12 Dolog, Amit Egy Önmagát Tisztelő Nő Nem Fog Megspórolni:

Ha egy nő szereti és megbecsüli magát, nem fukarkodik a minőségi dolgok vásárlásával. Ráadásul az olcsó holmik nemcsak az önbecsülésnek, hanem az egészségnek is árthatnak. Egy olcsó matrac például tönkreteheti a testtartást, amit nehezebb korrigálni, mintha eleve jó matracot vásárolt volna. Egy régi telefontok pedig tönkreteheti a jól átgondolt megjelenést… a lista még hosszan folytatható.

Összeállítottunk egy listát azokról a hétköznapi dolgokról, amelyeken egy magára valamit is adó nőnek nem szabad spórolnia.


1. Egy jó matrac

Egy rosszul megválasztott matrac a krónikus fáradtság okává válhat, és ez a modern nők hektikus időbeosztását figyelembe véve ellentmondásos. Ráadásul rossz testtartást is adhat.

A gyártók és az orvosok azt javasolják, hogy 8 évente cserélje le a matracát, mert az túl puha és lötyögőssé válik, és nem képes megfelelően alátámasztani a gerinc természetes S alakú görbületét.

Hogyan válasszon helyesen matracot:

A legtöbb ember számára a félkemény modell jó választás.

Ha nincs alvászavar, válasszon memóriahabból készült matracot – ez minden helyzetben kényelmet biztosít, mivel felveszi a test alakját. Ha azok közé az emberek közé tartozik, akik folyton forgolódnak alvás közben, akkor egy keményebb matrac jobb választás lesz.

2. Termikus fehérnemű

Segítenek abban, hogy a leghidegebb évszakban is jól nézz ki. Ráadásul nem kell sok réteget viselned ahhoz, hogy melegen tartsd magad. Úgy gondoljuk, hogy a termo alsónemű hosszú távú befektetés a szépségbe és az egészségbe.

A modellválasztás az Ön igényeitől függ:

Ha kevéssé aktív életmódot folytat, válasszon gyapjúból vagy gyapjúból készült hőtakarékos alsóneműt.
A szintetikus anyagokból készült nedvességelvezető modellek intenzív fizikai aktivitás esetén jók. Ezek segítenek elkerülni a túlhűlést is.
A vegyes opciók alkalmasak a városi élethez. Például egyrétegű vagy kétrétegű szintetikus alsónemű vékony gyapjúréteggel vagy kis százalékos gyapjúval az összetételben.

Fontos, hogy a méretet helyesen válasszuk ki. A termo alsóneműnek jól illeszkedőnek kell lennie, és nem lehet túl szoros vagy túl bő. A méret közvetlenül befolyásolja, hogy mennyire fogja melegnek érezni magát.

3. Egy telefontok

A körülötted lévő emberek észre fogják venni, hogy milyen jól néz ki. Ezért nem szabad megpróbálnod spórolni ezen a tartozékon. Ráadásul manapság már a telefontokok széles választéka kapható a piacon.

Azonban még a legdrágább tok is veszít a csillogásából egy idő után. Ne fukarkodjon az új tokkal, ha ez történik. A legjobb megoldás, ha egyszerre több telefontokot is beszerez. És ne feledje, hogy a kiegészítőket úgy válassza ki, hogy illeszkedjenek az általános megjelenéséhez.

4. Víz

Veszélyes olyan csapvizet inni, amelyet nem forraltak fel, ugyanakkor a hőkezelés “megöli” a vizet a kisózás miatt. Az ásványi anyagokat leülepíti az aljára, aminek következtében a víz jótékony tulajdonságainak körülbelül a felét elveszíti.

Vásárolj palackozott vizet a boltokban, vagy menj el egy megerősített természetes forráshoz, amely a városon kívül található. A jó víz alapvetően hozzájárul az egészségéhez.

5. Jó minőségű desszertek

A nők szeretik kényeztetni magukat finomságokkal, de a csokoládék és más bolti édességek nem olyan nagyszerűek. Nemcsak az alakunknak ártanak, hanem a gyomornyálkahártyánknak is. A közönséges pénztári csokoládéban található vegyi anyagok negatívan hatnak a bőrre, és csökkentik ízlelőbimbóink érzékenységét.

Tehát jobb, ha hosszú távon vigyázunk az egészségünkre, minthogy egy pillanatnyi gyengeségnek hódoljunk. Ha nem tud teljesen lemondani az édességekről, akkor időről időre kényeztesse magát étteremlátogatással vagy minőségi cukrászdák látogatásával. A kilónyi olcsó élelmiszerboltos édesség nem hasonlítható egy szelet jó minőségű, minőségi süteményhez.

6. WC-papír

A Reddit-felhasználók biztosak benne, hogy az olcsó és a drága vécépapír havi készlete közötti árkülönbség elég kicsi. A kényelmi szint azonban nagyban különbözik.

Ha nyomon követed a kiadásaidat, próbáld meg magad ellenőrizni ezt a különbséget. Lehet, hogy igazuk van, és tényleg nem olyan nagy, és nem kell rossz minőségű terméket használnod.

