásul gyorsan kifakulnak és megváltoztatják eredeti árnyalatukat.

 

10. Öv:

 

Az öv lehet ívelt vagy egyenes. Az ívelt öv hátul kicsit magasabban ül, mint elöl. Ez a kialakítás szorosabb és jobb illeszkedést biztosít a derék körül – ez azt jelenti, hogy a farmer tökéletesen fog kinézni és illeszkedni a testhez.

 

11. Szín

 

Ma a piac különböző színekben kínálja nekünk a farmertermékeket. Amikor belépsz egy üzletbe, gondold át, milyen szituációkban akarod majd használni ezt a farmert. Ha olyan farmert keresel, amelyet munkahelyen és hivatalos eseményen is viselhetsz, válassz sötét árnyalatokat. A stylistok szerint ezek mindig elegánsabbnak tűnnek, és bizonyos mértékig hasonlítanak az  öltöny nadrágokra. Ha mindennapokra kell farmer, részesítsd előnyben az indigó színű variációkat.

 

12. Ráncok (vagy bajuszosodás)

 

A tervezők a farmerek egyes modelljeit ráncokkal vagy bajuszolással díszítik. Ezek például a térd és az ágyék területén láthatók. Legyél óvatos – ez a részlet felhívja az érintett területre a figyelmet. Ha nem vagy biztos benne, hogy ezt vagy azt a testrészt szeretnéd hangsúlyozni, válassz olyan farmert, amelyen nincsenek ráncok ezen a területen.

12 Részlet, Amire Érdemes Odafigyelni Farmer Vásárlásakor, Ha Trendi Akarsz Lenni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!