10 Gyakori Sminkelési Szokás, Amitől Idősebbnek Nézel Ki:

Tudtunkon kívül 10 évet adunk hozzá az általános megjelenésünkhöz, csak azzal, hogy elkövetjük ezeket a mindennapi hibákat sminkelésnél. Ha az arcod az 50-esek jeleit viseli, miközben a személyid pedig 35-öt ír, akkor határozottan gond van.

 

Íme a 10 leggyakoribb sminkelési hiba, amitől idősebbnek tűnsz:

 

1. Az alapozó kihagyása

 

Hacsak nem vagy húszéves vagy fiatalabb, tényleg nincs okod kihagyni az alapozót. Hallom az embereket panaszkodni, hogy az alapozó túl nehéz, trükkös és így tovább. Ha nem találtad meg a tökéletes árnyalatú alapozót, vegyél egy BB krémet, amely 3 árnyalatban kapható: világos, közepes és sötét. Alapvetően ez a termék félig alapozó, félig krém, amitől nem fogod úgy érezni, mintha maszkot viselnél.

 

Miért viselj egyáltalán bármit is? Nos, mert idővel az arcunk ki van téve a napnak és az ultraibolya fénynek, ami szeplőkhöz, foltokhoz, elszíneződésekhez és kitágult pórusokhoz vezet. Egy alapozó mindent kiegyenlít, és segít, hogy frissen nézz ki.

 

2. Nem töltöd ki a szemöldököd

 

Gyakorlatilag itt két probléma van. Egy bizonyos kor után a szemöldökünk egyre vékonyabbá válik, amitől úgy nézünk ki, mint egy fa ősszel. A következő a teendő: válassz egy matt szemhéjfestéket, ami a hajad színéhez passzol, és óvatosan vidd fel a szemöldöködre. Ne használj szemöldökceruzát, mert az túl sűrű, és biztos, hogy le fog csöpögni az arcodra, ha esik az eső, vagy ha megizzadsz.

 

A másik probléma, hogy az emberek hajlamosak túl sok szemöldökceruzát használni, amitől szintén öregnek tűnnek. Itt van valami, amit soha ne felejts el: soha, de soha ne használj fekete szemöldökceruzát! Használj sötétbarnát, világosbarnát és bármilyen árnyalatot, de ne feketét – túl erős a kontraszt a bőröddel, még akkor is, ha sötét a bőröd. Használj lágyabb árnyalatot, és kontúrozz természetes formát (valószínűleg láttál már néhány elég epikus szemöldökbukást a neten, szóval tudod, mire gondolok!).

 

3. Túl természetes?

 

Néhány nő azt fogja mondani, hogy ők úgy szépek, ahogyan a világra jöttek. Ezzel nem szeretnénk vitatkozni, de miért ne ápolhatnád az arcodat? 35 éves kor után a természetesség csak az étkezésedre vonatkozhat. Ahogy korábban már kifejtettem, a bőrünk ritkán tökéletesen egyenletes, és itt-ott szükségünk van némi kontúrozásra. És még ha nem is viselsz alapozót (ami hiba, de mindegy), ne feledkezz meg a korrektorról: vidd fel a szemhéjadra és a szemed alá, hogy elrejtsd a sötét karikákat.

 

Igen, a karikáktól öregnek és… betegnek látszunk. Ha nem akarod, hogy az utcán az emberek szakemberhez irányítsanak, használj egy kis korrektort. Ha természetes megjelenésre törekszel, akkor is van néhány termék, amit mindenképpen fel kell használnod: alapozó, szempillaspirál, szemöldökfesték, pirosító és szájfény. Nem számít, hogy mennyire semleges az ajakfény, vagy mennyire visszafogottan döntöttél a szempillaspirál mellett, fontos, hogy az arcod frissnek tűnjön!

 

4. Túl hosszú a hajad

 

Általában, ha a hajad sűrű és egészséges, akkor hosszú és szép lehet. De ha küzdesz vele és az öregedés okozta szárazságával, akkor az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy rövidítteted. Általános szabály, hogy 40 után a hajadnak a válladig kell érnie: válassz természetes színt, például sötét csokoládét, és szerezz frufrut (ez elrejti a homlokodon lévő ráncokat, és a szemedre irányítja a figyelmet). Emellett sokan a bobot választják, és ez tulajdonképpen remek ötlet, ha nem zavar, hogy már nem tudod lófarokba fogni. A bobot könnyű karbantartani és szórakoztató viselet, szóval lehet, hogy tetszeni fog.

