10 Egyszerű Szabály, Amit Ha Betartasz, Akkor 10 Évvel Fiatalabbnak Fogsz Tűnni:

A életkor csak egy szám – az számít, hogyan érzed magad belülről.

 

Azonban akár be akarjuk ismerni, akár nem, a ruháknak megvan a hatalmuk, hogy növeljék az önbizalmunkat és megváltoztassák azt, ahogyan magunkat látjuk. A fiatalos megjelenéshez vezető néhány kulcsfontosságú trükk és rövidítés ismerete segíthet abban, hogy a divatot a saját előnyödre használd, és ami még ennél is fontosabb, jól érezd magadat, miközben kísérletezel a különböző ruhakombinációkkal.

 

Alapos kutatást végeztünk, hogy elhozzuk neked a divatszakértők legújabb 10 tippjét, amelyekkel egy évtizeddel fiatalabbnak tűnhetsz.

 

1. Frissítsd a farmered

 

A régimódi farmerek miatt divatjamúltnak tűnhetsz, ezért maradj naprakész a farmerek aktuális formáival, sziluettjeivel, hosszával és színeivel kapcsolatban. Természetesen a szabás az alakodtól függ, de ha fiatalosnak szeretnél látszani, tartsd szemmel, mi a trendi.

 

Ha homokóra alakod van, a magas derekú farmer fantasztikus választás lehet számodra, mivel felhívja a figyelmet a keskeny derekadra. Egy magasított szabású, distressed farmer minimális nyúlással igazán hízelgő és divatos lesz.

 

Általános szabály, hogy kerüld a túl sok díszítéssel ellátott farmereket, mivel ez elavultnak tüntetheti az öltözéket.

 

2. Válassz strukturált ruhákat

 

Igen, egyetértünk abban, hogy az alaktalan és dobozos kabátok nagyon divatosak, valamint menőnek és hízelgőnek tűnhetnek, de csak akkor, ha olyan darabokkal párosítod őket, amelyek kiegészítik az alakodat.

 

Ha egyetlen szabott darabot adsz az öltözékedhez, az meghatározóbbá teszi a sziluettedet, és magasabbnak, fittebbnek és hízelgőbbnek fogsz tűnni.

 

Ez lehet egy blézer, zakó, vagy csak egy feltűnő, modern öv. Ha például egy szabott blézert vagy kabátot kombinálsz egy klasszikus, lágy szárú nadrággal és egy lenge blúzzal, észre fogod venni, hogy ez az egyetlen strukturált darab fiatalosabbá teszi az egész öltözéket.

 

3. Viselj világosabb színeket

 

Amikor azt mondjuk, hogy ”világos”, nem arra gondolunk, hogy túlzásba kell vinned a pasztellszíneket.

 

Egyes divatguruk szerint, ha tetőtől talpig pasztellszíneket viselsz, kevésbé tűnhetsz élettelinek, és mintha háttérbe szorulnál tőlük. És pontosan ezt akarod elkerülni, ha fiatalabbnak szeretnél látszani. Ehelyett válassz inkább fehéret, türkizkéket vagy rózsaszín-lilát.

 

Vagy ha nem tudsz ellenállni a pasztellszíneknek, kombináld őket merészebb színekkel, vagy viselj valami feketét, hogy kontrasztot adj nekik. Emellett ne félj kísérletezni a váratlan színkombinációkkal sem. Sok stílusszakértő ajánlja a ”furcsa” színkombinációk viselését, mivel ezek által frissnek és divatosnak tűnhetsz.

 

4. Kerüld az egymáshoz illő kiegészítőket

 

Ha vegyes összeállítás helyett egyforma ékszereket választasz, azzal régimódinak tűnhetsz.

 

Ugyanez vonatkozik a túl sok vaskos ékszerre is. Ehelyett próbáld meg felbontani az ékszer szetteket, és válassz olyan ékszereket, amelyek egymást kiegészítik.

 

A nagy nyakláncok párosítása kis gyűrűkkel, egy nagy csatos öv szegecses fülbevalókkal, vagy a különböző anyagokból készült ékszerek kombinálása aktuálisabbá és frissebbé teheti az öltözékedet.

