11 Apró Divat Tipp, Ami Alapjaiban Változtatja Meg A Stílusodat:

Amikor megpróbáljuk, hogy a ruhánk nagyszerűen nézzen ki, gyakran hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatban emlékezni az apró nüanszokra, vagy egyáltalán nem figyelünk rájuk. Pedig általában éppen a részletek azok, amelyek a megjelenésünknek a teljesség érzetét adják, és egyben bizonyítják az illető tökéletes divatérzékét.

Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amelyekre érdemes odafigyelni, hogy öltözködésünk hibátlan és harmonikus legyen:

1. Gyöngyök

A gyöngysor gyönyörű kiegészítő, amelynek van egy hátránya – egy elegáns gyöngynyaklánc ritkán tűnik modernnek, és hajlamos arra, hogy tulajdonosa idősebbnek tűnjön. Ezért csak az igazi divatmániások tudják helyesen kiválasztani és kombinálni ezt a fajta kiegészítőt.

Van azonban jó hír mindazoknak, akik csodálják a gyöngyház gyengéd csillogását. A kiegészítők tervezői ugyanis egyre érdekesebb és modernebb lehetőségeket hoznak létre. Ma újra divatba jöttek az olyan dolgok, mint a nem ideális gömb alakú retro-gyöngyök, vagy a barokk gyöngyök. Az ilyen gyöngyökkel készült kiegészítők divatosak és modernek. Ha van kedve kísérletezni velük, kezdje a fülbevalókkal.

2. Órák

Az óra az egyik leghasznosabb kiegészítő. Javítják a vékony női csuklót, és kiegészítik egy olyan nő megjelenését, aki nem pazarolja az idejét. A Harper’s Bazaar szakértői szerint ma divatosak az átlátszó tokkal ellátott kiegészítők, ahol a szerkezet látható, valamint a hosszú szíjjal ellátott órák, amelyek többször is körbetekerhetik a csuklót, és a férfi stílusú órák.

Tekintettel a sokféle stílusra és az óramárkák számára, ez a kiegészítő bármilyen öltözékhez és széles árkategóriában választható. Ha mindennapos használatra keres órát, és szeretné, hogy illeszkedjen az alapvető ruhatárához, válasszon egy minimális részletességű tokot és egy semleges színű szíjat. Az összetett mintájú karkötős órák jó kiegészítői lehetnek egy esti megjelenésnek, és tökéletesek bizonyos esti eseményekre.

3. Selyemkendő

Nem könnyű úgy viselni egy selyemsálat, hogy közben fiatalosnak tűnj. A jó hír az, hogy ez a kiegészítő könnyedséget ad az összképnek, és felhívja a figyelmet bizonyos testrészekre. Ahogy a Vogue írja, manapság divatos a sálat a derék, a táska, a hajad, a felső, vagy akár csukló- és bokakarkötő díszeként használni. Ha inkább a nyakadra kötnél sálat, válassz olyan színt, amely kiemeli az arcbőröd tónusát, és hangsúlyozza a szemed és a hajad árnyalatát.

4. Állatmintás ruhák

A Vogue szerint az állatminták gyakran szerepelnek a divatkollekciókban, és idén rendkívül népszerűek. Szó szerint mindent díszítenek vele – a kabátoktól és szoknyáktól kezdve a ruhákig és harisnyákig. Ez a minta azonban trükkös lehet – vagy merész és játékos megjelenést eredményez, vagy mindent elront.

Nagyon gyakran elegáns és harmonikus öltözéket lehet létrehozni, ha csak egyetlen állatmintás darab van a megjelenésben. Ne feledd azt sem, hogy maga a minta eléggé kihívó, ami azt jelenti, hogy ne próbáld meg ezen felül kiemelni az alakodat egy rendkívül szűk stílussal, átlátszó betétekkel vagy miniszoknyával. Ellenkező esetben a végén ahelyett, hogy gyönyörű lenne, közönségesnek tűnhetsz.

5. Kimonók

A kimonófazonok még mindig népszerűek. Híresek a gazdag, élénk nyomatokról és az anyaguk textúrájáról. Ez a darab nemcsak nyáron használható, de még egy konzervatívabb megjelenést is felfrissíthetsz vele. A Vogue szakértői biztosak benne, hogy stílusossá teheted megjelenésedet, ha ruha helyett kimonót viselsz, vagy ha farmerhez és egy alap felsőhöz adod. Mindenesetre próbáld meg nem túlzásba vinni túl sok részlettel.

