10 Tanács, Ami Minden Párnál Életben Tudja Tartani A Szikrát Életük Végéig:

Sok hosszú távú partner és házaspár számára normális, hogy elveszítik a közmondásos szikrát. Minden pár idővel túljut az úgynevezett mézeshetek szakaszán. Aztán rájönnek, hogy a való életben a kapcsolatok mégsem olyanok, mint a kedvenc romantikus filmjeikben.

A való világban a kapcsolatok kevésbé a szikrázásról szólnak, mint inkább arról, hogy a tűz égve maradjon.

 

 

Ezért összegyűjtöttük ezeket a szerelmi tanácsokat, hogy segítsen a pároknak újra megbecsülni a fontos társukat.


1. Gyakorold a 6 másodperces csókot.

Próbáltad már megmérni, hogy mennyi ideig csókolod a párodat? Dr. John Gottman, a Gottman Intézet alapítója azt javasolja, hogy legalább 6 másodpercig csókold meg a párodat.

Ennek alapgondolata az, hogy a 6 másodperc sokkal figyelmesebb csókra ösztönöz, mint mondjuk egy másodperc töredéke alatt az arcra adott puszi. Ez elég hosszú idő ahhoz, hogy lényegében fizikailag is kapcsolódjon a partneréhez, de nem túl hosszú ahhoz, hogy lekésse a munkába tartó buszt. Emellett megbecsülést épít, és növeli a szeretetet ön és a másik fél között.

2. Ismerjétek meg egymás szeretetnyelvét.

Az 5 szeretetnyelv koncepcióját Dr. Gary Chapman tanácsadó és lelkész alkotta meg. Dióhéjban ez az az 5 fő mód, ahogyan a szeretetünket legszívesebben kimutatjuk, és ahogyan azt szeretnénk, hogy viszonzásul szeretetet mutassanak nekünk.

Ahhoz, hogy partnered boldog legyen, ha megismered a szeretet fogadásának preferált módját, csodákat tehetsz, hogy a tűz égve maradjon. Nézze meg, hogy a partnerének melyik szeretetnyelv tetszik a legjobban:

  • szolgálat
  • ajándék
  • megerősítő szavak
  • minőségi időtöltés
  • fizikai érintés


3. Használjon egy speciális kódot, amelyet csak ti ismertek.

Amellett, hogy titkosszolgálati ügynöknek érezheted magad (ami mindig klassz ötlet), egy speciális kód segíthet a pároknak a kellemetlen pillanatokban. Ez lehet olyan butaság is, mint például a “guacamole” mondás, ami azt jelenti, hogy “mennünk kell, nincs kérdés”. Így például, ha a partnered el akar menni egy eseményről, csak annyit kell mondania, hogy “guacamole”, és már mehetsz is a kocsiért.

Egy másik példa: a pároknak is lehet egy kódjuk az “időkérésre”, amelyet egy heves vita közepén használhatnak. Ez egyfajta vészfékként szolgál. Később értékelhetik, hogy indokolt volt-e az időkérés, de a külön töltött idő teret adhat nekik, hogy kiengedjék a gőzt, és perspektívát nyerjenek.

4. “Segíthetek?” 3 olyan szó, amely erősebb, mint a “szeretlek”.

Amikor látod, hogy a házastársad a szennyest hajtogatja, vacsorát készít vagy füvet nyír, nincs is édesebb, mint segítő kezet nyújtani neki. Nemcsak a munka lesz gyorsabban elvégezve, de többszörös pluszpontot is szerezhetsz azzal, hogy megmutatod a partnerednek, mennyire törődsz vele, és mennyire értékeled őt.

Még jobb, ha a házimunka kapcsán a pár leülhet, és megfelelő beszélgetést folytathat arról, hogy ki milyen házimunkáért felelős. Ha a partnere nehezen boldogul egy adott feladattal, értse meg, hogy mi okoz neki nehézséget, és kössön kompromisszumot.

