hajapolasi_tippek

12 Hajápolási Tipp, Amit A Fodrászok Nem Szívesen Osztanak Meg Velünk:

Biztosan tudjuk, hogy minden lány arról álmodik, hogy szép haja legyen. Ezért döntöttünk úgy, hogy megtanuljuk, hogyan lehet sűrű és egészséges a hajunk. Rengeteg speciális weboldalt, blogot és fórumot átkutattunk a fodrászok számára, és igazán hasznos ajánlásokat találtunk, amelyekről általában nem szoktak beszélni. Mit titkolnak előlünk?

 

Íme néhány fontos szabály, amit érdemes betartanod, hogy mások is megcsodálják a hajadat, sőt, irigykedjenek rá.

1. Mutasd meg a fodrászodnak a képeket, amiket szeretsz és amiket nem szeretszez idővel szokássá válik.

A fodrászok azt javasolják, hogy mielőtt meglátogatsz egy szépségszalont, ne csak 3 fotót keress arról a frizuráról, amit szeretsz, hanem arról is, amit soha nem szeretnél. Ezáltal a fodrászod tisztában lesz azzal, hogy mit nem szabadna semmiképpen sem tennie a hajaddal. Ugyanez működik a hajszín kiválasztásánál is. És figyelj azokra a hírességekre, akiknek hasonló az arctípusuk, mint neked – így találod meg a legkönnyebben a kinézetedet és a frizurádat.

2. Ne a hétvégére időzítsd a fodrászatot.

Próbáld meg elérni, hogy a szalonlátogatásod ne szombatra essen. Általában ez a legforgalmasabb nap minden fodrász számára, és egyszerűen nem tudnak sok időt rád szánni. Miért ne lehetne inkább csütörtök este fodrászhoz menni?

3. Mosd meg a hajadat helyesen.

Ajánlott kétszer megmosni a hajadat. Az első mosás során eltávolítod a szennyeződéseket és a zsírt, a második mosás pedig lehetővé teszi, hogy a sampon minden hasznos tulajdonsága ténylegesen kifejthesse hatását. Ha csak egyszer teszel a hajadra egy drága sampont, tudnod kell, hogy a hatása nagyjából ugyanaz, mintha csak egyszer mosnád meg a hajad. A második mosás során a sampon mennyiségét csökkenteni kell.

4. Hajmosás előtt használj olajat vagy balzsamot.

Ha a hajvégek szárazak, közvetlenül hajmosás előtt kenj rájuk egy kis balzsamot vagy kókuszolajat. Ezután már kezdheted is a hajmosást: tedd a sampont a haj tövére, és oszlasd el a habot az egész hajban. Ezután mosd le meleg vízzel. A lényeg, hogy a balzsam vagy az olaj megakadályozza, hogy a sampon agresszívan hasson a hajvégekre.

5. Ne melegítsd túl a hajadat.

Ha hajszárítóval szárítod a hajad, a frufruval kezdd, és csak utána csináld a haj többi részét. A hajad hátsó részénél pedig úgy húzd meg a hajat, hogy érezd a nyomást. A hajszárítást hideg levegővel fejezze be: így a haj egyenesebb és simább lesz.

6. Fogadd el, hogy minden hajvilágosító termék ugyanazt tartalmazza.

A fodrászok tudják, hogy az ügyfelek nem szeretik, ha egy szépségszalonban a “világosítás” szót használják. Ezért nem használják ezeket a szavakat. De az általuk használt szinonima ellenére a termék, amelyet a fodrászod használ, hogy kevésbé sötét legyen a hajad, biztosan tartalmaz hidrogén-peroxidot. Az egyetlen kivétel az az eljárás, amelynél savakat használnak a villámláshoz.

7. Legyen türelmes, amikor az ideális hajszínt szeretné elérni.

Gyakran már 1-2 eljárás után megígérik nekünk álmaink hajszínét, de tudnod kell, hogy a szín a fodrászatban tudomány. A tökéletes tónus csak 3-4 eljárás után érhető el. Az élet törvénye: egy barnának soha nem lesz olyan világos a haja, mint egy szőkének. Tehát legyél türelmes, és próbáld meg fokozatosan elérni a kívánt eredményt. Adjon időt a fodrászának.

8. Próbáld ki a réteges hajvágást.

Néhány nő igyekszik hosszúra vágatni a haját, ezért egy hosszúra vágatja az egészet. Egyesek úgy gondolják, hogy ettől fiatalabbnak tűnnek. Sok fodrász azonban azt ajánlja, hogy tegyél hozzá arcot keretező rétegeket és oldalra húzott rojtokat. Ezáltal a haj sokkal dimenzionálisabbnak tűnik.

9. Használd ki a szárazsampon minden tulajdonságát.

Itt van valami észbontó: a szárazsampon használható a haj formázására. Eloszlathatod a hajban, hogy szokatlan hullámokat kapj, amelyek keretbe foglalják az arcot. Ha pedig festett hajad van, hetente egyszer hajmosás helyett használhatsz száraz sampont. Így a szín ragyogó marad, a haj pedig hosszabb ideig tiszta marad.

10. Masszírozd be sóval.

A fejbőr sós masszírozása hatékony eljárás azok számára, akik hosszabb és erősebb hajat szeretnének. Ez tökéletesen helyettesíti a szalonokban végzett spa-eljárásokat, amelyeket professzionális kozmetikumokkal végeznek, és általában sok pénzbe kerülnek. Meleg vízzel kicsit nedvesítsd be a hajad, töröld át száraz törülközővel, és borítsd be a fejbőrödet tengeri sóval. Gyengéden masszírozza a bőrét 10 percig, majd mossa meg a haját, ahogy általában szokta. Ha normál hajad van, hetente egyszer elvégezheted ezt a masszázst. Ha száraz hajad van, legfeljebb 2 hetente egyszer végezd el ezt.

11. Ne bízz a túlhajtott hajgyógyászati eljárásokban.

A keratinos helyreállítás egy drága eljárás, amelyet a szépségszalonok kínálnak. Azt mondják az ügyfeleknek, hogy a keratin és az aminosavak az eljárás során bejutnak a hajba, és teljesen helyreállítják azt. Valójában a keratin csak a haj felszínén tapad meg, és a hatás csak néhány hónapig tart. A keratin pedig nem teljesen biztonságos. Szinte minden termék tartalmaz formaldehidet, amely káros a bőrre: irritációt, viszketést és kiütést okoz. A formaldehidmentes termékek pedig metándiolt, formalin, metanolt és más összetevőket tartalmaznak, amelyek melegítéskor vagy vízzel keverve még mindig formaldehiddé alakulnak.

12. Tudja meg, mely szolgáltatások érik meg a pénzt, és melyek nem.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy a forró ollóval történő hajvágás sokkal jobb, mint a hagyományos olló használata: a forró olló állítólag “bezárja” a hajvégeket, és nem hagyja, hogy azok szétrepedjenek. A legtöbbször azonban a forró olló nem segít ezen a problémán, mert a haj nemcsak a végeken, hanem a közepén is összekuszálódhat. Így a haj csak rövid ideig fog jól kinézni, miután levágtad. Ugyanezt az eredményt elérhetjük a hagyományos ollóval is.

hajapolasi_tippek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!