12 Dolog, Amire Minden Tapasztalt Körmös Figyelmeztet:

A manikűr és a pedikűr ma már olyan hétköznapi, mint a fogmosás és a hajmosás. Körmeinket gondolkodás nélkül a szépségszalonok művészeire bízzuk. De fogalmunk sincs arról, milyen veszélyeket rejthetnek ezek az egyszerű eljárások, ha nem teszünk nagyon egyszerű óvintézkedéseket.

Íme néhány ártalmatlannak tűnő eljárás, amelyeknek következményei lehetnek.


1. Eszközök

A rossz minőségű szépségszalonok látogatásának legfontosabb következményei a fertőzések. A hepatitis B-től és C-től és a HIV-től kezdve a kevésbé ijesztő, de még mindig nagyon kellemetlen gombáig. A fertőzések elkerülése érdekében az orvosok azt javasolják, hogy a manikűrhöz és pedikűrhöz vigyük magunkkal a szalonokba a saját eszközeinket, figyeljünk arra, hogy mennyire tiszta a hely, és ne szégyelljünk kérdezősködni arról, hogy mennyire tiszták a műszerek. Elvégre a te egészségedről van szó.

2. Kalluszeltávolítás

Az orvosok nem javasolják a bőrkeményedések eltávolítását a szépségszalonokban. Ha vékony a bőröd vagy rossz a vérkeringésed, a körömművészek által használt eszközök megsérülhet a lábad, és megfertőzhetik azt. Ennek elkerülése érdekében viselje a nem túl szoros cipőt. Tegyen speciális krémeket a bőrkeményedésre, hogy a bőre eléggé hidratált legyen.

3. Beforrt köröm kezelése

Ehhez az eljáráshoz profi orvosra van szükség. A szépségszalonokban dolgozó körömművészeknek nincs meg a tudásuk vagy a képesítésük ehhez. A benőtt köröm helytelen kezelése fertőzésekhez vezethet, amelyek csak antibiotikummal vagy akár az egész köröm eltávolításával kezelhetők. Ha ilyen problémája van, ne halogassa az orvoslátogatást.

4. A körömágybőr eltávolítása

A körömágybőr védi a körmöt a fertőzéstől. Eltávolításuk során a körömműves megfertőzheti vagy megsérülhet a köröm. Ennek következtében az új köröm vastag, színtelen, vagy akár hullámos is lehet. Így szép manikűr helyett csúnya körmeid lesznek. Az orvosok nem javasolják a körömágybőr eltávolítását. Az egyetlen dolog, amit meg lehet tenni, az a körömágybőr felpuhítása és tiszta eszközökkel való elmozdítása.

5. Üres a köröm alatt

A rossz minőségű manikűr vagy pedikűr a köröm alatti üresség megjelenéséhez vezethet. A szaknyelvben ezt onikolízisnek nevezik, és a köröm alsó rétegének sérülése következtében jelenik meg. Ezt csak bőrgyógyászok tudják kezelni, ők vitaminokat, kenőcsöket és fürdőket írnak fel.

6. Törékeny körmök

Minden nőnek lehetnek törékeny körmei. Mint kiderült, a rossz manikűr lehet az oka ennek a problémának. A szakértők nem javasolják, hogy állandóan körömreszelőt használjunk. Jobb, ha először ollóval vágod le a körmöt, és reszelővel formázod a körmöt. A természetes körmök csak a 240-es vagy annál nagyobb szemcseméretű reszelőket bírják. És természetesen csak a száraz körmöket lehet formázni. A nedves körmök sérülékenyebbek.

7. Sárga körmök

A körmök sárga színe nemcsak egészségügyi problémák, hanem a rossz minőségű manikűr következménye is lehet. A körömművészek azt javasolják, hogy a színes körömlakkot tegyük a védőrétegre, és csak drága körömlakkot használjunk. Ne alkalmazzon jódot a körmökre. A fogkrém, a sóból készült dörzsölőszerek, a citrommal és hidrogén-peroxiddal végzett fürdők segíthetnek a szín visszanyerésében.

8. Lógó körmök

A szakszerűtlen manikűr lehet az oka a lógó körmök megjelenésének. A szakértők szerint a lógó körmöket csak egyenletesen szabad vágni. Ne tépd ki őket. A lógó körmök elkerülése érdekében hidratálja bőrét speciális, E-vitamint tartalmazó krémekkel, és a manikűrt profi és felelősségteljes körömépítőkkel végeztesse el.

9. Borotváld a lábad pedikűr előtt

Mindig leborotváljuk a lábunkat, mielőtt szépségszalonba megyünk, hogy jól nézzünk ki. Maguk a körömépítők mondják, hogy nem figyelnek oda ezekre a dolgokra, és nem javasolják, hogy sérüljön a bőr. A nemrég borotvált lábakon a pórusok nyitottabbak, és nagyobb a fertőzésveszély.

10. Körömfedő

A körömlakkok és egyéb körömre való anyagok veszélyes vegyi anyagokat tartalmaznak. Ezek az összetevők károsíthatják a körmöket, és allergiás reakció vagy akár asztma kiváltó okai is lehetnek. A biztonság érdekében a szakértők azt javasolják, hogy 3-4 hetente cseréld le a körömlakkot, és 6-8 havonta tarts szünetet. Ideális esetben a szünetnek 105 napnak kell lennie, ennyi idő alatt nő ki egy új köröm.

11. UV-lámpák

A sellak szárításához használt UV-lámpák szintén veszélyesek az egészségre. Az ultraibolya bántja a bőrt, és az orvosok szerint akár égési sérüléseket is okozhat a bőrön. Mielőtt tehát szépségszalonba megy, kenje be a bőrét védőkrémmel, vagy válasszon olyan szalont, ahol LED-lámpák vannak.

12. Forró lábfürdők

A lábon lévő repedések oka lehet a forró lábfürdő. Akinek gyakran duzzad a lába, vagy akinek gyakran száraz a bőre, kerülje a hosszú, forró vízben történő lábfürdőket. A bőr egészségének javítása érdekében a szakértők a hidratáló krémek és testápolók rendszeres használatát javasolják.

12 Dolog, Amire Minden Tapasztalt Körmös Figyelmeztet

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!