11 Szabály, Amit Minden 25 Fölötti Nőnek Ismernie Kell:

Képzeld el, hogy kaptál egy gyönyörű és egyedi jelmezt, amely tökéletesen illik rád, és úgy nézel ki, mint egy millió dollár. Ahhoz, hogy tovább tartson, azonnal el kell kezdened gondoskodni róla, és nem szabad megvárnod, amíg megjelennek rajta az első foltok és lyukak, igaz? Ugyanez a helyzet a bőröd fiatalságának megőrzésével – akkor kell elkezdened ápolni, amikor még friss és feszes.

 

 

Szeretnénk segíteni minden nőnek, hogy egész életében szépnek érezze magát, ezért készítettünk neked néhány rövid útmutatót.

 

 

Így ápold a bőröd 25 éves korod után.

 

1. szabály: Tartsd meg, amid van!

 

Ön még mindig fiatal és gyönyörű, és nincs szüksége kozmetikai cikkekre, amelyek “egészséges külsőt adnak”, kisimítják a ráncokat, megemelik a bőrét, vagy más, gyakran az öregedő bőrrel kapcsolatos problémákra. A célod az, hogy megőrizd a természet által neked adott frissességet és feszességet.

 

 

Mit kell tennie: Tedd fel magadnak a kérdést: “Megőrzi vagy megváltoztatja?”, amikor értékeled valamilyen kozmetikai cikk vagy life hack szükségességét. Ha a válasz az, hogy “megváltoztat”, akkor hagyd békén ezt a tárgyat még 10 évig.

 

 

2. szabály: Ne szárítsd túl.

 

A hidratálás az a mantra, amire fel kell ébredned, és végig kell vinned az életed. Hidratálnod kell a nap 24 órájában, belülről kifelé. Az első látható, korral járó változások annak köszönhetőek, hogy a bőr veszít a nedvességből. Ezt a folyamatot nem tudjuk megállítani, de azért lassítani lehet.

 

Mit kell tennie: Kezdjen el hialuronsavat és más hidratáló összetevőket tartalmazó termékeket használni. Emellett mindig legyen a táskádban egy arcpermet. És ne feledkezz meg a szervezeted vízháztartásának egyensúlyban tartásáról. Ha nehezen jut eszedbe, az okostelefonokon és a különböző alkalmazásokon (iOS, Android) megjelenő értesítések sokat segíthetnek. Emellett beszerezhetsz magadnak egy otthoni monitort, amellyel ellenőrizheted és szabályozhatod a szervezeted víztartalmát.

 

 

3. szabály: Ne nyúlj hozzá!

 

A szépséged olyan hatalmas erőknek áll ellen, mint az idő, a gravitáció, a környezetszennyezés és más negatív külső tényezők. Miért nehezítenéd meg tehát a dolgodat, és miért tennéd tönkre magad bőröd egészségét? Nem vagy biztos benne, hogy ezt teszed? Mikor nyúltál utoljára az arcodhoz – a tenyeredre támasztottad az állad, viszketett az orrod, vagy akár a hasadon aludtál. Megvan? És mielőtt az arcodhoz értél volna, az okostelefonodat, a kormányt vagy valami mást fogtál, igaz? A lényeg itt az, hogy a szennyeződést az arcodra hozod.

 

Mit kell tenned:

 • Dobd el azt a szokást, hogy megérinted az arcodat, amikor nem szükséges.
 • Ne dörzsöld meg a szemed. Még tiszta kézzel is – károsíthatja a szemhéjak bőrét.
 • Szerezz be magadnak selyem párnahuzatot, és hetente 1-2 alkalommal cseréld le – ezek jobbak az arcodnak, mint a pamut vagy a szatén.
 • Arcmosás után óvatosan töröld szárazra, ne dörzsöld.
 • Szokj hozzá, hogy a telefonodat az arcodtól távol tartsd.
 • A bőrrel való bármilyen mechanikus manipulációt kozmetikusnak vagy neked magadnak kell elvégezned, de csak azután, hogy konzultáltál egy bőrgyógyásszal, és megkaptad tőle a szükséges ajánlásokat.

4. szabály: Védd magad a naptól.

