parkapcsolat_kulcsa

Ez A 12 Dolog Egy Életen Át Tartó Párkapcsolat Kulcsa:

Mindannyian tudjuk, hogy a párkapcsolat munkával jár, és számos olyan kulcsfontosságú viselkedésmód van, amely segít a pároknak az egészséges kapcsolat kialakításában. Bár próbálkozásaik nem mindig tökéletesek, az egészséges párok elkötelezett gondolkodásmóddal rendelkeznek, mivel az évek múlásával folyamatosan fejlődnek és változnak. Felismerik, hogy az “elég jó” az, nos, elég jó, és hogy nem létezik tökéletes kapcsolat.

Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen 12 módon dolgozhatnak a párok egy egészségesebb és boldogabb kapcsolatért.


1. Szex.

A szex egészséges része a kapcsolatnak. Bár nem ez határozza meg a kapcsolatot, a szex fontos része annak. Azonban, ha már itt tartunk, és ha már a témánál vagyunk, rögtön lerántjuk a leplet a “rendszeres szex” mítoszáról. Nincs olyan, hogy rendszeres szex. Mi is az egyébként? Ki tudja, kit érdekel. Valaki valahol kitalálta azt az elméletet, hogy heti két alkalom a rendszeres szex. Uh, nem.

A rendszeres szex az, amit a pár úgy dönt, hogy az a rendszeres szex. Ez lehet akár heti egy alkalom is. Havonta egyszer. Heti kétszer. Havonta kétszer. Érted a lényeget. Fontos, hogy mi a jó a párnak, és mi az, ami működik nekik. Senki másnak nem. Nem más pároknak.

2. Kíváncsiak.

A párok természetüknél fogva kíváncsiak egymásra, és a kíváncsiság megmarad, amíg együtt vannak. Kérdéseket tesznek fel. Nyitottak maradnak az új dolgok kipróbálására.

Emlékszel a kezdetekre? Emlékszel, amikor izgatottan vártátok, hogy új dolgokat csináljatok együtt, és kíváncsiak és érdeklődőek voltatok a másik emberre, az életére és az érdeklődési körére? Ez nem változott. Az újdonságra vagyunk beidegződve, és ezt keressük. Teszel olyan dolgokat, amelyek újdonságot teremtenek a kapcsolatodban?

3. Nyitottak.

A megbeszéléshez, vagyis. A párok megbeszélnek, megosztanak, vitatkoznak és nem értenek egyet. Olyan dolgokról beszélgetnek, amelyek fontosak számukra. Még a nehéz témákról is. A hatékony kommunikációs készségek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a beszélgetés ne váljon körmondattá (bár néhány mindig is az lesz), hanem hajlamosabb legyen a megoldásra, még akkor is, ha a pár megegyezik abban, hogy nem ért egyet. Mindkét ember használhatja a hangját.

Vigyázat azoknak a pároknak, akik azt mondják, hogy soha nem veszekednek. Ilyen nincs is! Ez csak annyit jelent, hogy valaki túl gyakran halogatja, és nem őszinte vagy igazmondó azzal kapcsolatban, hogy mit érez.

4. Kihúzzák a dugót a konnektorból.

Keményen dolgoznak azon, hogy kapcsolatban maradjanak, és néha ez azt is jelenti, hogy lekapcsolódnak a dolgokról, hogy újra kapcsolódhassanak. Felismerik, hogy nem szükséges mindig kapcsolatban lenni a külvilággal.

Fontos a négyszemközt töltött idő. A kikapcsolódásnak számos előnye van. Különben is, mikor vált fontosabbá a tévé, az okostelefon vagy a számítógép a párkapcsolatnál?

5. Teret teremtenek.

Teremtenek időt együtt és időt külön. Mindkettő létfontosságú. És szükségesek. A túl sok együtt töltött idő miatt az emberek úgy érezhetik, hogy elveszítik identitásukat és egyéniségüket.

Maradjon továbbra is az a személy, akibe a partnere vagy házastársa beleszeretett. A boldog párok felismerik a különbözőségeiket és elfogadják a hasonlóságaikat – nem tökéletesen, de így van. A párok keresik az időt arra, hogy párként legyenek, ugyanakkor megőrizzék önazonosságukat is.

