10 Szokás, Ami A Statisztikák Alapján Minden “Jól Öregedő” Nő Életében Jelen Van:

Az öregedéssel nincs semmi baj – az öregedés olyan kiváltság, amelyet egyesek nem kapnak meg. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy lehet jól öregedni. Hallottam már, hogy az, hogy mennyire öregszünk jól, leginkább a genetikán múlik, azonban a New York-i Columbia Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy az egypetéjű ikrek, akik különböző életmódot folytattak, különbözőképpen öregedtek. Sőt, az életmód sokkal nagyobb szerepet játszott abban, hogy mennyire öregszünk jól, mint a genetikai hatások.

 

Ez a cikk a lassan öregedő nők tíz legfontosabb szokását sorolja fel.

 

1. A lassan öregedő nők Minden nap használnak SPF-et

 

A napkárosodás a ráncok első számú oka. Az UV-sugarak öregségi foltokhoz és más típusú elszíneződésekhez is vezetnek a bőrön. Egy 298, 30 és 78 év közötti kaukázusi nőn végzett vizsgálat kimutatta, hogy a látható arc öregedési jeleinek 80%-áért az UV-expozíció a felelős.

 

2. A lassan öregedő nők igyekeznek tisztább levegőt lélegezni

 

A nagyvárosokban a belélegzett levegő minősége komolyan romlott, és a közlekedési kipufogógázok az egyik legmérgezőbb anyag a bőrre nézve. Az utóbbi időben egyre több tanulmány mutatja, hogy a légszennyezés a bőr öregedésének egyik fő oka lehet. Az olyan szennyezett nagyvárosok, mint Budapest, és más európai nagyvárosok is különösen érintettek.

 

A szennyezés fokozza a bőr öregedésének jeleit, például a sötét foltokat és a ráncokat. A szennyezett környezetben élők a bőr nedvességtartalmának csökkenését is kimutatták, ami szárazabb bőrt eredményez, amely nagyobb valószínűséggel ráncosodik.

 

3. A lassan öregedő nők nem dohányoznak és nem isznak alkoholt

 

A dohányzás és az alkoholfogyasztás mindenféle egészségügyi problémához vezet, és kimeríti a szervezetünk tápanyagait. A dohányosoknál a szájuk körül több a finom ránc, és nagyobb valószínűséggel alakulnak ki rossz fogak. A dohányzás emellett megfosztja a szervezetet az oxigéntől, és idővel felgyorsíthatja az öregedést. A túlzott alkoholfogyasztás bőrelszíneződést, gyenge izomtónust és érszakadást vagy pókhálós vénákat is okozhat.

 

4. A lassan öregedő nők sok vizet isznak

 

A fiatalos bőr magas víztartalmának köszönhetően megőrzi rugalmasságát és hajlékonyságát. Tanulmányok kimutatták, hogy azoknak a nőknek, akik rendszeresen sok vizet isznak, hidratáltabb és kevésbé ráncos a bőrük. Egy tanulmány 49 egészséges nő vízbevitelét vizsgálta, akiket aztán két csoportra osztottak: az első csoport kevesebb mint 3,2 litert ivott naponta, a második csoport pedig több mint 3,2 litert naponta. Ezután a második csoport napi étrendjéhez 1 hónapon keresztül körülbelül 2 liter plusz vizet adtak hozzá, hogy tanulmányozzák a megnövekedett vízfogyasztás hatását a bőrükre. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a nők vízfogyasztásának növelése a bőrük hidratáltsági szintjének jelentős növekedéséhez vezetett.

 

5. Azok a nők, akik lassan öregszenek Megfelelő ételeket esznek

 

Kerülni kell a gyulladást okozó ételeket, például a finomított cukrot, a fehér lisztet és a túlzott tejtermékeket; a szervezetben lévő gyulladások hozzájárulnak az öregedési folyamathoz. Ugyanakkor igyekezz egészségesebb ételeket, például lazacot, dióféléket, spenótot, szardíniát és fokhagymát fogyasztani. A lazac és a szardínia egyaránt tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek a végső öregedésgátló tápanyagok. Az omega-3 zsírsavak erősítik a bőr külső hámsejtrétegét. Segítenek a bőrnek megtartani a vizet, ami dúsabb, puhább bőrt eredményez, és ez segít megelőzni a ráncok kialakulását. Az omega-3 zsírsavak segítenek javítani a bőr minőségét és textúráját is.

 

6. A lassan öregedő nők egészséges testsúlyt tartanak fenn

 

A túl sovány vagy túl nehéz testalkat tovább fokozhatja az öregedési folyamatot. Ha túl sovány vagy, az csökkenti az arcodban lévő természetes zsírokat, ami lehetővé teheti a bőr megereszkedését, és a ráncok megjelenését is fokozza. Ugyanakkor a túlsúly számos krónikus egészségügyi problémához vezethet, amelyek hozzájárulnak az öregedési folyamathoz.

 

7. A lassan öregedő nők pozitív gondolkodásmódot tartanak fenn

 

Az elméd jelentős szerepet játszik abban, hogy gyorsan vagy lassan öregszel. A boldogabb emberek, akikben több az optimizmus és a remény, tovább élnek és kevesebb egészségügyi problémájuk van. A harag és a szorongás előbb-utóbb megjelenhet az arcodon vonalak és ráncok formájában. A ráncok akkor alakulnak ki, amikor az arcokon krónikusan szomorú vagy dühös érzelmek fejeződnek ki. Egy boldogabb embernek kevesebb ráncnyom van, mert az izmok több időt töltöttek relaxált állapotban.

 

8. A lassan öregedő nők kezelik a stresszt

 

A krónikusan magas stressz gyorsabb öregedést okoz. Eltekintve attól, hogy az aggódó arcnak milyen hatása van az arc ráncaira, a stressz az egészségünk minden területére hatással van. Azok az emberek, akiket rendszeresen elborít a stressz, hajlamosak olyan betegségekre is, amelyek elősegítik az öregedési folyamatot. Az én ajánlásom az életedben lévő stressz kezelésére az, hogy kezdj el naponta meditálni.

 

9. A lassan öregedő nők aktívan tartják az agyukat

 

Ha azt akarod, hogy az agyad fiatal és éles maradjon, folyamatosan használnod kell. Próbáld meg rendszeresen gyakorolni az agyadat mentálisan stimuláló tevékenységekkel, például rejtvényekkel, játékokkal és hobbikkal. Fontos, hogy egész életedben folyamatosan tanulj, hogy késleltesd az öregedést. Igyekszem olyan dolgokat csinálni, amelyek serkentik az agyam kreatív oldalát, például musicalekbe és színházba járni, valamint olyan egyéb hobbikat, mint az írás, az olvasás és a sakkozás.

 

10. A lassan öregedő nők eleget alszanak

 

Az alvásmegvonás összefüggésbe hozható a bőr öregedésével, valamint a gyenge kognitív teljesítménnyel. Az ohiói Clevelandi Egyetem Bőrgyógyászati Tanszékének tanulmánya kimutatta, hogy a krónikusan rossz alvás összefüggésbe hozható az öregedés fokozott jeleivel, beleértve a bőr barrier funkciójának csökkenését.

10 Szokás, Ami A Statisztikák Alapján Minden “Jól Öregedő” Nő Életében Jelen Van

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!