11 Smink Hiba, Amelyek Miatt Ápolatlannak Tűnhetsz:

A smink segít kiemelni vonzó vonásainkat és elrejteni tökéletlenségeinket. Ezért fontos, hogy tudjuk, hogyan kell helyesen alkalmazni, valamint hogyan használjuk a megfelelő mennyiséget és a megfelelő terméket a bőrtípusunknak és tónusunknak megfelelően. Ennek ellenére hajlamosak vagyunk elkövetni bizonyos hibákat, amelyek miatt egészen másképp nézhetünk ki, mint ahogyan azt elterveztük.

Összegyűjtöttünk 11 gyakori sminkelési hibát, amitől fáradtabbnak, sőt idősebbnek tűnünk.


1. Nem készítjük elő a bőrünket a sminkelés előtt

A jó sminkelés már a termékek felvitele előtt elkezdődik. Először is meg kell tisztítanunk és egyensúlyba kell hoznunk a bőrünket, hogy eltávolítsuk a maradékokat és megtisztítsuk a pórusait. Aztán itt az ideje egy alapozónak. Az alapozók nem csak abban segítenek, hogy a sminked egész éjjel tartós legyen, de az apró hibák elrejtésében is jól jöhetnek.

Az alapozót csak a jól hidratált bőrödre kell felvinned, hogy enyhítse a ráncokat, csökkentse a pórusokat, és simábbnak tűnjön a bőröd.

2. Túlságosan világos fedőalapozót viselsz.

Amikor el akarjuk fedni a szemünk alatti sötét karikákat, általában világosabb árnyalatot választunk, azt gondolva, hogy az csodákra képes. De ez pont az ellenkezője: hajlamos arra, hogy még hamvasabbnak tűnjenek ezek a táskák, aminek következtében még fáradtabbnak tűnünk. A helyes módja annak, hogy elrejtsük sötét karikáinkat, ha az alapozónk árnyalatánál valamivel világosabb alapozóval fedjük el őket. Ezután vigyünk fel egy olyan korrektort, amely a bőrünkkel azonos tónusú.

3. Nem használunk ecsetet az alapozó felviteléhez

Ha az ujjainkat használjuk az alapozó felviteléhez, az nem kívánt végeredményhez vezethet. Ráadásul nem is túl higiénikus. Ehelyett, ha ecsetet választasz, minimalizálhatod a felhasznált termék mennyiségét, és tisztább hatást érhetsz el a bőrödön.

Ezt a lépést óvatosan kell követnie, mivel ez az a termék, amely egységes tónust kölcsönöz az arcbőrének, és ez lesz az alapréteg a smink többi részéhez. Ha például túl sok alapozót viselsz, úgy fogsz kinézni, mintha “maszk” lenne rajtad. Még a finom vonalakba és ráncokba is belesüllyedhet, kiemelve azokat.

4. Mattító termékek használata

Az alapozók, a korrektorok és a mattító púderek arra szolgálnak, hogy a T-zónádat (homlok, orr és áll) csillogásmentessé tegyék, illetve hogy fixálják a sminkedet. Ha azonban más célra használod őket, vagy nem a megfelelő módon alkalmazod, akkor csökkentik az arcbőröd fényességét, és nem adják meg azt a kipihent külsőt. Ráadásul kiemelik a bőrödön lévő ráncokat.

Az ilyen típusú termékeket általában zsíros bőrre ajánlják, és csak a T-zónára szabad alkalmazni. Ha száraz vagy normál bőröd van, jobb, ha elkerülöd őket, és a zsírosodást egy jó bőrápolási rutinnal, nem pedig sminktermékekkel szabályozod.

5. Túl sok fényesség használata

Lehet, hogy szép és segít kitűnni, de a csillogást és a fényt csak a megfelelő okokból szabad alkalmazni. A fényes hatású vagy túlságosan csillogó alapozók és árnyékok hajlamosak kiemelni bőrünk textúráját, ezért kerüljük a ráncos vagy sötét karikás területeken való használatukat.

Másrészt viszont imádjuk a csillogást. A fényes szemhéjfestékek vagy a csillámot tartalmazó fajták azonban jobban láthatóvá teszik a szarkalábakat és a szem alatti táskákat.

