10 Természetes Összetevő, Ami Megállítja A Hajhullást:

Egyszer olvastam ezt a gyönyörű mondást: “Fektess bátran a hajadba, mert ezt a koronát soha nem veszed le”.

 

 

Napjainkban a hajhullással nemcsak a nők, hanem a férfiak is szembesülnek. Míg sokan inkább hajápolási termékekbe és hajnövesztő kezelésekbe fektetnek be, addig mások természetesebb módszereket keresnek a hajnövekedés javítására.

 

Íme tíz ilyen természetes összetevő, amelyekről köztudott, hogy fokozzák a hajnövekedést.

1. Rozmaring:

 

Egészen biztos vagyok benne, hogy mindenki hallott már arról, hogy ezt a gyógynövényt tészták vagy más kontinentális ételek ízesítésére használják, de azt vajon tudod-e, hogy hajnövesztő tulajdonságokkal is rendelkezik? A rozmaring illóolajáról ismert, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek az ember szervezetének javítani a vérkeringést és csökkenteni a hajhullást azáltal, hogy biztosítják a hajhagymák megfelelő vérellátását. Adjon néhány cseppet a hajolajhoz, masszírozzuk be. Hagyjuk rajta 30 percig, majd mossuk le.

 

 

2. Hagyma:

 

A hagyma kénben gazdag, ami bizonyítottan fokozza a haj növekedését. A hagymalé (a hajolajjal együtt, ami nem kötelező) a fejbőrre kenve segítheti a hajnövekedést. Hidratáltan tartja a hajat és a fejbőrt, és táplálja a hajtüszőket.

 

 

3. Amla:

 

Az indiai egres, közismert nevén az amla, hajnövekedést serkentő tulajdonságokkal rendelkezik, miközben megakadályozza a haj korai őszülését és jobb volument ad a hajnak. Az amla a haj növekedésére három formában használható – a levének kivonása és a fejbőrre való felvitele, az amla hajolaj vagy az amla por hajmaszk.

 

 

4. Rizsvíz:

 

A rizs világszerte több mint 3,5 milliárd ember számára alapvető élelmiszer, így azok számára, akik napi szinten fogyasztanak rizst kézen fekvőnek tűnhet a kérdés, hogy miért csak a rizst használjuk fel és a levével miért nem kezdünk semmit? A rizsszemek keményítőben és aminosavakban gazdagok. Érdemes kiprobálni tehát a rizsvizes öblítést a hajnövekedésért.

 

 

5. Görögszéna:

 

A görögszénamag, közismertebb nevén metimag, gazdag vas- és fehérjeforrás. Áztassunk be 1 evőkanál görögszénamagot 2 csésze vízbe egy éjszakára, és ezt a vizet hajmosás előtt 30 perccel használjuk a hajunkra, hogy elősegítsük a hajnövekedést, és a hajunknak volument is adjunk. Segít továbbá csökkenteni a korpásodást a hajban.

 

 

6. Menta:

 

A mentát rengeteg ételünkben és italunkban használjuk, viszont kevésbé ismert tény, hogy a hajunkra is képes kiváló hatást gyakorolni. A menta antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így képes elpusztítani a fejbőrön megtelepedő káros baktériumokat. A mentavíz vagy menta illóolajok formájában használt menta, képes a hajnövekedés javítására, mivel táplálja a hajhagymákat.

 

 

7. Aloe Vera:

 

Az Aloe Vera egy proteolitikus enzimként (proteázok) ismert enzimet tartalmaz, amely segít a fejbőr pórusainak eltömődésének feloldásában, valamint táplálja és hidratálja a fejbőrt. Sok összetevője van, amelyek közé tartoznak a hajnövekedést elősegítő vitaminok, a folsav és a kolin.

 

 

8. Brahmi:

 

A brahmi olyan, mint az a növény, amely néha vadon nő a kertedben, és könnyen kerti gyomnak tűnhet, de kevesen tudjuk, hogy számos egészségügyi előnye van, és ezek egyike a hajnövekedés előidézése. A brahmi levelekből házi hajmaszkot készíthetünk, vagy akár házi olajat is, amit aztán a hajra és a fejbőrre kenhetünk. Kimutatták, hogy a brahmi hasznos a korpásodás és a fejbőr viszketésének csökkentésében.

 

 

9. Bhringraj:

 

A bhringraj a napraforgófélék családjába tartozó növény, amelyet általában “hamis margaréta” néven ismernek. A Bhringraj kivonat vagy Bhringraj olaj arról ismert, hogy meghosszabbítja a hajnövekedés anagén fázisát (aktív növekedési fázis). Emellett erősíti a hajhagymákat, táplálja őket, és megakadályozza a korai őszülést.

 

 

10. Fekete magvak:

 

Ezek a bizonyos fekete magvak kalonji magvak vagy nigella magvak néven is ismertek, és tele vannak antioxidánsokkal, valamint olyan tápanyagokkal, amelyek segítik a haj növekedését. Gyulladáscsökkentő tulajdonságaik csökkentik a fejbőrrel kapcsolatos gyulladások kialakulásának kockázatát, valamint segítenek felvenni a harcot a korpásodással és más hajproblémákkal.

 

Jóból is megárt a sok!

Ne feledjétek, hogy nem szabad túlzásba vinni ezeket a természetes hajnövesztő szereket. Minden eredmény időbe telik, mire megmutatkozik, és a türelem a kulcs. Minden ember teste másképp reagál, és ha bármilyen irritációt okoz a fenti listában említett növények használata, akkor azonnal mossuk le, és hagyjuk abba a használatát.

 

10 Természetes Összetevő, Ami Megállítja A Hajhullást

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!