10 Ősi Japán Bőrápolási & Öregedésgátló Titok:

Japán jól ismert a gésákról és a gyönyörű arcbőrű, porcelán és puha bőrű nőkről. Az általános felmérések szerint a bőrük kétszer lassabban öregszik, mint a nyugatiaké.. Egy 40 éves nő könnyedén 20 évesnek nézhet ki. Így természetesen lenyűgöz, hogyan érik el ezt a fajta bőrt. Milyen bőrápolási programokat követnek, milyen az étrendjük, és milyen összetevőket használnak az arcukon?

 

Nagyra értékelem ezt az ősi szépségtudást, mert tiszta és természetes. Úgyhogy derítsük ki…

 

1. Szépségmaszkok

 

Az ősi időkben a gésák a kimonójuk selymét használták, és illóolajos virágvízzel megnedvesítették, majd az arcukra helyezték. Ezt nevezzük manapság “lepedőmaszknak”. Ezek a maszkok a japán bőrápolási szakértő, Chizu Saeki révén váltak ismertté nyugaton. Ő azt ajánlja, hogy a selyem helyett pamutpárnákat használjunk némi esszenciával vagy testápolóval. És 5-10 percre tegyük az arcunkra, hogy a nedvesség behatoljon bőrünk rétegeibe.

 

2. Technika

 

 Egy másik Chizu Saeki luxus titka a fiatalos bőrért a felviteli technika. Nyugaton általában körkörös mozdulatokkal dörzsöljük a testápolót, amíg fel nem szívódik. Míg Japánban az álltól felfelé haladva paskolják a terméket. Ezek a technikák segítik a sejtek fiatalodásában, segítik a nyirokelvezetést, feszesítik a bőrt és megelőzik a ráncok kialakulását. Ha ezt a technikát mindennap alkalmazza, képzelje el, milyen hatással lesz a bőrére idővel.

 

3. Fürdési rituálék

 

A fürdés Japánban hagyományos rituálé. A régi időkben a nagy és nyitott meleg forrásokban, például az “onsen”-ben fürödtek. Ez feszültségmentesíti az elmét, és úgy vélik, hogy a stressz az első számú tényező, amely a bőr öregedéséhez vezet.

 

4. Zöld tea

 

A zöld tea a japán nők által a bőrápolásban használt három legfontosabb összetevő egyike. Valójában nemcsak helyileg alkalmazzák, hanem isszák is. Én személy szerint naponta 2-3 alkalommal iszom zöld teát, minden nap, és hatalmas különbséget veszek észre a bőrömön. A Matcha tea egyre népszerűbb nyugaton. Alapvetően ez a zöld tea egy nagyon erős változata. Tele van polifenolokkal, amelyek harcolnak a szabad gyökök ellen, és védik a bőrt a napkárosodás és a bőrrák ellen.

 

Fontos: ne rendelj bárhonnan zöld teát az internetről, mert a különböző olcsó utánzatokkal többet ártasz magadnak, mint használsz!

 

5. Rizses bőrápolás

 

A japán étrendben és bőrápolásban a rizs a legszélesebb körben használt összetevő. A rizs nyugaton hétköznapinak számíthat, keleten azonban nagy becsben tartják. A gésák a rizsvizet (ami a rizs főzéséből maradt meg) arctonikként használták.

 

Gamma-oryzanolban gazdag, ami egy erős antioxidáns, amely fokozza a kollagéntermelést. A kollagén a kulcsa annak, hogy bőrünk fiatalos maradjon. A rizsvízzel vattakorongokat nedvesíthetünk meg, és lapmaszkként alkalmazhatjuk. Ha érdekel a téma, akkor nézd meg a korábbi japán szépségtitkokkal foglalkozó cikkünket, amelyben részletesen körbejártuk a témát.

 

6. Kaméliaolajos hajápolás

 

A kaméliaolajat Japánban gyakran használják hajápolásra. Nagyon népszerű volt a gésák szépségápolási rutinjában. A kaméliaolaj gazdag olajsavakban, fehérjékben és gliceridekben, ezek pedig a fényes haj növekedéséhez szükséges alapvető anyagok. A gésák sminkeltávolítóként és tisztítószerként is használták. Elképesztő öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

 

7. Indigó

 

A Tatcha kozmetikumok alapítója, Vicky Tsai talált egy ősi összetevőt, az indigót, amely egy virágból származik, amelyet történelmileg kék festék előállítására használtak. Használatát Japán hírhedt szamuráj harcosaiig vezette vissza, akik indigófestékkel kezelt ruhát használtak páncéljuk alatt, hogy segítsék a sebek gyors gyógyulását. Tirptantrint és indirubint tartalmaz, amelyek megnyugtatják az irritált bőrt, és gátolják az irritációt okozó fehérjéket, miközben erősítik a bőr barrier funkcióját. A Tatcha saját klinikai eredményei az ekcémás résztvevőkön két héten belül 67 százalékos javulást mutattak a bőrpír, a gyulladás és a repedezettség tekintetében.

 

8. Étrend

 

Azt mondják: “Az vagy, amit eszel”. A japán nők étrendje erősen kerüli a természetellenes zsírokat, cukrokat és a húst. Ehelyett sok tengeri halat esznek, beleértve a tengeri növényeket, mint a lazac és a tengeri gyom. A tengeri ételek vitaminokban, omegákban és ásványi anyagokban gazdagok, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges bőrhöz és hajhoz. A zöld tea hozzáadása ehhez az étrendhez segít az antioxidánsok megszerzésében.

 

9. Természetes módszerekre való hagyatkozás

 

Az ókorban úgy hitték a japánok, hogyha valamit nem ehetsz meg, akkor nem is kenheted a bőrödre. Emiatt pedig a bőrápolási rutinjuk rendkívül tiszta és természetes volt. Ugyanezt a szépségfilozófiát osztják meg az ősi ayurvédikus (indiai) szépségtitkok is. Nagyon ajánlom ezt a tippet, mert én is megtapasztaltam a hatásait, ezért pedig a nappali és éjszakai bőrápolási rutinom kizárólag természetes termékekből áll, és soha nem bántam meg ezt a döntést.

 

10. Rendszeres öngondoskodás

 

A japánoknak van egy “Mie-nai Oshareh” nevű fogalma. Ez lefordítva “láthatatlan szépséget” jelent – olyan szépséget, amelyet nem kell feltétlenül megmutatni ahhoz, hogy lássák. Olyan tartásra és magabiztosságra utal, amelyet drága termékekkel és kozmetikumokkal nem lehet megvásárolni, és a boldogság belső ragyogására, amely a kedvenc ruha viseléséből, egy jó étkezésből, és abból fakad, hogy nem felejtesz el jól bánni magaddal.

10 Ősi Japán Bőrápolási & Öregedésgátló Titok

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!