12 Apró Trükk, Hogy Mindig Minden Körülmények Között Fotogén Legyél:

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a profi modellek munkája csak abból áll, hogy csinosak legyenek és a kamerába bámuljanak. Amikor azonban olyan kép készül, amely elég jó ahhoz, hogy a címlapokat díszítse, a siker nagyrészt a modellek pózolási és megjelenítési készségén múlik.

Összegyűjtöttünk néhány felbecsülhetetlen értékű tanácsot igazi profiktól.

 

 

Reméljük, ez a cikk segít abban, hogy mindig a legjobb formádat hozd bármelyik fotón!

Tegye előre az állát

Probléma: Minden fotón a nyakadnak láthatónak kell maradnia. Próbáld meg nem előre billenteni a fejed, különben a tekinteted nehézkessé és barátságtalanná válik.

Megoldás: Próbáld meg kissé előredönteni a fejedet. Ez természetellenesnek tűnhet, de egy ilyen pozíció karcsúbbnak fogja látni a nyakadat, miközben eleganciát és fittséget kölcsönöz az összképnek.

Ne tegye keresztbe a karját

Probléma: A fejed lehajtása a vállak leengedése nélkül természetellenesnek tűnik. A karok keresztezése az egész alakodat formátlan foltokká változtatja.

Megoldás: Amikor a kamerával szemben áll, a testét kissé oldalra dőljön. Tegye le a karjait, és kissé tárja szét őket. Így a nyakad karcsúbbnak fog tűnni, és a test körvonalai is tisztán kirajzolódnak.

Figyeljen a testtartására

Probléma: Még egy enyhén görnyedt hát is látványosan megrövidíti a nyakadat, és “hozzátesz” néhány plusz kilót a derekadhoz.

Megoldás: Húzza közelebb egymáshoz a lapockáit, és egyenesítse ki a gerincét, miközben derékban hátrahajol. Ha ülsz, ne támaszkodj a szék háttámlájának. Ahhoz, hogy testkontúrjaid határozottabbak legyenek, próbálj meg félig a kamera felé fordulva ülni.

Változtassa meg a szöget

Probléma: Ha úgy ülsz, hogy a lábad a kamerával szemben van, a sziluetted vaskosnak és dobozszerűnek tűnik. Ha rossz szöget választasz, a karjaid és lábaid rövidebbnek tűnhetnek, mint amilyenek valójában.

Megoldás: A probléma megoldásához egyszerűen csak meg kell változtatnod a szöget, és kissé el kell fordulnod a kamerától. Ahhoz, hogy lábai ne olvadjanak össze, és hosszabbnak, karcsúbbnak tűnjenek, helyezze egyik lábát kissé a másik fölé.

Fordítsa el a törzsét

Probléma: Ha a törzsedet túlságosan elfordítod a kamerától, a vállaid kerekeknek és keskenyeknek, míg a derekad szélesnek fog tűnni. Másrészt, ha a felsőtestedet a kamera felé fordítod, vaskosnak tűnsz.

Megoldás: A legjobb megoldás, ha háromnegyed részben a kamera felé fordulsz. Így a derekad vékonyabbnak, a kebled pedig nagyobbnak fog tűnni.

Figyeljen arra, hogy hova teszi a karjait

Probléma: Amikor ülve pózolunk, gyakran elgondolkodunk azon, hová tegyük a karunkat. A keresztbe tett karok csúnya benyomást keltenek, míg a lazán tartott kezek természetellenesnek tűnnek.

Megoldás: A “homokóra” forma az egyik legjobb megoldás, ha ülve pózolunk. Tegyük egyik lábunkat a másik fölé, és mindkét könyökünket helyezzük a felső láb térdére. Az egyik karodat tartsd függőleges helyzetben, a másikat pedig vízszintesen. Ez elegáns vizuális vonalakat hoz létre, amelyek kiemelik az arcodat és az alakodat is.

Vizuális vonalak létrehozása

Probléma: Ha egyenesen állsz úgy, hogy a karjaid lógnak az oldaladon, az aligha tekinthető fotogén póznak. Emellett egyes ruhadarabok összemosódhatnak, ami szélességet és terjedelmet kölcsönöz az alakodnak.

Megoldás: Távolítsd el a karjaidat a testedtől. Próbálj meg velük egyenes vonalakat és szögeket létrehozni, amelyek kiemelik az alakod kontúrjait, és kiemelik azt, ami igazán fontos.

Kombináld az egyenes és ívelt vonalakat

Nem kevésbé vonzó az ívelt és az egyenes vonalak kombinációja. Álljon félprofilban a kamera felé. Hagyj némi látható üres teret a derekad körül, egyik kezed tedd a combodra, a másikat pedig hagyd, hogy végigvonuljon a tested ívén. A karok helyes elrendezése segít kiemelni az alakod szép vonásait, és összességében elegáns benyomást kelt.

Kerülje a bő ruhákat

Probléma: A bő ruhák miatt nehezen kivehető az alakod. Ráadásul sokkal szélesebbnek tűnik tőle a tested.

Megoldás: A bő ruhák által az alakodnak okozott “károkat” úgy orvosolhatod, hogy a kezeidet a csípőd elülső oldalára helyezed. Ügyeljen arra, hogy csuklója jól látható legyen, és egyik keze kissé a másik fölött helyezkedjen el. De a legjobb, ha teljesen elkerülöd a bő ruhák viselését a fotózásokon.

Ne mutassa a könyökét

Probléma: Egy olyan kar, amelynek könyöke egyenesen a kamera felé mutat, megrövidültnek és természetellenesnek tűnik. Ráadásul, ha az egyik kezed a nyakadon vagy a fejeden nyugszik, az sérti az arányszabályokat, és nehézkességet kölcsönöz a fotónak.

Megoldás: Ha a karod jelen van a képen, a kezednek jól látható helyen kell lennie, és arra kell szolgálnia, hogy kiemelje a legjobb vonásaidat. A könyöködet mozgasd kissé oldalra, hogy a vizuális vonalak jól kivehetőek legyenek.

Utánozza az érintést

Probléma: Ha az egyik tenyered a kamera felé mutat, az kilóg a keretből, és elvonja a figyelmet a többi vonásodról. Ezáltal az arcod is kisebbnek fog tűnni.

Megoldás: A gesztusnak egyszerre kell elrejtenie a tenyerét és lekövetnie vagy hangsúlyoznia az arca körvonalait. Fontos megtanulni, hogyan imitáld a tested bizonyos pontjainak érintését anélkül, hogy ténylegesen érintkeznél. Egy másik dolog, amit egy fotózás során nem szabad elfelejtened, hogy soha ne tedd a kezed az arcodra vagy a fejedre.

Hangsúlyozd ki az arcodat

Probléma: A kezed ökölbe szorítása és a fejed nekitámasztása határozottan nem jó ötlet. Ez a pozíció nehézkesnek és természetellenesnek tűnik.

Megoldás: Sokkal jobb ötlet lenne, ha a kinyújtott ujjakkal kiemelnéd az arcod kontúrjait. Ahhoz, hogy a kezed és a csuklód lazának és természetesnek tűnjön, próbáld meg először két ujjal megfogni a tollat, majd eltávolítani, hagyva, hogy a kezed megjegyezze a pozíciót.

12 Apró Trükk, Hogy Mindig Minden Körülmények Között Fotogén Legyél

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!