11 Cinikus Igazság Az Életről: Ezekre Kell Készen Állnod, Vagy A Mentális Egészséged Bánja!

A boldog emberek nem hordanak rózsaszín szemüveget, egyszerűen elfogadják a világot olyannak, amilyen. Mind tudják, hogy a világban sok kellemetlen és igazságtalan dolog van, és azok az emberek, akik ezt nem akarják észrevenni, csak újra és újra elkövetik ugyanazokat a hibákat. Az élet megmutatja nekünk, hogy nem kaphatunk meg mindent, amit akarunk, és minél hamarabb felismerjük ezt, annál jobb.

 

11 egyszerű igazság, amelyeket sokunk nem akar sem tudomásul venni, sem pedig elfogadni

 

Az élet értelmetlen, csak meg kell találni azt, amit szeretünk.

 

Sajnos nem tudhatjuk, hogy van-e az életünknek különleges célja. Mi értelme tehát arra pazarolni a drága időnket, hogy megpróbáljuk megmagyarázni a világ titkait? Minden értelmetlennek tűnik, ha nincs semmi az életedben, amit élvezel. Meg kell próbálnod megtalálni azokat a dolgokat, amelyeket élvezel, és ez lehetővé teszi, hogy élvezd az életedet.

 

Nem mindenkit érdekelnek a problémáid.

 

Sokan könnyen el tudják mondani másoknak a problémáikat: fáj a hátuk, alacsony a fizetésük, gonosz a főnökük. Rövid távon ezzel nincs semmi baj, viszont egy idő után kialakul az a kép róluk, hogy ezek csak fecsegő emberek, az embereket pedig idegesíti a nyafogásuk, és igyekeznek elkerülni őket.

 

Mielőtt panaszkodnál, hogy milyen igazságtalan a világ, gondold végig, miért osztod meg ezt: Segítséget kérsz, vagy csak kiereszted a gőzt? Ha valaki nem tud segíteni, mi értelme van mindezt elmondani neki?

 

Évről évre egyre unalmasabbá válik az életed.

 

Amikor ugyanazt csinálod újra és újra, megunod. Az élet pedig alapvetően abból áll, hogy minden nap újra és újra ugyanazokat a dolgokat csinálod. Lehet, hogy utazol, lovagolsz, vagy megtanulsz egy nyelvet, de évről évre egyre kevesebb olyan dolog lesz, ami meglep, és egyre gyakrabban érezheted úgy, hogy unatkozol, ami teljesen természetes.

 

Mindig lesz valaki, aki okosabb, fiatalabb és vonzóbb nálad.

 

Ezt különösen nehéz beismerni, de, muszáj ahhoz, hogy reálisan fel tudd becsülni a saját fontosságodat mások számára. Ha azt hiszed, hogy különleges vagy, akkor illúzióban élsz, és nagyon hamar meg fogsz fizetni érte.

 

Miért jelent ez problémát? Egy lány beleszeret egy srácba, akit nem tud irányítani, és azt hiszi, hogy vele együtt megváltozik, mert ő különleges. Természetesen ez soha nem fog megtörténni. Vagy egy alkalmazott elmondja a főnökének, hogy elmegy, remélve, hogy a főnök majd könyörögni fog neki, hogy maradjon. De a főnök csak úgy elengedi őket, és elveszítik az állásukat. Szóval, minél hamarabb rájössz, hogy igazából mindenki pótolható, annál jobb lesz az életed.

 

A hozzánk legközelebb álló emberek általában a legjobban bántanak minket.

 

A szeretteid ismerik a gyengeségeidet, és néha szándékosan ott ütnek meg, ahol fáj. Ezek a legnehezebb időszakok, mert ezt soha nem várjuk tőlük. A károk csökkentése érdekében csak csökkentsük az elvárásainkat. Ők is ugyanolyan emberek, mint te, ők is követnek el hibákat, és nekik is megvannak a saját vágyaik, amelyek nem mindig egyeznek a tieiddel.

 

Az emberek kihasználnak téged, ha nem tiszteled önmagad.