 

5. Túl sok sminket viselsz

 

Tudod, mire gondolunk, láttál már olyan idős hölgyeket, akik sok szemceruzát és rikító rúzst viselnek, és azt gondoltad, hogy ez felháborítóan néz ki, de az igazság az, hogy egy bizonyos kor után van néhány dolog, amit már nem lehet rendszeresen viselni: élénkpiros rúzs, műszempilla, világoskék szemhéjfesték, sötét pirosító, ajakkontúr vagy barnító krémek.

 

Fektess be egy jó alapozóba SPF faktorral, egy kis szemhéjfestékbe, egy csillogó szájfénybe és egy barackos pirosítóba. Természetesen ne feledkezz meg a korrektorról sem: nem kell túl zsírosnak lennie, különben csak a ráncok közé kerül, és ott is marad, kiemelve azokat.

 

6. Napbarnított

 

40 után próbáld meg távol tartani magad a barnító krémektől és a szoláriumoktól, és megmondom, miért: idővel a bőröd veszít a rugalmasságából, és a sejteket összetartó kollagénkötések meggyengülnek, ami ráncokhoz vezet. Emellett a bőröd gyorsabban leég. Ezért van az, hogy fiatalabb korodban órákig napozhattál, anélkül, hogy lebarnultál volna, most pedig már néhány perc után észreveszed, hogy megváltozik a bőröd színe, ha egy napsütéses napon az utcán sétálsz.

 

7. Sötét rúzs

 

Őszintén szólva a sötét rúzs sosem jó ötlet, függetlenül attól, hogy hány éves vagy: nem praktikus, rosszul néz ki, és abban az esetben, ha a fogaidra kerül belőle, úgy fogsz kinézni, mint akire igazán ráférne egy fogorvosi vizit. Idővel azonban az ajkaink kevésbé lesznek teltek és ráncossá válnak, különösen, ha dohányzásról van szó. Általában próbáld meg elkerülni a sötét színeket a sminkedben, hacsak nem a szempillaspirálról beszélünk.

 

8. Szempillaspirál az alsó szempillákra

 

A helyzet az, hogy ha finom ráncok vannak a szemed körül, és szempillaspirált viselsz az alsó szempilláidra, akkor kihangsúlyozod a ráncokat. Ráadásul mindent mesterkéltté teszel. A felső szempilláidra nem szabad 3 rétegnél több szempillaspirált felvinned, az alsó szempilláidra pedig egyáltalán nem szabad. Továbbá ne használj szemceruzát a szemed alatt!

 

9. Rossz szemhéjfestéket viselsz.

 

Van néhány alapszabály, amit minden nőnek szem előtt kell tartania, amikor sminkelésről van szó: ha világos a bőröd, használj szilvaszínt, arany csillogást és halvány rózsaszínt. Ha a bőrtónusod közepes, válaszd az igazán sötét és az igazán világos kombinációját: például fehéret a belső szemzugba és barnát a szemhéjra.

 

Ha a bőrtónusod sötét, válassz krémes színeket: bézs, elefántcsont, barack, halvány rózsaszín, de a szemceruzával kontúrozd a felső szempilláidat, hogy igazán kiemelkedjen a szemed. Szemhéjfestékszínek, amelyeket 35 év felett kerülj: piros, sötétkék, fekete, élénkzöld, sárga, fukszia, narancs. Próbálj meg ragaszkodni a pasztellszínekhez, az egyszínű barnákhoz és szilvaszínekhez, valamint egy csipetnyi csillogáshoz.

 

10. Ne viselj pirosítót

 

Akár hiszed, akár nem, a pirosító remekül formálja az arcodat. De van egy örök érvényű szabály, függetlenül az arcformádtól: soha ne használj pirosítót az arcod almájára (az arcod elülső részei, amelyek mosolygáskor megemelkednek). Valójában így működnek a dolgok: a pirosító a ránc illúzióját kelti azáltal, hogy sötétíti azt a területet. Bármilyen arctípuson gyönyörűen működik, de nem minden szín nagyszerű az érett nők számára: világos bőrtónusúaknak – rózsaszín és barack, közepes bőrtónusúaknak – vörösesbarna, sötét bőrtónusúaknak – rózsaszín és barack.

 

Valójában egyetlen árnyalat van, ami mindenkinek megfelel, és ez a barack. Használj egy csillogó highlightert az arcodra, hogy nagyszerű kontrasztot kapj a pirosítóval, és máris kész vagy.

10 Gyakori Sminkelési Szokás, Amitől Idősebbnek Nézel Ki

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!