 

Nem számít, hányszor beszélnek a kozmetológusok a barnulás ártalmairól, még mindig vannak olyan bronzos bőrűek, akik készek vállalni a kockázatot, és ezért minden szabályt megszegnek. Eközben az UVA spektruma, amely a bőr mélyebb rétegeibe hatol (az UVB-hez képest), elvékonyíthatja a bőrréteget, ha a bőr folyamatosan ki van téve a napnak. A bőrréteg biztosítja a bőr szerkezeti támaszát. Ha a derma meggyengül, a bőr felső rétege, az úgynevezett epidermisz szó szerint elkezd lecsúszni. Még mindig nem áll készen arra, hogy felhagyjon a barnulással?

 

Akkor legalább próbálja meg minimalizálni a kockázatot.

 

Mit kell tennie?

 • Ne feledd a fő szabályt – amint az árnyékod rövidebb lesz, mint a magasságod, az a jel, hogy el kell bújnod a nap elől.
 • Mindenképpen szerezz be jó kozmetikumokat, amelyeket a napozás előtt és után is használsz.
 • Növelje a hidratáló eljárások intenzitását 1,5-2-szeresére.
 • Végezetül szeresd természetes bőrszínedet, és védd meg napvédő krémek és strandkalapok segítségével.

5. szabály: Mondj le a rossz szokásokról.

 

A rossz szokásokat azért nevezzük rossznak, mert károsítják az egészségünket. És mivel a bőrünk érzékenyen reagál a szervezetünkben fellépő bármilyen működési zavarra, ez azt jelenti, hogy a rossz szokások a szépségünket is károsítják. 25 éves korod után önellátó és független emberré válsz, akinek nincs szüksége arra, hogy kárt tegyen magában azért, hogy menőnek tűnjön, beilleszkedjen stb. Ezért érdemes lazítanod, és csak azokra a dolgokra koncentrálnod, amelyek jót tesznek neked.

 

Mit kell tennie: Ne kezdj minden hétfőn új életet – csak nagyon kevesen tudunk hidegre váltani, és a végén újra kezdeni a rossz szokásunkat. Ezek a próbálkozások általában kudarcokhoz vezetnek. Ehelyett kezdjünk inkább kis lépésekkel. Ha például megszoktad, hogy sokáig fennmaradsz, de szeretnéd normalizálni az alvási rutinodat, kezdd azzal, hogy minden este ugyanabban az időben fekszel le. Még ha hajnali fél háromkor is fekszel le, próbálj meg időben lefeküdni, és ne maradj fent hajnali háromig. Ha egyszer megszokod ezt a fegyelmet, könnyebb lesz átütemezned a korábbi időpontra való lefekvést. Számos technika létezik, amely segít a rossz szokások leküzdésében az interneten – válassza ki azt, amelyik az Ön számára működik.

 

 

6. szabály: Rendszeres tisztálkodás.

 

A legtöbben olyan városokban élünk, ahol a levegő tisztaságáról csak álmodozhatunk. Ilyen körülmények között a bőr az egyik legfontosabb tényező, amely a nap folyamán megvéd minket a különböző szennyeződésektől, mikrobáktól és baktériumoktól. A legjobb dolog, amivel megköszönhetjük bőrünknek, az a gondos és alapos tisztítás. És ha a reggeli micellás vízzel való áttörlés elég is, az esti tisztítási rituálékra mindenképpen nagyobb figyelmet kell fordítani.

 

Amit tenned kell: Olvassa el figyelmesen a tisztító kozmetikumok tartalmát, zárja ki az alkoholtartalmú termékeket. Ne feledkezz meg a smink eltávolításáról, függetlenül attól, hogy többlépcsős tisztítást használsz, vagy csak egy gyors tisztítást végzel. Emellett egy kozmetikus segíthet kiválasztani a bőrödnek megfelelő programot, hogy javítsd a bőrápolás hatékonyságát. Könnyű egyedül rosszul választani, figyelembe véve a manapság kapható kozmetikai cikkek sokféleségét.

 

7. szabály: Jó minőségű kozmetikumok

 

Légy nagyon óvatos és figyelmes azokkal a dolgokkal, amelyekhez a bőröd hozzáér, különösen a kozmetikumokkal. A reggeli smink általában egész nap rajtad marad, és egész idő alatt hatással van a bőrödre, akár pozitívan, akár negatívan. Mindez az Ön által használt kozmetikumok minőségétől függ.

 

Mit kell tenned!

