10 Szépségápolási Hiba, Amit Elkövetünk Anélkül, Hogy Tudnánk Róla:

Néha úgy tűnik, hogy a kiváló minőségű és drága szépségápolási termékeknek nincs semmilyen hatása a bőrünkre. Ennek számos oka lehet: megbízhatatlan forgalmazó, lejárt termék, vagy személyes intoleranciánk bizonyos összetevőkkel szemben. Néha pedig egyszerűen csak nem megfelelően használunk egy új szépségápolási terméket vagy kütyüt.

 

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen szépségápolási hibákat követünk el leggyakrabban. Kiderült, hogy elég sok van belőlük.

 

Tapaszok felvitele közvetlenül a szem alá

 

A szem alatti tapaszok kiváló találmányok azok számára, akik nem hajlandóak sok időt áldozni a bőrápolásra. Láthatóan hidratált és sima bőrt ígérnek mindössze 15 perc alatt. Azonban nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően használni ezt a szépségápolási terméket.

 

Problémától függően a tapaszokat a szem belső sarkára lehet felhelyezni a keskeny végükkel (így a széles rész kisimítja a szarkalábakat) vagy a széles végükkel (a szem alatti puffadtság és ráncok eltüntetésére). Túl közel a szemhez azonban kategorikusan nem ajánlott a felhelyezésük: nagy a veszélye, hogy bőrpírt és irritációt idéznek elő.

 

A száraz kefélés rossz alkalmazása

 

A száraz kefélés egy egyszerű és megfizethető testmasszázs, amelyet otthon is elvégezhetünk. Javítja a vérkeringést, elősegíti a nyirokáramlást és a nyirokelvezetést. Valójában megteremti a test természetes méregtelenítésének feltételeit, és javítja a bőr állapotát. A jó eredmények elérése érdekében azonban a száraz kefélést helyesen kell végezni.

 

Nem szabad csak úgy véletlenszerűen mozgatni a kefét. Mivel a nyirok a szív felé áramlik, az ellenkező irányú masszírozás nem lesz hatékony. Ezenkívül ügyelnie kell arra is, hogy milyen erősségű nyomást alkalmaz. A kemény sörték a bőr megújulása helyett kellemetlen irritációt okozhatnak.

 

A gua sha arcmasszázstól plasztikai sebészeti hatást várunk

 

A kvarcból készült gua sha eszközök manapság egyre népszerűbbek. Az emberek gyakran azért vásárolják meg őket, hogy gua sha technikával végezzék el a vízelvezető masszázst, észrevehető emelő és simító hatást várva a bőrön. Sokan azonban nem látnak semmilyen változást, annak ellenére, hogy rendszeresen végzik ezt a masszázst.

 

Tény, hogy a gua sha masszázs, bár jó a vérkeringés javítására és az oxigén és a tápanyagok koncentrációjának növelésére a bőrben (ha helyesen végezzük), nem képes növelni a kollagénszintet és erősíteni az elasztint, ami a bőr rugalmasságához szükséges.

 

Száraz sampon alkalmazása a piszkos hajra

 

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy akkor kell, hogy használjunk száraz sampont, amikor a hajunk még teli van szennyeződésekkel. Pedig sokkal hatékonyabb, ha közvetlenül hajmosás után alkalmazzuk. Így a termék fokozatosan felszívja a fejbőr mirigyeinek váladékát, és a haj hosszabb ideig tiszta marad.

 

Ki és be mártogatni a szempillaspirált a flakonba

 

Sokan többször is ki-be pumpálják a szempillaspirált a flakonba, mielőtt befestik a szempilláikat, hogy egyenletesen eloszlassa a terméket, és megakadályozza a hámlást. Ez azonban csak ront a problémán. A kefe előre-hátra mozgatásával ugyanis levegőt nyomunk a tubusba, amitől a szempillaspirál hamarabb kiszárad, mint kellene.

 

Hosszú ideig ugyanazt a terméket használjuk

 

Fentről jött ajándék, ha megtalálod a hozzád illő szépségápolási terméket. Ha felfedezel egyet, amely gyorsan beszívódik, kisimítja a bőrt, és nem hagy ragacsos vagy zsíros érzetet a bőrön, az arra késztet, hogy örökkön-örökké használni akard azt a terméket, de néha ez nem jó ötlet.

 

A bőrünk hajlamos hozzászokni a dolgokhoz, és ugyanannak a terméknek a használata válik a bőrünk számára normává. Néha a kozmetikai termékek váltogatása megnövelheti azt az időt, amely alatt azok hatékonyak és észrevehető eredményt nyújtanak.

 

A helytelen sorrendben történő alkalmazás

 

A megfelelő szépségápolási termékek használata egy dolog, a helyes használatuk pedig egy másik. Ha azt szeretné, hogy a szépségápolási termékek hatékonyak legyenek, fontos, hogy meghatározott sorrendben alkalmazza őket – a leghígabb készítménytől a legsűrűbbig -, és elegendő időt hagyjon a következő termék felvitele előtt. Így a szérumok és gélek felszívódhatnak a bőrbe anélkül, hogy a sűrűbb termékekből álló gáttal találkoznának.

 

Azonnali hatást vár az aknés termékektől

 

Mindannyiunkkal megesett, hogy rosszkor alakult ki egy-két pattanás – akár közvetlenül egy randi vagy egy fontos interjú előtt. Ilyenkor hajlandóak vagyunk a patikai kozmetikumok teljes választékát felhasználni, csak hogy minél hamarabb megszabaduljunk ettől a szemet szúró gyulladástól. De sajnos az azonnali eredmények itt lehetetlenek. Egy teljes bőrmegújulási cikluson (legalább 30 nap) kell keresztülmenni ahhoz, hogy az aknés termékkel elérhető eredményeket elérjük.

 

Szempilla göndörítő használata szempillaspirál felvitele után.

 

Nagy a kísértés, hogy a szempillaspirál felvitele után göndörítsd a szempilláidat. De ezt tenni helytelen, sőt veszélyes. A szempillaspirál törékenyebbé és sérülékenyebbé teszi a szempillákat: letörhetnek vagy rátapadhatnak a szempilla göndörítőre, és kitépődhetnek.

 

A sminkszivacs használat előtt nem nedvesíti be a sminkszivacsot.

 

Valószínűleg nagyon kevesen olvassák el a sminkszivacs használati utasítását. Úgy tűnik, nincs semmi bonyolult a használatában: csak nyomkodjuk az alapozót a szivacsra, és oszlassuk el a bőrön. Valójában azonban a sminkszivacsnak nedvesnek kell lennie használat közben. Ellenkező esetben felszívja a drága alapozót.

10 Szépségápolási Hiba, Amit Elkövetünk Anélkül, Hogy Tudnánk Róla

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!