11 Alapvető Viselet, Amik Már Kimentek A Divatból:

Köztudott, hogy az alapruhatárnak minőségi ruhadarabokat kell tartalmaznia, amelyek jól illenek az egyszerű és a dizájner ruhákhoz egyaránt, és soha nem mennek ki a divatból. Nos, ez szinte teljesen igaz. Ez azért van, mert ezek az úgynevezett “klasszikus” ruhadarabok néha nem bírják ki az idő hatását, és végül elavulnak.

Alaposan tanulmányoztuk a divatvilág különböző szakértőinek véleményét, és kiderítettük, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek korábban alapdarabnak számítottak, mára viszont reménytelenül elavultak:

 

Nude harisnyanadrág lycrával

A stylistok már régóta javasolják, hogy mondjunk le a nude lycra harisnyáról. Először is, a fényesség miatt a lábaknak több volument ad, ráadásul a fényes harisnyanadrág az egész öltözéket olcsóbbá teszi. A matt harisnyanadrágok viszont karcsúbbá és elegánsabbá teszik a lábakat. Amikor ruhákat vásárolsz az alapruhatárba, ne feledkezz meg a szabályról – minél vékonyabb a nude harisnyanadrág, annál elegánsabban mutat a lábakon.

Fehér ing varrott bújtatókkal

Úgy tűnhet, hogy egy egyszerű fehér ing a legjobb választás mind az üzleti tárgyalásokhoz, mind a barátaiddal való kötetlen lógáshoz. De itt is van néhány árnyalat. Az ingek régebben szűk szabásúak voltak, több varrott bújtatóval együtt, amelyek a test ívének hangsúlyozásához voltak szükségesek. Ma azonban a lazább szabású ingek inkább a laza, elegáns stílust szimbolizálják.

A szakértők azt tanácsolják, hogy kerüljük a szatén anyagokat és a szűk sziluetteket. A finoman elegáns megjelenéshez egyszerűen húzd fel egy kicsit az ujjakat, és adj az öltözékhez egy elegáns órát vagy karkötőt.

Térdig érő ceruzaszoknya

A híres ceruzaszoknya az a ruhadarab, amelyet a tervezők és nők milliói is évekig csodálni fognak. A stylistok azonban arra intenek, hogy szabaduljunk meg a műszálas szoknyáktól, amelyek bár kiemelik a testet, olcsónak és hanyagnak tűnnek. Az ideális ceruzaszoknya nem lehet túl szűk vagy túl rövid. Inkább olyan sűrű anyagból készült mintákat válasszunk, amelyek megtartják az alakjukat, és a hosszuk éppen a térd alá ér.

Rövid szabású blézer

A zakó, akárcsak a nadrágkosztüm, soha nem veszítheti el aktualitását. De ez is átesett néhány változáson. Manapság a két- vagy egyberészes, félig szabott vagy laza szabású zakó alapvető ruhadarabnak számít. És nem kell, hogy túlméretezett legyen. Fontos, hogy a kabát ne legyen túl rövid, túl szűk, vagy ne büszkélkedjen karcsú szabással.

Finom kötött kardigán

Valószínűleg minden lánynak volt már a szekrényében egy apró gombokkal ellátott kötött kardigán. Általában fehér irodai inggel és szűk farmerrel kombinálják. A vékony kötött ruhadarabok általában nem tudják jól megtartani az alakjukat, és az alatta viselt ing ujjai állandóan összecsomósodnak.

 

Szerencsére ma már ezt a modellt felváltotta a vaskos kötött kardigán. Nem túl szoros, de nem is túl bő, jól tartja az alakját, és tökéletesen átmelegít, még a leghidegebb időben is.

Tehénnyakú pulóver

Hideg időben nehéz nélkülözni egy meleg pulóvert. Ez a ruhadarab szinte mindenhez jól illik, a kosztümnadrágoktól és a szabott szoknyáktól kezdve a trendi farmerekig és a lenge ruhákig.

A szakértők azonban azt javasolják, hogy a szekrény legtávolabbi polcára tegyük a terjedelmes, lógó gallérral ellátott pulóvert. Egy ilyen darab gyakran hanyagul néz ki, és felesleges volument ad a felsőtestnek. Cserélje le ezt az elavult darabot egy hangulatos garbó pulóverre.

Karcsú szabású bőrdzseki

A bőr motorosdzseki már régóta az alapruhatár része – egyszerű, alkalmi farmerrel és romantikus ruhákkal egyaránt könnyen kombinálható. Az egyetlen dolog, amire a stylistok külön figyelmet kérnek, hogy a kabát egy kicsit laza maradjon, hogy könnyen viselhess alatta pulóvert vagy kapucnis pulóvert. A túl szűk bőrdzseki ma már antitrendnek számít.

Szorosan illeszkedő pehelykabát

A takaros, testhezálló pehelykabátok teljesen alkalmatlannak bizonyultak a hideg télre. Nemcsak, hogy alig vagy egyáltalán nem adnak meleget, de egyszerűen lehetetlen alatta egy pólónál vastagabbat viselni. A stylistok azt javasolják, hogy a következő elv alapján válasszunk pehelykabátot: minél több levegő van a test és a kabát között, annál jobb. A takarókra emlékeztető pehelykabátok pedig 100%-ban megfelelnek ennek a szabálynak.

Szűk farmer

Az egykor népszerű skinny farmerek a feledés homályába merültek. Helyüket az egyenes farmerek és más laza modellek vették át, amelyeket sokkal könnyebb felvenni, és nem hívják fel a figyelmet a láb tökéletlenségeire. Ezeknek a farmereknek az az előnye, hogy a vékony és a gömbölyded hölgyeknek egyaránt jól állnak.

Rövid bokacsizma

A rövid bokacsizma közel állt ahhoz, hogy alapvető ruhadarab legyen, de mára reménytelenül elavultnak számít, és átadta helyét a magasabb szárú cipőmodelleknek. Ennek a változásnak azonban megvannak az előnyei is. Először is, a rövid bokacsizmák gyakran nem mutatnak vonzónak, mert a bokánál “elvágják” a lábat, és vizuálisan rövidebbnek tűnnek. Másodszor, többé nem kell próbálkoznia azzal, hogyan kombinálja megfelelően az ilyen cipőket nadrággal és farmerrel, hogy ne kelljen csupasz lábat viselnie a fagyos hidegben.

Szűk fehér póló

A klasszikus fehér póló valószínűleg a legelterjedtebb ruhatári darab. De mint kiderült, nem is olyan könnyű kiválasztani a megfelelő fajtát.

A női idomokat hangsúlyozó, testhezálló modell már a múlté. Helyét a bő szabású fehér póló vette át. Meglehetősen sűrű pamutanyagból varrták, nem tűnik átlátszónak, és nem is illeszkedik szorosan a mellkason és a csípőn – ugyanakkor nem lóg, mint egy zsák, és jól ül a vállakon.

11 Alapvető Viselet, Amik Már Kimentek A Divatból

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!