 1. Vásároljon kozmetikumokat a “jobb kevesebb, de jobb” elv szerint.
 2. Válassza a tónusú alapozók könnyű változatait mindennapos használatra, mint a fluidok, laza púderek stb.
 3. Mossa ki naponta a púderecseteket és a sminkszivacsokat.
 4. Tárolja helyesen a kozmetikai cikkeket.
 5. Ellenőrizze 6 havonta a kozmetikai táskájában lévő összes termék szavatossági idejét. Ne érezze rosszul magát, ha kidobja a lejárt szavatosságú termékeket – az Ön és bőre egészsége sokkal értékesebb.

8. szabály: Mosolyogjon.

 

Az arcodon megjelenő első ráncok a leginkább használt érzelmeid mintája. Könnyű kitalálni egy ember jellemét 50 után – az emberek leggyakoribb érzelmei maszkként tapadnak az arcukra. Ezért kell már most elgondolkodni azon, hogyan fogsz kinézni később.

 

Mit kell tenned: A nem kívánt arckifejezések eltávolításához elkezdheted gyakorolni a relaxációs technikát. Ez segít megbirkózni a stresszel és ellazítani az arcizmokat. Emellett próbáld meg kontrollálni az arckifejezésedet, tanítsd meg magad arra, hogy időről időre ellenőrizd az érzéseidet és az arcodat (hogy feszült-e vagy sem). És mosolyogj! Minél többet teszed, annál nagyobb az esélye, hogy szokásoddá válik, és a mosoly sokáig veled marad.

 

9. szabály: Ne csak az arcodra figyelj.

 

Természetesen az arcunk a névjegyünk. Éppen ezért nagyon gyakran, amikor azt a célt követjük, hogy fiatalnak tűnjünk, végül csak a bőrünk ápolására koncentrálunk, és megfeledkezünk a kor jelentéktelen jelzőiről. A jövőben ez még visszaüthet.

Mit kell tenned: Ne feledje, hogy minden itt említett pont nem csak az arcra vonatkozik, hanem a nyakra, a dekoltázsra és a kezekre is. Mindezeket a zónákat gondosan tisztítsd meg, tonizáld, hidratáld és védd őket. Végezzen arctornát, vigyázzon a melleire, és ne felejtsen el háztartási kesztyűt használni takarításkor.

 

10. szabály: Gondoskodj a hajadról.

 

A megfelelő és rendszeres hajápolási rutin segíthet megelőzni az olyan problémák megjelenését, mint a hajhullás, a töredezett hajvégek, a korai ősz haj és a korpásodás. Meglepő módon nemcsak a kozmetikumok, hanem a szokásaink is károsíthatják a hajat, és megakadályozhatják, hogy elérjük a kívánt eredményt.

 

Mit kell tenned!

 1. Vegyél be több tejterméket, teljes kiőrlésű gabonafélét és nyers zöldséget az étrendedbe – ezek segítenek a hajad egészségének megőrzésében.
 2. Csökkentsd a hőt, amit a hajad kap, próbáld meg elkerülni a hajszárítót, az egyenesítőt és a hajsütővasat.
 3. Védje haját a naptól kalap viselésével vagy speciális fényvédő termékek használatával.
 4. A hajmaszkok is nagyban segíthetnek. A tojást tartalmazó maszkok az egyik legegyszerűbbnek és leghasznosabbnak számítanak. Használhatsz akár egész tojást, akár szétválasztott sárgáját vagy fehérjét – minden a hajtípusodtól függ. Ha egész tojást használ, keverje jól össze, és 20 percre vigye fel a hajára. Ne öblítsd le a maszkot forró vízzel, nehogy “megfőjön”. A tojásmaszkot legfeljebb 2 hetente egyszer szabad alkalmazni.

11. szabály: Életmód

 

Ha minél tovább szeretné megőrizni bőrének fiatalságát, először is ellenőriznie kell szokásait és életmódját. Sajnos nincs olyan varázspirula, amely segít eltörölni a sok évnyi nem elég alvás, a stressz, a dohányzás és az egészségtelen táplálkozás miatt eltöltött éveket. Nincs olyan csodakrém sem, amely visszahúzza az ultraibolya sugárzás által károsított és a kemény súrolástól traumatizált bőrt. Az öngondoskodás nem nehéz, ha mindennapos szokássá teszed.

 

Mit kell tenned: Szeresd a tested, vigyázz rá, és szépítsd meg a világot a mosolyod ragyogásával.

11 Szabály, Amit Minden 25 Fölötti Nőnek Ismernie Kell

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!