Emellett a külön töltött idő arra késztet, hogy megbecsüljék az együtt töltött időt, és létrehozza a “hiányzó te” érzését, ami fokozza az intimitást.

6. Ápolják.

Keresik és ápolják a külső érdeklődési köröket. Hogy ezt a párok hogyan tárgyalják meg, az változó. Az egyéni érdeklődések azonban életben tartják az újdonságot, és teret teremtenek a párok között, amire szükség van ahhoz, hogy kíváncsiak maradjanak egymásra.

Egyik embert sem fenyegeti, ha a párja a családjával és a barátaival olyan érdekek fűzik össze, amelyek nem mindig érintik őket. Felismerik, hogy ez része annak, akik ők. Fontos!

7. Nem hordoznak magukban csomagokat.

Nézzünk szembe a tényekkel: Mindannyiunknak van csomagja – egyeseknek több, másoknak kevesebb. Van, akinek egy kézipoggyásza van (ez jó), míg mások négy- vagy hatrészes poggyászt cipelnek (ez nem annyira jó). Ha a négy- vagy hatrészes csomagot cipeled, fontold meg, hogy beszélj egy profival arról, hogy min mész keresztül. Segít, ha felkészülten tudsz gondoskodni a saját “cuccaidról”.

8. Egy hiba nem mérgezi meg az egész kapcsolatukat.

Tudják, hogy egy aprócska hiba vagy megtorpanás nem határozza meg azt az embert, aki ők (kivéve, ha ez egy folyamatos probléma). Mindannyian gyarlóak vagyunk és hibázunk. Hülyeségeket mondunk és teszünk.

Az emberek megtanulják, hogyan kell a helyzetet a kontextusában nézni, nem pedig egyetlen hibaként, amely az illetőt meghatározza.

9. Növekednek.

Az egészséges párok tovább nőnek és fejlődnek. Erőfeszítéseket tesznek azért, hogy jobb emberré váljanak. A legjobb énjüket hozzák a közös asztalra. Emlékszel a kezdeti időkre, amikor még időt és gondot fordítottunk arra, hogyan nézünk ki és hogyan ápoljuk magunkat?

Bár az életben is van apróság, a boldog párok keményen dolgoznak azon, hogy ne rendezkedjenek be egy olyan rutinba, amely megakadályozza őket a fejlődésben.

10. Egymás után hullámzanak és áramlanak.

A párok felismerik, hogy a kapcsolatoknak megvan a maguk hullámzása. Nincs két egyforma kapcsolat. Az, hogy az egyes párok hogyan kezelik az élet hullámvölgyeit (lesz belőlük bőven), kritikus tényező az egészség megőrzésében.

Az egészséges párok nem összpontosítanak minden negatívumra, és megértik, hogy a jó időkhöz el kell ismerni, hogy lesznek nehéz és kihívásokkal teli időszakok.

11. Listázás.

Mindenki sok pozitív dolgot tud felsorolni, amit szeret/szeret a partnerében. Nyíltan beszélhetnek a küzdelmeikről, valamint a pozitív dolgokról, amiket szeretnek egymásban.

Igen, lesznek kihívások és dolgok, amik az őrületbe kergetnek! De képesek ezeken a dolgokon túllátni, és a jóra koncentrálni.

12. Ismerik a “boldogságtényezőt”.

Mindegyik személy nem a partnerét/házastársát tartja felelősnek a boldogságáért. Soha nem működik! Persze, jó érzés, ha érvényesnek érzed magad és hallod ezeket a szavakat. Ugyanilyen megnyugtató, hogy a partnered boldoggá tesz – de a boldogság, amit a partneredtől érzel, másodlagos kell, hogy legyen ahhoz képest, ahogyan te magadat érzed. A boldogság otthon kezdődik!

Ez nem azt jelenti, hogy a boldog párok hibátlanul fenntartják egészséges kapcsolatukat, mert nem így van. Viszont keményen dolgoznak azon, hogy következetesen tisztelettel, nyitottsággal és önvizsgálatra való hajlandósággal közeledjenek a partnerükhöz, hogy megvizsgálják a hibáikat, megtegyék a szükséges változtatásokat és javuljanak.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!