A gyengébb minőségű WC-papír tartalmazhat káros adalékanyagokat, amelyek allergiát vagy bőrgyulladást okozhatnak. A drága vécépapír megvásárlása tehát nem kényeztetés, és ha így teszel, valójában az egészségedre is vigyázol.

7. Hajfestés

Amellett, hogy károsítja a hajadat és a fejbőrödön lévő bőrt, az olcsó hajfesték rossz színt eredményez. Gyakran előfordul, hogy az olcsó gyártók által árult színeknek nincs mélységük, és nem úgy néznek ki a hajunkon, ahogyan szeretnénk.

A fodrászati szolgáltatásokon sem szabad spórolni. Egy szakértő nem csak a megfelelő fazon kiválasztásában segít, hanem jó hajápolással, jó hajápoló termékek használatával minőségi hajápolásban is segít.

Ha úgy dönt, hogy a legközelebbi fodrászhoz megy, hogy egy olcsó szolgáltatást kapjon a hajfestéshez, nagy az esélye, hogy a haj állapota szenvedni fog, és nem fogja elérni a kívánt eredményt.

8. Kézápolás

Az ápolt kéz fényes mutatója annak, hogy egy nő mennyire törődik magával. Sok más tényező mellett ez a testrész is jelzi egy nő valódi korát.

A kézápolás nem csak a drága krémek vásárlásáról szól. Vannak más dolgok is, amelyeken nem szabad megpróbálni spórolni, például nem szabad kesztyűt használni a tisztálkodáshoz és a hideg elleni védelemhez. Emellett próbálja meg elkerülni a túl hideg vagy túl forró vizet – az ilyen hőmérsékletű kézmosás mikrorepedések megjelenéséhez vezethet.

9. Smink alapozó

A sminkalap kiválasztásakor tartsd szem előtt, hogy annak a természetes szépséget kell fokoznia, nem pedig rétegezni rajta. Egy olcsó alapozó eltömíti a pórusokat, kiszárítja őket, vagy éppen ellenkezőleg, túl zsírossá teszi a bőrt. Ráadásul az olcsó kozmetikumok nem teszik lehetővé, hogy a bőr állapotától és problémáitól függően válassza ki a megfelelő szerkezetű és színű terméket.

Egy jó minőségű alapozó nem csak kiegyenlítheti az arcbőrt, de meg is védheti a bőrt a környezet negatív hatásaitól. Egy tubus alapozó általában 6 hónapra elegendő, ami azt jelenti, hogy egy drága alapozó havi költsége nem lesz olyan magas.

10. Tetoválások

Fiatalon az új dolgok kipróbálásának vágya lehengerlő, és nehéz belátni, hogy egy tetoválás akár egész életünkre is velünk maradhat, és rendkívül nehéz lesz eltávolítani.

Ezért jobb, ha olyan tetoválószalonba mész, amelynek jó híre van:

 Az orvosi könyv megléte minden tetoválószalon-mester számára kötelező.
Az eredeti és hitelesített fogyóanyagok használata szintén elengedhetetlen. A kiváló minőségű festékek élénkebb színekkel rendelkeznek, mint a kedvező árúak. A különbség élénkebb lesz a tetoválás elkészítése után néhány évvel.

Mielőtt végleges tetoválást készíttetnél, próbálj ki egy ideiglenes tetoválást, vagy rajzoltass a bőrödre egy Mehndit. Tartsd meg egy ideig, és ez segít megérteni, mennyire fogod magad kényelmesen érezni ezzel az új külsővel.

11. Tamponok és egészségügyi betétek

Létfontosságú, hogy ne spórolj a női higiéniai termékekkel. Nemcsak az a veszélyes, ha kétes gyártóktól vásárolsz tampont és egészségügyi betétet (az általuk használt anyagok összetétele elég gyanús), hanem azt sem szabad elfelejteni, hogy 3-4 óránként ajánlott cserélni őket. Erre a követelményre pedig maguk a gyártók is emlékeztetnek minket.

A menstruációs kehely jó alternatíva. Nem olcsó, de hosszú ideig szolgál majd. Környezetbarát, és sokkal kevesebb ellenjavallata van, mint a hagyományos női higiéniai eszközöknek. Kérje nőgyógyász segítségét a megfelelő csésze kiválasztásához. Ez biztosítja azt is, hogy ne legyenek ellenjavallatai a használatának.

12. Professzionális fényképek

Nem valószínű, hogy büszkén akarsz majd egy csomó szelfit vagy gyorsan készült fotót mutogatni az utódaidnak.

Jobb, ha nem próbálsz spórolni a jó minőségű fotózással. Egy profi fotós kiválasztja a megfelelő szöget és fényt, elkapja az őszinte érzelmeidet, és teljes mértékben megörökíti a megjelenésedet. Miért ne válhatna hagyománnyá egy éves fotózási ülés? Például a születésnapodon.

12 Dolog, Amit Egy Önmagát Tisztelő Nő Nem Fog Megspórolni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!