 

5. Fordíts figyelmet a nyomatokra

 

A merész, túlméretezett nyomatok gyönyörűek és csábítóak lehetnek, de nagyon trükkös viseletek is egyben. Ráadásul egy túlméretezett print nagyobbnak fog tűnni, amitől idősebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy.

 

Ezzel szemben a kisebb, modern nyomatok fiatalosabbá tehetnek. Ugyanez igaz a monokróm ruhákra is, hacsak nem pasztellszínekben pompáznak.

 

6. Adj modern csavart a retro darabokhoz

 

Hacsak nem akarsz úgy kinézni, mintha most szöktél volna meg egy történelmi film díszletéből, kerüld a teljesen vintage összeállítások viselését.

 

A tetőtől talpig vintage megjelenés különösen furcsának tűnhet a modern irodai környezetben. A cél az, hogy megmutasd, mennyire tudod keverni a retrót a modernnel, nem pedig az, hogy idősebbnek tűnj, mint amilyen vagy.

 

Egy vintage sál, egy retro napszemüveg vagy egy aranyos vintage hajdísz mesésen mutathat, ha kortárs darabokkal kombinálod; ellenkező esetben elavultnak tűnhetsz tőle.

 

7. Állítsd be a szoknya hosszát

 

Általában a legtöbb nőnek olyan szoknya vagy ruha áll a legjobban, amely valamivel a térd fölött, közepén vagy valamivel alatta ül. A szegélynek e három pont legvékonyabb részénél kell végződnie. Ha kis termetű vagy, lehet, hogy a térdig érő szoknya nem a megfelelő választás számodra, de egy aszimmetrikus szegély segítségével például magasabbnak tűnhetsz.

 

8. Maradj távol a trikótól

 

Igen, a trikó kényelmes, és a fogason is vonzónak tűnhet, de nagyobbnak tűnhetsz tőle, és éveket adhat a megjelenésedhez.

 

Ha az a célod, hogy kiemeld az alakodat, akkor vannak más helyes módszerek, amelyek nem ezt a gyenge, gyűrődő és a testedre akadozó anyagot tartalmazzák.

 

Ha kifinomultan és fiatalosan szeretnél kinézni a szűk trikóruhákban, akkor jobb, ha elgondolkodsz azon, hogy beszerezz egy kényelmes, jó minőségű alakformáló ruhát. Egy másik lehetőség, hogy rétegesen viseled, és egy szabott kabátot viselsz fölötte.

 

9. Válaszd ki a megfelelő szemüveget

 

A szemüveg kiválasztása némi kutatást és tudást igényel.

 

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy bármilyen olvasószemüveg viselése idősebbnek fogja láttatni, függetlenül attól, hogy milyen stílust választ, ezért gyakran a ”láthatatlan” szemüvegek mellett döntenek. A perem nélküli vagy drótkeretes szemüveg azonban valóban idősebbnek láttat minden esetben. Minimális kialakításuk nem sokat takar a táskás szemedből vagy a ráncokból.

 

Mielőtt perem nélküli szemüveget vásárolnál, próbálj fel inkább egy átlátszót. A forma és a szín nagymértékben függ az arcformádtól, valamint a haj- és bőrszínedtől, ezért ne siess a szemüvegvásárlással, és bölcsen válaszd ki a következő szemüvegedet.

 

10. Válassz még magasabb sarkút

 

Mindannyian tudjuk, hogy a cipő megalapozhatja az egész megjelenést, de a tökéletes pár kiválasztásával fiatalabbnak is tűnhetsz. A stílusszakértők szerint az elavult vagy túlságosan lezser lábbelik fruskássá és idősebbé tehetnek, függetlenül attól, hogy mit viselsz. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tűnhetnél frissnek és összeszedettnek egy divatos tornacipőben.

 

Ha szeretnéd meghosszabbítani a sziluettedet és karcsúbbnak tűnni, válassz valami magasabb sarkú cipőt. Ha az alacsony sarkú cipők, a lapos vagy alacsony sarkú cipők rajongója vagy, próbáld ki például egy hegyes orrú pumpára cserélni őket. Ez a kis trükk kifinomultabbá és hízelgőbbé teszi kedvenc ruhádat.

10 Egyszerű Szabály, Amit Ha Betartasz, Akkor 10 Évvel Fiatalabbnak Fogsz Tűnni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!