5. Találjatok mélyebb témákat, amelyekkel foglalkozhattok.

Vegye észre, hogy néha a régóta együtt élő párok közötti beszélgetések olyan általános kérdésekre süllyednek le, mint például: “Mi lesz a vacsora?” vagy “Mikor jössz haza?”. Sok párt annyira elragad a mindennapok mókuskereke, hogy néha elfelejtenek szünetet tartani és tartalmas beszélgetéseket folytatni a másik féllel.

A mélyebb témák megtalálása nemcsak a jobb kommunikációt segíti elő, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a partnerek többet tudjanak meg egymásról.

6. Beszélj kevesebbet, hallgass többet!

Fontos megjegyezni, hogy amikor a partnered megszellőzteti a problémáit, akkor nem feltétlenül arra van szüksége, hogy megoldd a problémáját. Legtöbbször csak arra van szükség, hogy meghallgasd őket.

Az aktív hallgatással nyújtott érzelmi támogatás ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a gyakorlati megoldások felajánlása. Küzdj a késztetés ellen, hogy mindig a hős akarj lenni, aki megoldja a partnere gondjait és légy a legjobb barát, aki elismeri a problémáikat, és megnyugtatja őt, hogy a végén minden rendben lesz.

7. Élvezd a csendes pillanatokat.

 

A házasság nem az izgalmas kalandok végtelen világa. A párok nem mindig indulnak spontán utazásokra, nem élvezik a szórakoztató hobbikat, és nem járnak romantikus randevúkra. Sőt, épp ellenkezőleg.

Sokszor azon kapod magad, hogy csendben lógsz a házastársaddal egy szobában, és semmi különösebben fontosat nem csinálsz. És ez valójában gyönyörű, még akkor is, ha mindketten a saját dolgaikat végzik, miközben ugyanazt a teret osztják meg. Ezekben a csendben töltött pillanatokban tanuljátok meg értékelni egymás jelenlétét. Ha ilyen szintű könnyedséggel rendelkeztek, az meleg komfortérzetet fog adni nektek.

8. Kerülje az időhúzást vagy az elzárkózást.

Az elakadás az, amikor valaki a vita közepén elzárkózik, és Dr. John Gottman terapeuta szerint ez az egyik legnagyobb tényező, amely hozzájárul a sikertelen kapcsolatokhoz.

Amikor a kőkeményen elhallgat a másik fél és nyugodt külsőt színlel, az egyet jelent azzal, hogy azt mondja a partnerének: “Nem érdekel már, amit mondasz”. Talán csak az a szándéka, hogy pillanatnyilag csak hagyja, hogy a dolgok lenyugodjanak, de ez a módszer végső soron káros. Ehelyett jobb, ha szünetet kér, és közli a partnerével, hogy időre van szüksége, hogy feldolgozza az érzéseit. Aztán, amikor a por leülepedett, térjen vissza az aktuális megbeszélésre.

9. A szeretet apró cselekedetei romantikusabbak, mint a nagy gesztusok.

A nagy, jól megszervezett meglepetések ultra-romantikusnak tűnhetnek. De a gyakori apró gesztusok azok, amelyek igazán erősítik a kapcsolatot. Amellett, hogy nehezebb hamisítani, a szeretet apró tettei következetességet mutatnak.

Ezek lehetnek olyan egyszerűek, mint minden reggel egy szerelmes üzenetet írni, megkérdezni a partnered, hogy telik a napja, vagy hazahozni egy kis ajándékot, ami azt üzeni, hogy gondoltál rá. A másik fél biztosan újra érezni fogja a pillangókat, mint amikor elkezdtetek randizni.

10. Ne feledkezz meg arról, hogy gondoskodj magadról.

Csak azért, mert kapcsolatban élsz, nem jelenti azt, hogy az egész világodnak a párod körül kell forognia. Még mindig időt kell szakítanod magadra, hogy a lehető legjobb partner lehess.

Tartsa magát fitten, táplálkozzon egészségesen, vagy töltsön el egy kis időt a gyógyfürdőben. Azzal sincs semmi baj, ha egyedül megy nyaralni. Azzal, hogy törődsz magaddal és befektetsz a saját jólétedbe, megmutatod a párodnak, hogy a legjobb önmagadat akarod adni neki.

10 Tanács, Ami Minden Párnál Életben Tudja Tartani A Szikrát Életük Végéig

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!