10 Pszichológiai Trükk, Amivel Azonnal A Kommunikáció Mesterévé Válhatsz:

A pszichológia minden szempontból nagyszerű tudományág. Még ha nem is tervezed, hogy pszichológus leszel, akkor is részt kell venned ebben a szocializációnak nevezett dologban, így mindig jó dolog tudni, hogyan kell megfelelően beszélgetni az emberekkel, olvasni a testbeszédükből, vagy egyszerűen csak tudni, hogyan kell megfelelően bemutatni magad és jó benyomást kelteni.

 

A TikToker és mentálhigiéna szakértő Karissa Wampler nem is olyan régen megosztott 10 módszert, amivel a pszichológiát előnyödre fordíthatod, amikor emberekkel beszélgetsz. Ebbe minden beletartozik, kezdve attól kezdve, hogy “rákényszerítesz” valakit, hogy befejezze a beszélgetést, hogy ráveszed, hogy ne bámuljon téged, egészen addig, hogy növeled az esélyét annak, hogy pozitív választ kapsz egy általad felvetett ötlettel kapcsolatban.

 

10 kommunikációs pszichológiai trükk:

 

1. Bámulás ellen

 

Ha egyszer valaki nyilvánosan megbámul téged, ne vedd tudomásul, hanem nézz egyenesen a cipőjére, és ne fordítsd el a tekinteted. Anélkül, hogy egyáltalán tudomásul vennéd a másik felet, annyira kellemetlen helyzetbe hozod őket, és annyira aggódni fognak amiatt, hogy mi a baj a cipőjükkel, hogy vagy elfordulnak tőled, vagy pedig elsétálnak.

 

2. Összezavaró technika

 

Össze akarsz valakit zavarni? Legközelebb, ha valaki manipulálni próbál téged, nézz a homlokára a beszélgetés közepén. Ez hihetetlenül kellemetlen helyzetbe hozza a tudatalattit. Váltogasd a szemük és a homlokuk nézését. Vagy teljesen befejezik a beszélgetést, vagy elveszítik a gondolatmenetüket.

 

3. Egyetértés generálás

 

Az üzleti életben, az értékesítésben és a jogban van egy bevált taktika, amelyet valószínűleg már veled szemben is alkalmaztak. Ha egy ötletet dobsz be, vagy egy érvet adsz elő, amit szeretnéd, hogy valaki más is elfogadjon, bólogass finoman, miközben előadod a főbb pontjaidat. A tükrözés természetes emberi viselkedés. Az emberek természetesen bólogatni fognak veled együtt, így nagyobb valószínűséggel értenek egyet veled, és adnak neked igenlő választ.

 

4. Jó benyomás keltése

 

Ha legközelebb találkozol valakivel, és jó benyomást akarsz kelteni, próbáld ki a következőt: amikor a beszélgetés elkezdődik, figyelj a szemszínére. Ez nem csak némi szorongást fog enyhíteni, ami a beszélgetést övezi, de természetesen arra fog vezetni, hogy tovább tartsd a szemkontaktust, és ad valamit, amire emlékezhetsz az illetővel kapcsolatban.

 

5. Bizalom kialakítása

 

Ha azt akarod, hogy az emberek bízzanak benned, légy nyílt és őszinte a kisebb hibáiddal kapcsolatban. Azokról, amikor igazán hülyeségeket csinálsz, például fordítva hordod a pólódat. Azok az emberek, akiket tökéletesnek látunk, fenyegetnek és megfélemlítenek minket. Tehát, ha nyitott vagy ezekkel az apró részletekkel kapcsolatban, az segít másoknak abban, hogy lássák, hogy egy biztonságos, őszinte ember vagy, akivel megoszthatják a tökéletlenségeiket. Ez azt az üzenetet küldi a tudatalattijuknak, hogy biztonságos és megbízható vagy, és veled őszinték lehetnek.

 

6. Önmagad szabotálása

 

Igazából nagyon óvatosnak kell lenned, hogyan beszélsz azokról az emberekről, akik nincsenek a szobában, amikor a barátaiddal vagy. És itt van, hogy miért. Lehet, hogy ártalmatlannak tűnik, ha bántóan beszélsz az emberekről, mert sosem tudják meg, de valójában azt a tudatalatti üzenetet küldöd a barátaidnak, hogy bántóan fogsz beszélni róluk, amikor nincsenek veled. Tehát vigyázz, hogy ne szabotáld magad, hogy beszélgetést kezdeményezz.

 

7. Beszélgetés megszakítás

 

Legközelebb, amikor egy olyan beszélgetésbe keveredsz, amit nem akarsz, a következőt kell tenned: ahelyett, hogy kitalálnál egy béna kifogást, vagy egyszerűen elsétálnál, a pszichológiát használva ténylegesen ráveheted őket, hogy fejezzék be helyetted a beszélgetést. Beszélgetés közben váltogasd a bal és a jobb szem és a homlok nézését. A homlokra nézés hihetetlenül kényelmetlenül érinti a tudatalattit, ami elhiteti az emberekkel, hogy ki kell lépniük a beszélgetésből. És nem kell mondanod semmit.

 

8. Megerősítéses trükk

 

Legközelebb, amikor valaki olyasmit mond neked, amivel már tisztában vagy, tegyél meg mindent, hogy ne mondd azt, hogy “tudom”. Nemcsak leértékeli azt, amit mondanak, de védekező reakciót is kiválthat. Hogy ezt teljesen elkerüld, egyszerűen helyettesítsd azzal, hogy ‘igazad van’.

 

9. Konfliktus kezelés

 

Legközelebb, amikor valaki dühös rád, és agresszívvá válik, de szeretnéd, ha kicsit lazábbra venné a figurát, helyezkedj közvetlenül mellé. Bizonyított, hogy a konfrontáció sokkal nehezebb, ha ilyen közel vagy egymáshoz, ezért ülj a dühös főnököd, vagy éppen az anyukád mellé.

 

10. Célok elérése

 

Ha egy szuper magas célt szeretnél elérni, írd le papírra! Amint fizikailag papírra veted, 43%-kal nagyobb valószínűséggel fogod elérni.

10 Pszichológiai Trükk, Amivel Azonnal A Kommunikáció Mesterévé Válhatsz(1)

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!