6. Szemüveg

Néha kényszerűségből hordunk szemüveget, máskor pedig – kiegészítőként. Mindkét esetben elég nagy kihívást jelent egy szép keret kiválasztása. A leküzdésére tett erőfeszítés azonban nem lesz hiábavaló, mert a szemüveg vonzza a figyelmet a szemre, korrigálhatja az arcvonásokat, és tanúbizonyságot tehet tulajdonosának jó stílusérzékéről. “Ma a merész fekete, a klasszikus teknőcszínű, a félig átlátszó műanyag és a “drótos” geometrikus keretek a divatosak” – írja Italo Pantano, az olasz Vogue divatszerkesztője. Itt az ideje, hogy kísérletezni kezdjünk.

7. Fejfedők

A Vogue szakértői hangsúlyozzák, hogy a széles karimájú kalapok, a pillbox kalapok, a gauchók (mint amilyeneket Zorro viselt), a panamák, a turbánok, a kepik, a texturált barettek és még sok más most divatos.

A magas kepi nagyobb magasságot ad, a panama szeszélyesebbé teszi a megjelenést, míg a turbán titokzatosabbá teszi a megjelenést. Ne félj kipróbálni a különböző fejfedőket, hogy kiderítsd, melyik illik hozzád a legjobban. Fontos azonban, hogy ne feledd, hogy az egész öltözékedhez, valamint az arcformádhoz is illeszkednie kell. A széles karimájú kalap például nem áll jól a háromszög alakú arcú nőknek – kiszélesíti az arcot, és vizuálisan középre “költözteti” a szemeket. Az orr formáját is kiemeli, amely kissé tökéletlen lehet.

8. Bralette

Ahogy a Glamour megjegyzi, a bralette olyan ruhatári alapdarabbá válik, amely nem megy ki a divatból. Csábító és merész képeket egyaránt készíthetsz a segítségével. A bralette-et szoknyához, farmerhez vagy magas derekú nadrághoz adhatod. Egy blúzt vagy pulóvert is felvehetsz hozzá, bőrdzsekit, blézert vagy kardigánt húzhatsz fölé, és meglátod, milyen hétköznapi dolgok változhatnak meg.

Ha sikerül kombinálnod a provokativitást és a gyengédséget, akkor a bralette a kedvenc ruhadarabod lesz, mert mindenhol a figyelem középpontjába kerülsz majd.

9. Férfi stílusú ruházat

Az utánozhatatlan Coco Chanel bebizonyította a divatvilágnak, hogy a férfi stílusú ruhák minden divatmániás ruhatárába illenek. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ez az ing vagy blézer elrejti az alakodat, de a valóságban igen hatékonyan fokozhatja egy nő vonzerejét. Ezt állítja Sharon Graubord, egy New York-i modern trendeket előrejelző ügynökség egyik topmenedzsere.

Válasszon ruhát a méretének megfelelően, hogy gyönyörű megjelenést teremtsen. A ruhákat pedig kombináld férfias és nőies részletekkel, a hideg és a meleg kontrasztjára játszva. A ragyogó smink, a feltűnő kiegészítők és táskák, valamint a magas sarkú cipők tökéletesen feldobhatják a férfias megjelenést.

10. Aszimmetrikus ruházat

Nem minden nő próbálná ki szívesen az aszimmetrikus részleteket tartalmazó megjelenést, mert ezek jelentősen megváltoztathatják a test arányait. Időnként azonban előnyös lehet számunkra, mert ez az egyenetlen szabás a szükséges helyekre irányítja a figyelmet, elterelve a figyelmet az aránytalan dolgokról vagy egyéb hiányosságokról. Például egy aszimmetrikus szoknya a lábakat hangsúlyozza, míg egy aszimmetrikus nyakkivágás a kulcscsontra, a nyakra és a mellekre irányítja a figyelmet.

Sarah Young, a The Independent brit lap divat- és szépségszakértője felvázolja, hogy manapság népszerűek az aszimmetrikus felsők a nyakon megkötött (chokeres) nyakkivágásokkal és a félvállas ruhák. Irodai viseletként olyan ingszerű felsőt ajánl, amely jól illik széles nadrághoz vagy rakott midi-szoknyához.

11. Magas sarkú cipő

Gyakran tévesen azt hiszik, hogy a magas platformos cipők elegánsnak és stílusosnak tűnnek. Azonban jobb, ha más típusú cipőket részesítünk előnyben, például az alacsony platformmal rendelkezőket vagy a platform nélkülieket. Mindez azért, mert a magas platformmal ellátott cipők hajlamosak aránytalanná tenni az egész testet, és a lábakat “patának” tűnnek.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a magas sarkú cipők mindig divatosak – elegánsnak, szépnek és kecsesnek tűnnek. Bármilyen megjelenést feldobhatnak, és mindenki figyelmének középpontjába állíthatnak.

11_divat_tipp_stilus_valtozas

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!