10_labapolasi_szabaly

9 Lábápolási Szabály, Amit Nem Szabad Figyelmen Kívül Hagynod:

Egy viszonylag aktív életmódot folytató személy naponta 7,5 ezer lépést tesz meg. Ez azt jelenti, hogy egy ember élete során annyi lépést tesz meg, hogy ötször megkerülje a Földet. Ahhoz, hogy ezt az őrületes távolságot le tudjuk gyalogolni, nagyobb figyelmet kell fordítanunk lábaink egészségére.

9_labapolasi_szabaly

Megvizsgáltuk az orvosok és szakértők ajánlásait, amelyek segítenek abban, hogy sok pénz kiadása nélkül is hatásos lábápolást biztosítanak:


1. Nedves habkő használata a száraz lábakon

A habkő jó választás, ha el kell távolítanunk a száraz bőrt és fel kell puhítanunk a bőrkeményedéseket. Hogy a folyamat biztonságos legyen, tartsuk a lábunkat és a habkődarabot 5-10 percig meleg vízben. Ezután szárítsuk meg a lábakat, de a habkő kivételével, és masszírozzuk tovább a bőrt 2-3 percig. Az eljárás után mossa le a habkővel és kenje be a lábakat hidratáló krémmel.

2. Soha ne borotváld a száraz bőrt.

Ha víz vagy speciális krémek nélkül borotváljuk a lábunkat, bőrirritáció, benőtt szőrszálak vagy akár égési sérülés is kialakulhat. Akinek pedig mélyek a pórusai vagy sűrű a szőrzete, annak akár eperláb hatása is lehet.

Az eperláb az a jelenség, amikor apró fekete és piros pöttyök jelennek meg a bőrön. Ezek különböző okok miatt jelennek meg, többek között a helytelen borotválkozás miatt. Éppen ezért cseréljük gyakran a pengét, és soha ne borotváljunk száraz bőrön.

3. A borotválkozás 3 szakasza

Ne felejtsük el alaposan megmosni és hámlasztani a bőrt borotválkozás előtt. Csak így tudjuk eltávolítani a zsírt és az elhalt hámsejteket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. Ezután mindenképpen használj borotvahabot, amely még jobban megkeni a szőrt, és zuhanyzás után hidratálja a bőrödet.

4. Válassz kényelmes cipőt, és a meglévőt tedd még kényelmesebbé.

Az orvosok szerint a szűk cipők, különösen a szűk elülső résszel rendelkező cipők miatt dudorok alakulhatnak ki a lábunkon. Ennek elkerülése érdekében jobb, ha széles elülső résszel és lapos talppal rendelkező cipőt viselünk.

Ne feledkezzünk meg a támasztó talpbetétekről sem, mert a lúdtalpas emberek hajlamosabbak a lábproblémák kialakulására. A talpbetétek segíthetnek a lábak védelmében is a véletlen sérülésektől.

5. Vigyázz a térded bőrére.

A hiperpigmentáció teljesen ártalmatlan, de egyesek megpróbálják kivilágosítani a sötét térdüket, hogy kevésbé legyen látható. A szakértők az alfa-hidro savakat tartalmazó hámlasztó termékeket ajánlják. Ezek elpusztítják az elhalt sejteket, és simává teszik a bőrt. Házi készítésű termékeket is használhatsz, például aloélevet és kurkumát, hogy kiegyenlítsd a bőr tónusát és csökkentsd a pigmentációt.

A sötétedést meg is lehet előzni. Ehhez használjon naptejet és hidratálja a területet minden nap.

6. Az epilátor helyes tartása

Az epilátorok a gyökerükkel együtt távolítják el a szőrszálakat. Ha rosszul csinálod, a készülék ahelyett, hogy kihúzná a szőrszálakat, levágja azokat. Ennek elkerülése érdekében hámlasztózz és használd a készüléket a megfelelő módon. Tartsd 90 fokos szögben, és lassan mozgasd, enyhén a bőrre nyomva.

7. Gyantázás után ne viseljen szintetikus ruhákat.

A szintetikus anyagok irritálhatják a traumás bőrt. Ezért a gyantázás utáni első napokban a szakértők pamut vagy más természetes anyagok viselését javasolják.

8. A bőrkeményedések eltávolíttatása orvossal

A nagy bőrkeményedések kellemetlen érzéssel tölthetnek el, de ne vásároljunk speciális krémeket, vagy kérjünk segítséget a szépségszalon dolgozójától. Jobb, ha felkeresel egy valódi orvost. Ők lecsiszolják a területet, és kiderítik az okát annak, hogy miért van bőrkeményedésed.

Vannak, akiknek a lábuk felépítése miatt van bőrkeményedésük, és ilyenkor csak egy orvos tud segíteni.

9. Ne viselj pamut zoknit.

Az emberi lábnak körülbelül 250 000 verejtékmirigye van. Aki sokat izzad, ne viseljen pamutzoknit. Az anyag ugyanis magába szívja a nedvességet, és nem engedi elpárologni. Ha egész nap pamutzoknit viselsz, nagyon büdös lesz.

A helyzet az, hogy a nedves környezetben a baktériumok aktívan szaporodni kezdenek. Ezért fontos, hogy poliészter tartalmú anyagokat viseljünk.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!