smink_erzekeny_borre

A 10 Legjobb Smink Termék Érzékeny Bőrre És Szemekre:

A sminkvásárlás érzékeny bőrűeknél azt jelentheti, hogy a lehetőségek aknamezején kell végigmennünk, amelyek allergiás reakciót vagy ekcéma fellángolását válthatják ki.

 

A reaktív bőrtípusok esetében a bőrgyógyászokból és egy szemészből álló testületünk azt javasolta, hogy olyan sminktermékeket keressünk, amelyek nem komedogének (vagyis nem tömítik el a pórusokat), valamint parabén- és illatanyagmentesek. (Gyors megjegyzés, hogy a parabének mögött álló tudomány egy kicsit árnyaltabb, mint a “kerüljük őket mindenáron, bármi áron”, és ha többet szeretne megtudni, itt megnézheti, mit tudunk az összetevőről.) Az általunk megkérdezett szemészorvos azt is javasolta, hogy kerüld a vízálló formulákat – amelyek tele lehetnek szárító tartósítószerekkel – az érzékeny szemkörnyéked körül. A nyertes termékeink mindegyike szem előtt tartja ezeket az irányelveket (bár nem mindegyik tartja be maradéktalanul ezeket a tanácsokat, és megjelöltük, melyek nem), és aranycsillagot kaptak igényes tesztelőinktől, így bátran állunk mögöttük.

sminkek_erzekeny_borre

Az alábbiakban bemutatjuk 10 kedvenc, érzékeny bőrre és szemre való sminkterméket:

1. A legjobb alapozó érzékeny bőrre: Ciaté London Extraordinary Foundation

Egy csomó alapozót teszteltünk ebben az érzékeny bőrre vonatkozó kategóriában (őszintén szólva többet, mint bármely más bőrtípusra), mivel egy alapozóban lévő bármilyen illatanyag vagy tartósítószer nyomai rossz bőrreakciót válthatnak ki. Valóban nehéz volt olyanokat találni, amelyek megfeleltek a kritériumainknak, és mégis működtek az érzékeny bőrűek számára, de ez a Ciaté London alapozó lett a kedvencünk, mert pórusmentes, nem tortaszerű a finishe, és nem váltott ki bőrriadót. Olyan hidratálókat tartalmaz, mint a hialuronsav, amelyek segítenek a harmatos végeredményt biztosítani.

2. A legjobb korrektor érzékeny bőrre: Rimmel London Stay Matte Concealer

A Rimmel London új matt concealerét 20 árnyalatban kapható, és úgy tervezték, hogy még az év legizzasztóbb, legpárásabb hónapjaiban is kitartson. A matt felület még izzadás közben sem tűnik fényesnek, és csodákat művel a sötét karikák és a foltos bőrfelületek elfedésében anélkül, hogy pattogna.

3. A legjobb CC krém érzékeny bőrre: SPF 50-es Lancôme Mineral CC krém: Lancôme Mineral CC krém SPF 50-gyel

Ha a CC krémet – ez a színkorrekciós krém rövidítése – jobban kedveled, mint a hagyományos alapozót, akkor ezt a derm által jóváhagyott krémet ajánljuk, amelyet tesztelőink imádtak a magas SPF-je miatt, és azért, hogy milyen jól elfedi az orr és az orcák körüli pirosságot. Mivel ásványi SPF-ről van szó, csak arra kell ügyelni, hogy egyszerre csak kevés terméket használjunk, és óvatosan keverjük el a bőrön, hogy elkerüljük a krétafoltokat.

4. A legjobb alapozó érzékeny bőrre: Aveeno Positively Radiant MaxGlow szérum és alapozó.

Sok alapozó tartalmaz szilikont, ami csúszós, sima felületet teremt a smink rétegezéséhez, de nem túl jó az érzékeny bőrtípusoknak, mivel eltömítheti a pórusokat. Ez az Aveeno alapozó nem komedogén, és kevesebb olyan összetevőt használ, amelyek irritálhatják a bőrt, amiről érzékeny bőrű tesztelőink áradoztak, és hidratáló növényi alapú olajokat használ a bőr alapozásához.

5. A legjobb alapozó érzékeny szeműeknek: Heir Atelier Eye Primer

Azok a szemhéjfesték-rajongók, akik napközben az elkenődéssel és a fakulással küzdenek, érdemes megnézni ezt a Heir Atelier szemalapozót. Tesztelőink imádták, mert nagyon jól tapad a bőrön, és néhány bőrpuhító viasszal a keverékben sima alapot teremt a szemhéjfestéknek.

6. A legjobb szempillaspirál érzékeny szeműeknek: Covergirl Exhibitionist szempillaspirál

Ennek a Covergirl szempillaspirálnak a pálcája homokóra alakú, ami a tesztelőket a kultikusan kedvelt Better Than Sex szempillaspiráljára emlékeztette (nagy dicséret) – ez különböztette meg a tesztelés során a társaitól. Majdnem mindenki azt mondta, hogy megdobta a szempilláik volumenét, felemelte és szétválasztotta őket anélkül, hogy csomókkal járt volna. És mivel nem vízálló, így nem kell a szemed rángatásával vagy dörzsölésével sem foglalkoznod, hogy lemosd ezt a cuccot.

7. A legjobb szemceruza érzékeny szeműeknek: Maybelline TattooStudio gélceruza szemceruza

Tesztelőink ezt az új Maybelline szemceruzát emelték ki győztesnek azok számára, akik a vastagabb, Amy Winehouse-stílusú vonalakat kedvelik. Gél alapú, így jobban csúszik, mint egy átlagos szemceruza, és mivel vízálló, sokkal tartósabb, mint más gélceruzák (és nem folyik a szemedbe). Többféle színben is kapható, akár egy trendi fehér szemceruzát, akár egy kobaltkéket szeretnél kipróbálni.

8. A legjobb folyékony szemceruza érzékeny szemek számára: Szárnyvonal: Revlon Colorstay Liquid Eye Pen Wing Line

Ha nem vigyázol a szemceruzával, elkenődhet és beszivároghat a szemed sarkába (ami nagyon fájdalmas lehet), de tesztelőink imádták ennek a szemceruzának a “zökkenőmentes” felvitelét. Kevésbé hagyományos pálcika, inkább egy valódi filctoll, így könnyebb ellenőrizni, hogy hova kerül. Meglepően tartós is, ahogy tesztelőink megállapították, és órákig kitart anélkül, hogy megmozdulna.

9. A legjobb vízálló folyékony szemceruza érzékeny szeműeknek: Seraphine Botanicals Luna Liner

Ha nyáron egy kicsit időjárásállóbbra van szükséged a macskaszemedhez, tesztelőink ezt a Seraphine Botanicals filctollas szemceruzát emelték ki győztesnek, mivel könnyű felvinni (és épp azért, mert sokáig tart). Merevebb hegye van, ami megkönnyíti a vonalak meghúzását a rohanásban, és hipoallergén és nem komedogén, így az érzékeny szemek számára is barátságosabb.

10. A legjobb műszempillák érzékeny szeműeknek: Eylure x Jordyn Woods Beach Please

Tesztelőinket kellemesen meglepte, hogy mennyire felhasználóbarát ez a szempillakészlet az Eylure és Jordyn Woods együttműködéséből. Egy apró spatula applikátorral rendelkezik, amely nagyon megkönnyíti a szempillák felhelyezését és rögzítését, és megjegyezték, hogy a készlet mennyire finomnak tűnik, ha a “szokásos szempilláid kissé felturbózott változatát” szeretnéd viselni napközben.

legjobb_sminkek_erzekeny_borre

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!