 

Ez egyszerű: ha nem becsülöd meg a saját idődet és erődet, akkor más emberekre fogod költeni, és úgy fogod érezni, mintha ez a saját döntésed lenne. Újra és újra segítesz valakinek, aztán kiderül, hogy csak megengedte, hogy segíts neki, de nincs mit visszaadnia neked, és amikor már nem veszik hasznodat, akkor egyszerűen elhagynak téged.

 

Nem arról van szó, hogy az emberek nem hálásak, hanem arról, hogy nem értékeled magad eléggé. Először magadra gondolj, aztán a rokonaidra és más emberekre, akiknek szükségük van a segítségedre.

 

Az egészséged romlani fog.

 

Nyilvánvaló, hogy 40 évesen már nem úgy fogod érezni magad, mint 20 évesen. Minél hamarabb felismered ezt, és teszel ellene, annál jobban fogod érezni magad a jövőben.

 

A rossz szokások elősegítik a betegségek gyorsabb megjelenését. Az orvosok szerint a hibás gének töltik meg a fegyvert, a rossz szokások pedig meghúzzák a ravaszt. Ezért érdemes gyalogolni azt a plusz egy kilométert, gyorskaja helyett néhány zöldséget enni vacsorára, vagy kivenni egy extra szabadnapot, ha fáradt vagy. Nem lehet és nem is szabad úgy bánni magaddal, mintha örökké fiatalok maradnánk.

 

Amikor megöregszel, egyedül leszel, és erre fel kell készülnöd.

 

Fizikailag és lelkileg is készen kell állnod. Bármilyen szomorú is ez, a korral egyre kevesebb társas interakció jár. A gyerekek és az unokák nem menthetnek meg minket a magánytól, és amikor idősek leszünk, az időnk nagy részét egyedül töltjük.

 

De az öregkor nem is olyan ijesztő. Manapság az idős embereknek több lehetőségük van: tovább dolgozhatnak (ha jók abban, amit csinálnak) vagy különböző hobbikat űzhetnek. Minden azon múlik, hogyan kezeli az öregedést: ha újragondolod a társadalomban és a világban elfoglalt helyedet, akkor alkalmazkodhatsz a dolgok új módjához.

 

Nagy esély van rá, hogy nem a jelenlegi pároddal fogod leélni az életedet.

 

Az örök szerelem ígéreteit nagyon ritkán tartják be. A szociális szakértők úgy vélik, hogy az emberek hajlamosak partnert váltani. Az érzelmek elmúlnak, és ezt szem előtt kell tartanod, ha párkapcsolatban élsz. Nem hagyhatod, hogy a másik személy legyen a mindened az életedben. Ha egy nap megszűnik szeretni téged, akkor az egész életedet a nulláról kell felépítened, és ez kemény dolog.

 

Egy kapcsolatban gyakran előfordul, hogy az egyik ember szeret, a másikat pedig szeretik.

 

Ha úgy érzed, hogy többet adsz, mint amennyit kapsz a kapcsolatodban, az azért van, mert ez valószínűleg igaz. Ez vagy azért történik, mert a partnered nem úgy mutatja ki a szeretetét, ahogyan te szeretnéd, vagy azért, mert nem szeret téged, hanem csak jól érzi magát veled. Az első esetben, ha egyszerűen elmondod a másiknak, hogy mit szeretnél, lehet, hogy megpróbál megváltozni. Ha pedig nem történik változás, akkor valószínűleg a második problémával küzdesz, és el kell döntened, hogy valóban szükséged van-e erre a kapcsolatra.

 

Kapcsolat helyett önmagadon kell dolgozni.

 

Sokan úgy értelmezik a “kapcsolat rendbetételét”, hogy megpróbálod megváltoztatni a partneredet, ultimátumokat állítasz, és harcolsz a saját érdekeidért. Mindezek a lépések valószínűleg csak még nagyobb válsághoz vezetnek. Ahelyett, hogy megpróbálnád rávenni a partneredet valamire, a pszichológusok azt javasolják, hogy add meg neki, amit akar. Tehát nem a kapcsolatodon kell dolgoznod, hanem magadon, és ez mindkettőtökre igaz.

11 Cinikus Igazság Az Életről Ezekre Kell Készen Állnod, Vagy A Mentális Egészséged Bánja!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!