Ugyanez történik a szánkkal is – a fényesek és vinyl finishű rúzsok kiemelik a finom vonalakat azon a területen.

6. Túlzásba vinni a bronzosító púdert

Ettől nagyon túlhajtottnak és a friss és természetes megjelenés ellenkezőjének tűnhetünk. A sminkszakértők azt javasolják, hogy kontrolláljuk, mennyi púdert használunk, és azt ajánlják, hogy fokozatosan vigyük fel, amíg el nem érjük a kívánt hatást. A következő területekre kell felvinni: a hajvonalra, az arcod középső részén (az egyik orcától a másikig haladva, az orrodon át) és az álladra.

7. Túl sok szempillaspirál felvitele az alsó szempillákra

A szempillaspirál a legnagyobb szövetségesünk, amikor szeretnénk feldobni a tekintetünket és tágítani a szemünket. Az alsó szempilláinkra való felvitelével azonban óvatosan bánjunk, mert a ráncokat jobban láthatóvá teheti.

Ezzel szemben a megfelelő mennyiségű terméket kell használnunk, hogy elkerüljük, hogy a felső szemhéjunkat kisebbnek tűnjön, és ne szűkítse tekintetünket. Ellenkező esetben a szempilláidat elkenődött réteggel vagy csomókkal fogod végezni, ami ápolatlan külsőt kölcsönözhet.

8. A szemöldököd elhanyagolása

A szemöldök az arc keretének számít. Az, hogy hogyan nézünk ki, nagyban függ attól, hogyan szedjük, fésüljük és sminkeljük őket. Fontos, hogy helyesen formázzuk őket, hogy a végén ne tűnjenek fáradtnak vagy öregnek, és hogy a színüknek megfelelő árnyalatú sminket használjunk.

Hasznos trükk, ha kifelé fésüljük őket, kissé felfelé húzva őket. Ezután vigyen fel egy kis zselét vagy szappant, és egy használaton kívüli és/vagy tiszta szempillaspirállal kontúrozza őket.

Ha sminkelni szeretné őket, válasszon olyan szemceruzát, amely világosabb árnyalattal büszkélkedhet, mint a szemöldöke színe (így természetesebbnek és kevésbé merevnek fog tűnni), és úgy körvonalazza őket, mintha a haját töltené ki.

9. Vastag szemceruza felvitele

A szemceruza felvitele az egyik legtrükkösebb dolog, ha sminkelésről van szó. Aprólékosnak kell lenned, és biztos kézzel kell rendelkezned. Az egyik leggyakoribb hiba a vastag szemceruza felvitele, amitől a szemhéjad kisebbnek és csukottnak tűnik. Az sem tanácsos, hogy a szemhéjfestéket az alsó szempillavonalon vigyük fel, és az sem, hogy feszesen húzzuk a szemhéjat. Emiatt a legjobb, ha mindig vékony vonalat húzol a szemhéjhoz közel.

10. Intenzív matt rúzsszínek használata

A bordó, barna, bor vagy sötétlila árnyalatú matt rúzs használata fáradtnak és öregnek mutat, mivel kiemeli az öregedés jeleit, és kevésbé harmonikussá teszi az arcot. Emellett a kicserepesedett ajkak hatását kelti, ami az idő múlásával csak még jobban ki fog hangsúlyozni. Jobb, ha valamilyen színes vagy semleges tónusú fényt vagy balzsamot kensz az ajkaidra – így hidratáltabbnak tűnnek.

11. A természetes tónusodtól eltérő rúzst választva

Egy másik gyakori hiba az ajkaink elkészítésekor, hogy olyan színt választunk, ami ütközik a bőrtónusunkkal. Például nem fog jól mutatni, ha barna árnyalatot választunk, amikor sápadt az arcszínünk. Ez természetellenesnek tűnő eredményt fog eredményezni, különösen, ha fáradtnak érezzük magunkat. Mindig tartsuk szem előtt bőr- és szemszínünket, valamint ajkaink vastagságát.

Fontosnak tartjuk, hogy átlássuk ezeket a hibákat, hiszen ezek kontraproduktív eredményhez vezethetnek. A smink fontos szövetségesünk abban, hogy hogyan nézünk ki és hogyan érezzük magunkat, ezért a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle.

11 Smink Hiba, Amelyek Miatt Ápolatlannak Tűnhetsz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!